ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Δεν πρόκειται να αλλάξω την Αγγλία"

Γκουαρδιόλα: "Δεν πρόκειται να αλλάξω την Αγγλία"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχθηκε πως έχει κάνει λάθη στο διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ υποστήριξε πως πρέπει να ταιριάξει το προπονητικό στυλ του στις απαιτήσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στα βρετανικά ΜΜΕ, ύστερα απ' την αποκάλυψη που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "NBC" πως βαδίζει προς το τέλος της καριέρας του.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Καταλανός προπονητής προχώρησε σε αναδίπλωση των δηλώσεών του, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί στα επόμενα 2-3 χρόνια, αλλά ούτε πρόκειται να μείνει στους πάγκους μέχρι τα 60 ή τα 65 έτη.

Μάλιστα, μετά τη νίκη με 5-0 επί της Γουέστ Χαμ για το FA Cup, ο Πεπ μίλησε στα βρετανικά ΜΜΕ και παραδέχθηκε πως έχει κάνει λάθη στο διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ υποστήριξε πως πρέπει να ταιριάξει το προπονητικό στυλ του στις απαιτήσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου.

"Δεν πρόκειται αλλάξω την Αγγλία, δεν θέλω να το κάνω αυτό. Φυσικά, η Αγγλία θα αλλάξει εμένα. Γι' αυτό ήρθα στην Premier League, για να με αλλάξει. Είναι καλό. Αν έκανα το ίδιο πράγμα σε όλη την καριέρα του, θα ήταν βαρετό. Θα είχα μείνει στη Μπαρτσελόνα, αν δεν ήθελα καμία αλλαγή", υποστήριξε αρχικά και συνέχισε:

"Μερικές φορές έχω μια ιδέα, να παίξουμε με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν λειτουργεί όμως πάντα όπως θα ήθελα. Σε αυτό πάντοτε ευθύνεται ο προπονητής κι όχι οι ποδοσφαιριστές όταν στραβώνει το παιχνίδι. Πάντοτε οφείλεις να κοιτάς τον εαυτό σου και να προσπαθείς να βρεις λύσεις για να παίζουν οι ποδοσφαιριστές σου πιο σωστά, να βρίσκονται καλύτερα στο γήπεδο και αυτή είναι η δουλειά μου.

Πρέπει εγώ να βοηθήσω τους παίκτες μου. Τις περισσότερες φορές που δεν είμαστε καλοί, είναι δική μου ευθύνη. Βρίσκομαι ακόμα σε μια κατάσταση προσαρμογής, όπου ακόμα μαθαίνω, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω ακριβώς πως μπορούν να παίξουν τα παιδιά, ποια είναι η καλύτερη θέση να τους τοποθετώ, ποιο το καλύτερο σύστημα...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βόμβα Γκουαρδιόλα: "Πλησιάζει το τέλος της προπονητικής καριέρας μου"
Γκουαρδιόλα: "Δεν έχουμε την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ"
Γκουαρδιόλα: "Δεν πρόκειται να αποσυρθώ σε 2 ή 3 χρόνια"
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ