ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ με... σπασμένα φρένα!

Λίβερπουλ με... σπασμένα φρένα!

Το απίστευτο σερί στο "Άνφιλντ", το αήττητο στο 2014 και το εφιαλτικό πρώτο 15λεπτο για κάθε αντίπαλο. Το Sport24.gr φωτίζει τους αριθμούς που κάνουν τους οπαδούς της Λίβερπουλ να κάνουν όνειρα για τον τίτλο.

Το πανό που γράφει "Make us Dream" ("Κάντε μας να ονειρευόμαστε") κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή του σε κάθε γήπεδο που αγωνίζεται η Λίβερπουλ και οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς κάνουν αυτό ακριβώς το πράγμα: παίρνουν τη μία νίκη μετά την άλλη αποδίδοντας μάλιστα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έχουν αρχίσει πλέον να πιστεύουν πως η κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 ολόκληρα χρόνια μπορεί δεν είναι... απαγορευτικό όνειρο.

Εάν μάλιστα πιστέψουμε στα... σημάδια, τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου έδειξαν πως αν υπάρχει Θεός στο ποδόσφαιρο τότε σίγουρα αντιμετωπίζει με συμπάθεια τη Λίβερπουλ: η Τσέλσι "αυτοκτόνησε" κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, η Μάντσεστερ Σίτι άφησε δύο βαθμούς στο ντέρμπι με την Άρσεναλ και 24 ώρες αργότερα ο Λουίς Σουάρες και η παρέα του... τον χαβά τους.

Λίβερπουλ με... σπασμένα φρένα!

Συνέτριψαν με 4-0 την Τότεναμ στο ματς που "όφειλαν" να πάρουν για να σκαρφαλώσουν για πρώτη φορά στην κορυφή μετά τα Χριστούγεννα, με τη νίκη τους αυτή να είναι η 8η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και 5η στη σειρά εντός έδρας.

Ουσιαστικά, οι "κόκκινοι" έχουν μετατρέψει φέτος το "Άνφιλντ" σε αυτό που ήταν παραδοσιακά: το ισχυρό φρούριό τους. Στα 14 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια έχουν 13 νίκες (!) και μόλις μία ισοπαλία (2-2 με την Άστον Βίλα στις 18 Ιανουαρίου), με την τελευταία τους ήττα να έχει καταγραφεί στις 21 Σεπτέμβριου (0-1 από Σαουθάμπτον την 5η αγωνιστική).

Λίβερπουλ με... σπασμένα φρένα!

Υπάρχουν όμως και άλλα σημάδια που δείχνουν το δρόμο (προς τον τίτλο) στη Λίβερπουλ και αυτά είναι:

► Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Premier League μέσα στο 2014, έχοντας αυτό το διάστημα το εντυπωσιακό ρεκόρ των 11 νικών και 2 ισοπαλιών.

► Είναι η πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος με 88 στο ενεργητικό της έναντι 80 της Μάντσεστερ Σίτι (οι "πολίτες" υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων έχοντας +52 έναντι +49 της Λίβερπουλ).

Λίβερπουλ με... σπασμένα φρένα!

► Έχει σκοράρει φέτος 47 φορές στο "Άνφιλντ", νούμερο που δεν είχε φτάσει ποτέ στα 21 προηγούμενα χρόνια της Premier League, ενώ έχει να δώσει τρία ακόμα ματς στο σπίτι της απέναντι σε Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Νιούκαστλ.

► Συνιστά ένα επιθετικό "πολυβόλο" ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου έχει πετύχει τα 52 από τα 88 γκολ της (σκοράρει πάντα στο πρώτο μέρος στα τελευταία 22 παιχνίδια της) ενώ μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι οι δύο ομάδες με τα περισσότερα τέρματα στο πρώτο τέταρτο των αγώνων, 12 συνολικά!

Λίβερπουλ με... σπασμένα φρένα!

► Έχει ήδη συγκεντρώσει 71 βαθμούς μετά από 32 αγωνιστικές και αν κάνει το απόλυτο μέχρι το φινάλε (θέλει "6 στα 6") ξεπερνάει το εκπληκτικό φράγμα των 86 πόντων που συγκέντρωσε τη σεζόν 2008-09 στην Premier League (τότε είχε τερματίσει δεύτερη στο -4 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

► Διαθέτει στις τάξεις της τους δύο κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος, με Σουάρες και Στάριτζ να έχουν φορτώσει τα αντίπαλα δίχτυα με 49 γκολ.

Λίβερπουλ με... σπασμένα φρένα!

► Ο Σουάρες μετράει πλέον 29 γκολ και είναι ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν για τη Λίβερπουλ επί εποχής Premier League αφήνοντας στη 2η θέση τον Ρόμπι Φάουλερ με τα 28 γκολ από τη σεζόν 1995-96.

Τι έχουν κάνει μέχρι τώρα Λίβερπουλ, Τσέλσι & Μάντσεστερ Σίτι:

Ματς Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Γκολ Υπέρ Γκολ Κατά Διαφορά τερμάτων Βαθμοί
Λίβερπουλ 32 22 5 5 88 39 +49 71
Τσέλσι 32 21 6 5 62 24 +38 69
Μ. Σίτι 30 21 4 5 80 28 +52 67

Λίβερπουλ - Τότεναμ 4-0

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ