ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Όταν ο Ρότζερς "νίκησε" τον Φαν Χάαλ

Όταν ο Ρότζερς "νίκησε" τον Φαν Χάαλ

Την περίοδο που η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τον Μπρένταν Ρότζερς, ο Λουίς Φαν Χάαλ είχε προκριθεί ως λύση για την θέση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, κάτι που απέτρεψε ο νέος κόουτς.

Η Λίβερπουλ αναμετράται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του ICC και αναμφίβολα πέρα από την παραδοσιακή κόντρα των δυο ομάδων που πάντα προκαλεί τα βλέμματα όλων ακόμα και αν πρόκειται για μάχη σε τουρνουά προετοιμασίας, υπάρχει και μια ιστορία που συνδέει τους δυο προπονητές, έστω και αν ουδέποτε βρέθηκαν μέχρι σήμερα αντίπαλοι σε κάποιο παιχνίδι.

Την περίοδο που η Fenway Sports Group έψαχνε διάδοχο του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο των "ρεντς" πριν δυο χρόνια, ο Ολλανδός ήταν υποψήφιος και έγινε συνάντηση με τον Ίαν Έιρε. Η Λίβερπουλ βέβαια είχε ένα διαφορετικό ρόλο στο μυαλό της για τον Φαν Χάαλ, να αναλάμβανε δηλαδή την θέση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, έχοντας ένα νεότερο τεχνικό στον πάγκο.

Από την στιγμή που ο Μπρένταν Ρότζερς έγινε ο κύριος υποψήφιος για την θέση, ο Φαν Χάαλ άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον για να γίνει... μέντορας και ο Βορειοϊρλανδός ένιωσε ότι οι ημέρες μαθητείας τελείωναν. Δεν θα υπήρχε κανένας συμβιβασμός και παρόλο που ποτέ δεν του ζητήθηκε ευθέως να εργαστεί κάτω από την... σκέπη του Φαν Χάαλ, ξεκαθάρισε ότι μόνο ένας έπρεπε να κάνει το κουμάντο. Η διοίκηση επέλεξε τον Ρότζερς για την θέση και το ενδιαφέρον για τον Ολλανδό έπαψε να ισχύει.

Αυτή η σκέψη του Ρότζερς δεν έβρισκε αντίθετο το νυν κόουτς της Γιουνάιτεντ, ο οποίος προτιμούσε να αναλάμβανε πρώτος προπονητής και όχι κάποια άλλη θέση πιο πάνω στην ιεραρχία μέσα στην ομάδα και ο αποψινός αγώνας θα έχει το ενδιαφέρον της, καθώς υπάρχει μια ιστορία να τον συνοδεύει.

Ο Ρότζερς έχει πει πως ουδέποτε έχει συναντηθεί με τον Φαν Χάαλ, αλλά πολλοί στο "Νησί" υποστηρίζουν ότι πολλά στοιχεία του Ολλανδού προπονητή έχουν περάσει τόσο στον Μουρίνιο όσο και στον ίδιο, κάτι που φαίνεται και στον τρόπο δουλειάς τους.

"Έίναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και πολύ καλός, που πάντα αφήνει το σημάδι του", είπε ο Ρότζερς για τον συνάδελφό του και μεταξύ άλλων τόνισε ακόμα: "Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ, αλλά τον γνωρίζω μέσω του Ζοζέ και ξέρω πως ήταν πολύ σημαντικός για τον Μουρίνιο στην Μπαρτσελόνα. Γνωρίζω καλά τις μεθόδους του, τη δουλειά του και αναμφίβολα έχει μια μεγάλη καριέρα. Ανυπομονώ να τον συναντήσω και τον σέβομαι. Τον μελέτησα ως νέος προπονητής και φυσικά τις τακτικές του".

Αν μη τι άλλο, ο Μπρένταν Ρότζερς έχει αφήσει το... στίγμα του στη Λίβερπουλ και έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του στο χρηματιστήριο των προπονητών, δείχνοντας ότι έχει πολλές δυνατότητες. Μένει να δούμε αν μπορεί κάποια στιγμή να έχει τις ίδιες επιτυχίες με τον Λουίς Φαν Χάαλ, τον άνθρωπο που άτυπα νίκησε, πείθοντας τη διοίκηση των "κόκκινων" να εμπιστευθούν σε αυτόν την θέση του πρώτου προπονητή το 2012.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ