ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

"Κατηγορώ" του Τουρέ σε όσους επιλέγουν την Κίνα

"Κατηγορώ" του Τουρέ σε όσους επιλέγουν την Κίνα

Ο Τουρέ διευκρίνισε τον λόγο που αρνήθηκε να μετακινηθεί σε ομάδας της Κίνας, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το εν λόγω πρωτάθλημα επιλέγεται μόνο από όσους δίνουν προτεραιότητα στο χρήμα, έναντι του ποδοσφαίρου.

Ο Γιάγια Τουρέ απέρριψε μια τεράστια προσφορά που του κατατέθηκε από πλευράς Κίνας και κατόπιν αυτού, του ζητήθηκε να εξηγήσει δημόσια την απόφασή του. Ο Ιβοριανός ήταν κατηγορηματικός ως προς τον λόγο που επέλεξε να το πράξει, θεωρώντας ότι οι παίκτες που βαδίζουν στον συγκεκριμένο δρόμο, βάζουν σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο και σε πρώτη το χρήμα.

“Εγώ στην Κίνα; Όχι... Ακόμα μοιάζω νέος, σωστά; Θέλω να παίξω στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Αγγλία. Θέλω να συνεχίσω να το κάνω αυτό για μερικά χρόνια. Πάντα έλεγα ότι αν πήγαινα στην Κίνα θα κατέληγα να νιώθω θυμωμένος. Παίζεις ποδόσφαιρο επειδή αγαπάς το ποδόσφαιρο, ή παίζεις επειδή θέλεις να βγάλεις λεφτά; Ποιος είναι ο σκοπός; Κάποιοι άνθρωποι το κάνουν για να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, αλλά εγώ δεν νιώθω έτσι. Θέλω να παίξω περισσότερο ποδόσφαιρο”, είπε αρχικά, για ν' αναφερθεί εν συνεχεία στο παράδειγμα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς:

"Κατηγορώ" του Τουρέ σε όσους επιλέγουν την Κίνα

“Δείτε τον φίλο μου, τον Ιμπραχίμοβιτς. Είναι 35 και συνεχίζει να παίζει. Έχει την ίδια νοοτροπία με εμένα, είναι μεγάλος παίκτης, ένας πρωταθλητής που αγαπά το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ' όλα. Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι ένα μπόνους. Μπορείς να είσαι τυχερός, να παίζεις σε μεγάλες ομάδες και να παίρνεις και πολλά χρήματα. Αλλά αυτοί που πάνε στην Κίνα... Εγώ δεν σκέφτομαι έτσι”.

Εξαιτίας και της απουσίας του Φερναντίνιο, λόγω τιμωρίας, ο 33χρονος Τουρέ παίρνει όλο και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι, παρότι η σεζόν δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον ίδιο, υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα ως προπονητή. Φέτος έχει μετρήσει 11 συμμετοχές και 3 γκολ στην Premier League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κίνα καλεί Ντάνι Άλβες
Ο Μουρίνιο άφησε ανοιχτή την πόρτα στον Ρούνεϊ για την Κίνα
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ