ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Τα τρομερά ρεκόρ της Σίτι

Τα τρομερά ρεκόρ της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι απέχει 90 λεπτά από το πρωτάθλημα αλλά και από ένα μοναδικό ρεκόρ. Διαβάστε επίσης για το σπουδαίο επίτευγμα του Τουρέ αλλά και το φετινό παράδοξο με τους "πολίτες".

Τα δύο διαδοχικά "δώρα" που έκανε το τελευταίο 10ήμερο η Λίβερπουλ με τους πέντε χαμένους βαθμούς στα ματς με Τσέλσι και Κρίσταλ Πάλας δεν άφησαν... ασυγκίνητη τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τα τρομερά ρεκόρ της Σίτι

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πέρασε πρώτα νικηφόρα από το Λίβερπουλ επικρατώντας με 3-2 της Έβερτον ενώ το βράδυ της Τετάρτης έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο καθώς με το 4-0 επί της Άστον Βίλα ξέφυγε με +2 από τους "κόκκινους" στη μάχη του τίτλου.

Το παράδοξο μάλιστα είναι πως οι πρωταθλητές του 2012 είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο και ενώ φέτος βρέθηκαν ελάχιστες ημέρες στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα

Τα τρομερά ρεκόρ της Σίτι

Συγκεκριμένα, οι "γαλάζιοι" του Μάντσεστερ έχουν βρεθεί μόλις 11 ημέρες στην κορυφή της Premier League, με την Άρσεναλ αντίθετα να έχει το ρόλο της πρωτοπόρου για 128 ημέρες, την Τσέλσι για 69 και τη Λίβερπουλ για 58 ημέρες.

Πέρα πάντως από τον τίτλο (της αρκεί και μία ισοπαλία με τη Γουέστ Χαμ την οποία υποδέχεται την Κυριακή στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ"), η ομάδα του Πελεγκρίνει έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία όσον αφορά στην επιθετική της συγκομιδή.

Τα τρομερά ρεκόρ της Σίτι

Αυτή τη στιγμή μετράει 100 γκολ ενεργητικό (153 σε όλες τις διοργανώσεις!) και θέλει άλλα τέσσερα για να σπάσει το ρεκόρ της Τσέλσι, η οποία κατέχει το ρεκόρ επί εποχής Premier League με 103 γκολ τη σεζόν 2009-10 με προπονητή της τότε τον Κάρλο Αντσελότι .

Τότε μάλιστα οι Λονδρέζοι είχαν φτάσει σε αυτό το νούμερο χάρη στο εντυπωσιακό τους φινάλε, όπου είχαν συντρίψει με 8-0 τη Γουίγκαν και είχαν πάρει τον τίτλο με έναν πόντο διαφορά (86 έναντι 85) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα τρομερά ρεκόρ της Σίτι

Να σημειωθεί ότι στο ματς με την Άστον Βίλα έγραψε ιστορία και ο Γιάγια Τουρέ καθώς πέτυχε το 20ο του γκολ (πρώτος φετινός σκόρερ της Σίτι στο πρωτάθλημα) και έγινε ο δεύτερος κεντρικός μέσος με 20+ γκολ σε μία σεζόν, μετά τον Λάμπαρντ τη σεζόν 2009-2010.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ