ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Νταλγκλίς "υποκλίνεται" στον Βενγκέρ

Liverpool's Scottish manager Kenny Dalglish look on before the English Premier League football match between Liverpool and Wigan Athletic at Anfield in Liverpool, north-west England on February 12, 2011. AFP PHOTO/PAUL ELLISFOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. (Photo credit should read PAUL ELLIS/AFP/Getty Images)
Liverpool's Scottish manager Kenny Dalglish look on before the English Premier League football match between Liverpool and Wigan Athletic at Anfield in Liverpool, north-west England on February 12, 2011. AFP PHOTO/PAUL ELLISFOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. (Photo credit should read PAUL ELLIS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Την άποψη ότι ο Αρσέν Βενγκέρ αξίζει να σπάσει την κατάρα που θέλει την Άρσεναλ χωρις τίτλο την τελευταία εξαετία, εξέφρασε μέσω στήλης του σε αγγλική εφημερίδα ο Κένι Νταλγκλίς.

"Ο Αρσέν ξέρει ότι είναι σημαντικό για εκείνον να κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι γεγονός πως έχουν περάσει έξι χρόνια από την τελευταία κούπα.

Δεν νομίζω όμως ότι η έλλειψη τίτλων είναι ικανή να υποβαθμίσει τη δουλειά του Βενγκέρ", τόνισε ο τεχνικός της Λίβερπουλ στην "Daily Mail" ενόψει του αποψινού τελικού Λιγκ Καπ (18.00) Άρσεναλ-Μπέρμινχαμ, και συνέχισε:

"Η δουλειά που έχει κάνει είναι εκπληκτική και είμαι σίγουρος ότι παίκτες, ιδιοκτήτες και οπαδοί της Άρσεναλ είναι ευγνώμονες.

Υπάρχουν μόνο τέσσερα τρόπαια που μπορεί να διεκδικήσει κανείς κάθε σεζόν, οπότε δεν είναι μόνο ο Αρσέν Βενγκέρ που έχει μείνει με άδεια χέρια τα τελευταία χρόνια.

Έχει δημιουργήσει φανταστικές ομάδες που σου αρέσει να βλέπεις, κάθε εβδομάδα η Άρσεναλ δίνει σόου.

Θα βρίσκεις πάντα ανθρώπους να παραπονιούνται για τα τρόπαια, αλλά στα μάτια μου δεν δικαιούται τίποτα λιγότερο από απόλυτο σεβασμό".

Τα αγγλικά του Βενγκέρ που έσωσαν το δείπνο

Ο "βασιλιάς Κένι" μίλησε επίσης για την πρώτη γνωριμία του με τον Αλσατό τεχνικό, η οποία είχε γίνει όταν ο δεύτερος ήταν ακόμα στο τιμόνι της Μονακό.

"Τον πρωτοσυνάντησα πριν έρθει στην Αγγλία, έπαιξα σε ένα ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Μονακό, όπου ήταν προπονητής, και έβγαλε εμένα και τη σύζυγό μου Μαρίνα για δείπνο.

Θυμάμαι με ανακούφιση ότι τα αγγλικά του ήταν τέλεια, καθώς τα γαλλικά μας δεν ήταν και τόσο καλά, και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την σιωπή σε ένα τραπέζι φαγητού.

Φυσικά, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχε τέτοια τεράστια επιρροή στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν το 1998 στον τελικό του FA Cup, η Άρσεναλ νίκησε 2-0 τη Νιούκαστλ και έκανε το νταμπλ, όμως εγώ εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι ήταν ένας νικητής με σεβασμό προς τον αντίπαλο.

Είχαμε δύο δοκάρια στον τελικό και είπε ότι αν είχαν μπει, το αποτέλεσμα ίσως να ήταν διαφορετικό".

Το έμπειρο μάτι αλλά και τα δεκάδες "μάτια" του Αλσατού

Όσο για το "μυστικό" της επιτυχίας του ύστερα από σχεδόν μία 15ετία στο Λονδίνο, ο Κένι Νταγλκλίς είπε:

"Η επιτυχία της Άρσεναλ οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί, τόσο στις μεταγραφές όσο και στους παίκτες που βγάζει από τα τμήματα υποδομής.

Το δίκτυο σκάουτς που διαθέτει είναι τρομερό, ενώ έδειξε τη διορατικότά του όταν υπέγραφε παίκτες όπως οι Μαρκ Όφερμαρς, Νικολά Ανελκά, Τιερί Ανρί και Πατρίκ Βιεϊρά σε νεαρή ηλικία.

Έκανε όλους αυτούς τους παίκτες να αποδίδουν στο χορτάρι, που είναι το πιο σημαντικό κριτήριο στο να χαρακτήρισεις μία μεταγραφή καλή ή κακή, ενώ όταν έφυγαν είχε καταφέρει να τους πουλήσει με περισσότερα χρήματα από όσα τους είχε αγοράσει.

Ο αριθμός των ξένων παικτών σε αυτή την ομάδα δεν είναι κάτι που με απασχολεί πραγματικά. Η ομάδα της Λίβερπουλ που πήρε το Κύπελλο το 1986 και κατέκτησε το νταμπλ δεν είχε κανέναν Άγγλο παίκτη.

Μερικές φορές αυτό συμβαίνει και όταν υπάρχουν Άγγλοι παίκτες που αξίζουν να φορέσουν τη φανέλα της ομάδας -όπως οι Άσλι Κόουλ, Σολ Κάμπελ, Τίο Γουόλκοτ, Τζακ Γουίλσιρ- ο Βενγκέρ δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να τους διαλέξει".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ