ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Απολύθηκε ο Μόγιες

Απολύθηκε ο Μόγιες

Είναι πλέον και επίσημο: ο Ντέιβιντ Μόγιες αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως ανακοίνωσε η διοίκηση των "κόκκινων διαβόλων".

Πριν καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από τα αμέτρητα αγγλικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ειλημμένη απόφαση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για αποπομπή του Ντέιβιντ Μόγιες από τον πάγκο , η διοίκηση του συλλόγου αποχαιρέτησε και επίσημα τον Σκωτσέζο τεχνικό.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Εντ Γούντγουορντ έφτασε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κάρινγκτον το πρωί της Τρίτης και εκεί ενημέρωσε κατ'ιδίαν τον Μόγιες για την οριστική και τελεσίδικη απόφαση της διοίκησης να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ενώ λίγο αργότερα η Γιουνάιτεντ γνωστοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της το διαζύγιο με τον 50χρονο τεχνικό.

Απολύθηκε ο Μόγιες
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

"Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει πως ο Ντέιβιντ Μόγιες άφησε το σύλλογο. Ο σύλλογος θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για τη σκληρή δουλειά, την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα με την οποία εργάστηκε", αναφέρει χαρακτηριστικά η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο αγγλικός σύλλογος.

Η κούρσα πάντως για τη διαδοχή του ξεκίνησε... χθες, με πολλά μεγάλα προπονητικά ονόματα να πέφτουν στο τραπέζι αλλά εκείνον που μέχρι στιγμής να θεωρείται επικρατέστερος για να καθήσει στον πάγκο από τη νέα σεζόν να είναι ο Λουίς Φαν Χάαλ .

Όσον αφορά στο ποιος θα αναλάβει να οδηγήσει το καράβι μέχρι το φινάλε της σεζόν, ο Ράιαν Γκιγκς θα κληθεί να εκτελέσει χρέη υπηρεσιακού τεχνικού για τα τέσσερα ματς πρωταθλήματος που έχουν απομείνει μέχρι να κλείσει η σεζόν ενώ θα έχει ως βοηθό τον προπονητή της ομάδας νέων, Νίκι Μπατ.

Απολύθηκε ο Μόγιες

Μία σεζόν που είναι μακράν η χειρότερη στην ιστορία της Γιουνάιτεντ επί εποχής Premier League, με τους "διαβόλους" να μετρούν ήδη 11 ήττες στο πρωτάθλημα (αρνητικό ρεκόρ!), να μένουν για πρώτη φορά εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 19 ολόκληρα χρόνια και να έχουν τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή μετά από 34 αγωνιστικές (57 πόντους) από τη σεζόν 1990-91 (56 τότε).

Επιπλέον, με τους 10 μόλις μήνες που άντεξε ο Μόγιες στον (ηλεκτρικό μετά τη φυγή του Φέργκιουσον) πάγκο της Γιουνάιτεντ, εγινε ο προπονητής με την πιο σύντομη θητεία μετά το 1927, με το ρεκόρ του σε σύνολο 51 αγώνων να είναι 27 νίκες-9 ισοπαλίες-15 ήττες και ποσοστό νικών 53%.

Απολύθηκε ο Μόγιες
© PA

"Δεν μπορείς να κρυφτείς στο ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα ήταν φτωχά. Ως οπαδός, δεν απολάμβανα την ομάδα όταν την έβλεπα και είμαι σίγουρος ότι δεν θα άρεσαν ούτε στον Μόγιες ούτε στον κόσμο οι εμφανίσεις, που όλο και χειροτέρευαν.

Οι παίκτες οφείλουν να αναλάβουν τεράστια ευθύνη. Αυτοί είναι που παίζουν ποδόσφαιρο στο χορτάρι. Αυτοί οι παίκτες δεν είναι τόσο κακοί όσο έδειξαν πως είναι.

Δείχνουν να έχουν χάσει την αυτοπεποίθηση και την πίστη στις δυνατότητές τους", δήλωσε ο πρώην άσος της ομάδας και νυν τηλεσχολιαστής για το "Sky Sports", Γκάρι Νέβιλ.

Απολύθηκε ο Μόγιες

Παιχνίδι της μοίρας; Η απομάκρυνση του Μόγιες από την τεχνική ηγεσία ήρθε ακριβώς έναν χρόνο από τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0 επί της Άστον Βίλα (χατ-τρικ Φαν Πέρσι), αποτέλεσμα με το οποίο η Γιουνάιτεντ είχε εξασφαλίσει μαθηματικά το ιστορικό 20ο πρωτάθλημά της...

Τα tweets της Man Utd για το αντίο στον Μόγιες και την ανάληψη της ομάδας από Γκιγκς:

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ