ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Όουεν: "Το μεγαλύτερο ντέρμπι στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ"

Όουεν: "Το μεγαλύτερο ντέρμπι στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ"

Ο αρθρογράφος της Manchester Evening News, πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και του Πανιωνίου Γκάρι Όουεν αναλύει την τιτανομαχία του Μάντσεστερ. "Οι στράικερ θα κρίνουν το ντέρμπι, ο Φέργκιουσον έχει στην άκρη του μυαλού του στην ισοπαλία" τονίζει.

Ο 53χρονος Όουεν ξεκίνησε την καριέρα του από την Μάντσεστερ Σίτι το 1975.

Στους "πολίτες" παρέμεινε για τέσσερις σεζόν σκοράροντας 19 γκολ σε 103 συμμετοχές.

Το 1979 μεταπήδησε στη Γουέστ Μπρομ μένοντας εκεί μέχρι το 1986. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Πανιώνιος για μία σεζόν (1986-87) ενώ ακολούθησαν Σέφιλντ Γουένστντεϊ, Χάμαρμπι και ΑΠΟΕΛ.

Ο παλαίμαχος μέσος τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Manchester Evening News, όπου αρθρογραφεί για την αγαπημένη του Μάντσεστερ Σίτι αλλά και στο τοπικό ραδιόφωνο Century FM.

Το Sport24.gr παραθέτει το άρθρο του Γκάρι Όουεν που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Manchester Evening News αναφορικά με το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ Σίτι και Γιουνάιτεντ.

"Χωρίς αμφιβολία, είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ από το 1992 όταν και συστάθηκε. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει πει πως πρόκειται για το σπουδαιότερο παιχνίδι των τελευταίων 25 ετών και έχει απόλυτο δίκιο.

Όποιος νικήσει απόψε θα έχει μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει τον τίτλο. Εάν η Γιουνάιτεντ επικρατήσει, νομίζω πως έξι βαθμοί στα δύο εναπομείναντα ματς θα αποτελέσουμε μεγάλο κενό για να καλυφθεί.

Εάν όμως νικήσει η Σίτι, το πρωτάθλημα θα βρίσκεται στα χέρια μας. Με δύο ακόμη νίκες θα έχουμε φτάσει στον τίτλο με την διαφορά τερμάτων.

Όουεν: "Το μεγαλύτερο ντέρμπι στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ"

Έχοντας αυτό στο μυαλό η Σίτι πρέπει να κερδίσει απόψε. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να αποσπάσει ισοπαλία, παρότι ο Σερ Άλεξ όπως πάντα λέει, στέλνει την ομάδα του στο γήπεδο για να κερδίσει. Η ισοπαλία πιστεύω θα βρίσκεται στην άκρη του μυαλού του.

Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε εάν η Γιουνάιτεντ θωρακίσει το κέντρο της ή πάει στο 4-4-2. Ελπίζω πως για το καλό της, η Σίτι θα παραταχθεί με δύο φορ προκειμένου να βρει χώρους, αλλά και γιατί αυτό μας ταιριάζει από την στιγμή που πάμε για να νικήσουμε.

Θεωρώ πως παίκτες-κλειδιά σε αυτό το ντέρμπι θα είναι οι στράικερ. Η πρώτη σεζόν του Σέρχιο Αγουέρο ήταν φανταστική και διανύει περίοδο φόρμας. Ο Κάρλος Τέβες επίσης σκοράρει και δείχνει ιδιαίτερα αποτελεσματικός μετά την επιστροφή του.

Όουεν: "Το μεγαλύτερο ντέρμπι στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ"

Όταν ο Τέβες γύρισε από την Αργεντινή είπε πως ήθελε το πρωτάθλημα για τους οπαδούς. Τώρα έχει την μεγάλη ευκαιρία να το καταφέρει απέναντι στην παλιά ομάδα του.

Αυτό αποτελεί επιπλέον κίνητρο για εκείνον. Ο κόσμος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μιλάει για τους Αγουέρο, Νταβίδ Σίλβα, Μάριο Μπαλοτέλι, Εντιν Τζέκο και Σαμίρ Νασρί, όμως θεωρώ πως ο Τζο Χαρτ είναι ένας από τους σταρ αυτής της ομάδας

Ενώ κάποιοι παίκτες έχουν δει την απόδοση τους να μεταβάλλεται, ο Τζο παρέμεινε σταθερά καλός σε όλη την διάρκεια της σεζόν και εκτιμώ πως μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο απόψε.

Πιστεύω πως για να νικήσουν την Γιουνάιτεντ θα πρέπει όλοι να πιάσουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Η Γιουνάιτεντ έχει κάνει μία εξαιρετική σεζόν παρά τα τελευταία στραβοπατήματα.

Ελπίζω πως θα δείξουμε χαρακτήρα σε αυτό το κλασικό ντέρμπι του Μάντσεστερ. Ελπίζω επίσης πως οι φίλαθλοι θα δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και όχι οτιδήποτε άλλο.

Από την πλευρά της, η Σίτι έχει μία τεράστια ευκαιρία. Ανυπομονώ για τον αγώνα".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ