ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

"Τέλος" ο Μόγιες!

"Τέλος" ο Μόγιες!

Η παρουσία του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελειώνει κατι παραπάνω από άδοξα, με τη διοίκηση του συλλόγου να παίρνει την απόφαση για αντικατάστασή του. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο κύβος ερίφθη. Η ήττα από την Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ" , 11η τη φετινή σεζόν, όχι μόνο αφήνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός Ευρώπης για τη νέα αγωνιστική σεζόν αλλά στέλνει στο ταμείο ανεργίας και τον Ντέιβιντ Μόγιες.

Ο άνθρωπος που επιλέχτηκε από τον ίδιο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να τον διαδεχτεί, μετά από σχεδόν 27 χρόνια του Σκωτσέζου στην τεχνική ηγεσία, απέτυχε σε όλες τις διοργανώσεις με τους "κόκκινους διαβόλους" και οι διοικούντες τον σύλλογο πήραν την απόφαση να μην συνεχίσουν με εκείνον στο τιμόνι και τη νέα σεζόν!

"Τέλος" ο Μόγιες!
© AP

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, ο Σκωτσέζος τεχνικός μετράει αντίστροφα για την αποχώρησή του από τη Γιουνάιτεντ, κάτι που θα γίνει πριν το τέλος της σεζόν και πιθανότατα ακόμα και πριν το ερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που είναι απέναντι στη "Νόριτς" στο "Ολντ Τράφορντ".

"Τέλος" ο Μόγιες!
© GETTY IMAGES

Όσον αφορά στους υποψήφιους αντικαταστάτες, τα επικρατέστερα ονόματα αυτή τη στιγμή είναι αυτά των Γιούργκεν Κλοπ (ο τεχνικός της Ντόρτμουντ έχει ακουστεί έντονα και για τη Μπαρτσελόνα ως διάδοχος του Χεράρδο Μαρτίνο) και Λουίς Φαν Χάαλ, ενώ όπως τονίζει η "Daily Mail" υποψήφιοι είναι επίσης τόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όσο και ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος φέτος έχει την ιδιότητα του παίκτη αλλά και του μέλους του τεχνικού επιτελείου του Μόγιες!

"Τέλος" ο Μόγιες!

Επιπλεον, μεταξύ των υποψηφίων είναι τόσο ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, όσο και εκείνος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, με τον Ιταλό και τον Αργεντίνο να πραγματοποιούν φέτος εντυπωσιακές πορείες με τις ομάδες τους σε Ισπανία και Champions League (και οι δύο είναι στα ημιτελικά της διοργάνωσης).

"Τέλος" ο Μόγιες!
© REUTERS

Καθοριστικός παράγοντας για το "αντίο" στον Μόγιες είναι το γεγονός ότι "έχασε" τα αποδυτήρια καθώς και ότι απέτυχε να βγάλει την ομάδα στο Champions League για πρώτη φορά μετά από το 1995 (!), με τη διοίκηση να θεωρεί πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί σε εκείνον τα 200.000.000 λίρες που θα δαπανηθούν αυτό το καλοκαίρι για τη ριζική αναδόμηση του συλλόγου.

"Τέλος" ο Μόγιες!
© AP

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η "Mirror" σε περίπτωση που παρθεί η απόφαση για το διαζύγιο πριν το τέλος της σεζόν θα ζητηθεί από τον "γερόλυκο" Ράιαν Γκιγκς να εκτελέσει χρέη υπηρεσιακού για τα τελευταία ματς της Premier League, με τους "κόκκινους διαβόλους" να έχουν ακόμα να παίξουν με Νόριτς (26 Απρίλη), Σάντερλαντ (3 Μαΐου), Χαλ (6 Μαΐου) και Σαουθάμπτον (11 Μαΐου).

"Τέλος" ο Μόγιες!
© PA

Το ίδιο μέσο αποκαλύπτει πως αν κάποιος έχει προβάδισμα αυτή τη στιγμή για να πάρει το χρίσμα είναι ο Λουίς Φαν Χάαλ, με εκπροσώπους της Γιουνάιτεντ να έχουν ραντεβού μαζί του σε μυστική τοποθεσία στην Ευρώπη πριν καν συμπληρωθούν 48 ώρες από την ήττα-αποκλεισμό από τη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League.

"Τέλος" ο Μόγιες!
© DAILY MAIL

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικείμενη απόλυση του Μόγιες (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είχε υπογράψει 6ετές συμβόλαιο συνεργασίας τον περασμένο Μάιο) θα είναι η πρώτη για προπονητή στη Γιουνάιτεντ μετά τις 5 Νοεμβρίου 1986, όταν η ομάδα του Μάντσεστερ είχε δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ρον Άτκινσον.

Όσον αφορά στο συνολικό ρεκόρ του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μόγιες μετράει μέχρι στιγμής σε ολες τις διοργανώσεις 27 νίκες, 9 ισοπαλίες και 15 ήττες.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ