ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Το FFP βγάζει στη... σέντρα τη Λίβερπουλ

Το FFP βγάζει στη... σέντρα τη Λίβερπουλ

Κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ από την UEFA, καθώς σύμφωνα με τους Times, ενδέχεται να στερηθεί έσοδα 8,6 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League.

Το FFP είναι αμείλικτο, έχει κανόνες και όποιος δεν συμμορφώνεται με αυτούς, τιμωρείται και μάλιστα παραδειγματικά. Ας ρωτήσει κάποιος τη Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν και θα καταλάβει για ποιο λόγο δεν γίνονται εκπτώσεις, αν πράγματι πιστοποιηθεί πως δεν γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από τις ομάδες που έχουν χρέη και απλά τα διογκώνουν.

Η Λίβερπουλ κινδυνεύει να μπει σε αυτό το "κλαμπ" των ομάδων που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα και τα οποία είναι ικανά να της δημιουργήσουν θέματα στην... τσέπη της ύψους 8,6 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League.

Ο λόγος; Παραβίαση του Financial Fair Play, καθώς οι Times αναφέρουν πως το καλοκαίρι κατέθεσε τους ισολογισμούς δύο προηγούμενων σεζόν (2011-12, 2012-13) και είχαν ζημιά 115 εκ. ευρώ. Τώρα, που έχουν μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η UEFA ερευνά το θέμα πιο διεξοδικά και θέλει εξηγήσεις και και συμπληρωματικά στοιχεία.

Αν κρίνει η UEFA πως δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις για να μειωθεί το χρέος, τότε η Λίβερπουλ κινδυνεύει με το παραπάνω ποσό ως τιμωρία, αν και να πούμε πως πέρυσι τιμωρήθηκαν εννέα ομάδες επί συνόλου 76 που τέθηκαν υπό διερεύνηση.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ