ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Γιατί άφησε εκτός τον Ρούνεϊ ο Μουρίνιο

Γιατί άφησε εκτός τον Ρούνεϊ ο Μουρίνιο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν τιμώρησε σιωπηρά τον Γούειν Ρούνεϊ για το πρόσφατο μεθύσι του, αλλά είχε άλλο λόγο για τον οποίο προτίμησε τον Μάρκους Ράσφορντ στην 11άδα κόντρα στην Άρσεναλ.

Στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε μία σχετικά προβλέψιμη επιλογή, αφήνοντας εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Γουέιν Ρούνεϊ. Περίπου δύο 24ωρα πριν τον αγώνα, κάμποσα αγγλικά ΜΜΕ είχαν υποστηρίξει ότι αυτό θα συνέβαινε εξ αιτίας της πρόσφατης συμπεριφοράς του τελευταίου με το εθνόσημο, όταν και κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός διέψευσε πως είχε να κάνει με αυτό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ίδιος έκρινε πως απαιτούνταν να χρησιμοποιηθεί ένας περισσότερο ταχύς ποδοσφαιριστής στην κορυφή της επίθεσης, στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εξ ου και η επιλογή του Μάρκους Ράσφορντ.

“Πιστεύω ότι κάποιοι όπως οι Μάτα, Μαρσιάλ και Ράσφορντ ήταν ταχύτεροι από τον Γουέιν. Καλύτεροι επιθετικοί αντίπαλοι στο ένας με έναν, πάνω στην τελευταία γραμμή. Νόμιζα πως ήταν η καλύτερη επιλογή”, είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρούνεϊ μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 63', με τον Μουρίνιο να τοποθετείται και επί αυτού: “Σ' εκείνο το σημείο πίστεψα ότι θα έχουμε την μπάλα. Η Άρσεναλ είναι μια ομάδα που αφήνει τους αντίπαλους να παίξουν”.

Αξιοσημείωτη η δήλωση του τεχνικού των Κόκκινων Διαβόλων, στην οποία τόνισε πως, παρά την απώλεια του “τρίποντου” στα τελευταία λεπτά του αγώνα, έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. “Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, αλλά γυρίζω σπίτι με την αίσθηση ότι έχασα από την Άρσεναλ”, ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ