ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Γράφει ιστορία ο Τζέραρντ

Γράφει ιστορία ο Τζέραρντ

Μόλις ο 10ος παίκτης που φτάνει τις 600 συμμετοχές με τη φανέλα της Λίβερπουλ γίνεται ο Στίβεν Τζέραρντ και το Sport24.gr σας θυμίζει μερικά από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας του, γυρνάει πίσω το χρόνο μέσω φωτογραφιών και παραθέτει την καλύτερη ενδεκάδα των "κόκκινων" σύμφωνα με τον ίδιο.

Ξεχωριστό είναι το παιχνίδι της Κυριακής με τη Νιούκαστλ για τον Στίβεν Τζέραρντ.

Ο λόγος είναι πως ο αρχηγός της Λίβερπουλ θα φόρεσε την κόκκινη φανέλα για 600η φορά στην καριέρα του.

Έτσι μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ 10 παικτών που τα έχουν καταφέρει, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Τζίμι Κάραγκερ, ο δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου. Ο τελευταίος μάλιστα είναι μαζί με τον Ίαν Κάλαγκαν οι μοναδικοί που πολύ δύσκολα θα καταφέρει να προσπεράσει, αφού οι άλλοι επτά δεν έχουν τόσο μεγάλη απόσταση από τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με την αφορμή της συμπλήρωσης των 600ων συμμετοχών το Sport24.gr κάνει μία αναδρομή στην καριέρα του Τζέραρντ, αρχίζοντας από τα γκολ που τον σημάδεψαν ως παίκτη των "κόκκινων" κατά το πέρας των ετών.

Το παρθενικό γκολ του Τζέραρντ με τη Λίβερπουλ σε ηλικία 19 ετών

Η σχέση του Τζέραρντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ιδιαίτερη και άρχισε στις 31 Μαρτίου του 2001

Το τέλος της ίδιας σεζόν βρίσκει τη Λίβερπουλ να έχει κατακτήσει Λιγκ Καπ, Κύπελλο Αγγλίας και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στον τελικό του οποίου σκόραρε (1.50).

Στη διαδρομή για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η Λίβερπουλ συναντά τον Ολυμπιακό, ενάντια στον οποίον ο Τζέραρντ πετυχαίνει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Στην αρχή της επόμενης σεζόν ο Τζέραρντ σκοράρει για πρώτη φορά σε ντέρμπι με την Έβερτον, ομάδα κόντρα στην οποία έχει σημειώσει τα περισσότερα του γκολ μετά την Άστον Βίλα (σ.σ. 8).

Στον δεύτερο τελικό Λιγκ Καπ της καριέρας του ο Τζέραρντ σκοράρει με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ανοίγει τον δρόμο προς τον τίτλο.

Ο 32χρονος ήταν ο άνθρωπος που σημείωσε τα πρώτα δύο γκολ στο ταξίδι της Λίβερπουλ ως την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, αυτά κόντρα στη Γκράτσερ στα προκριματικά. Πέτυχε το καθοριστικό γκολ με τον Ολυμπιακό (στο 3-1), αλλά κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με το γκολ στον τελικό, το οποίο σήμανε και την αρχή της μεγαλύτερης ίσως ανατροπής στην ιστορία της διοργάνωσης.

Την επόμενη χρονιά ο Τζέραρντ με απίστευτο γκολ οδηγεί την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας και γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, Κυπέλλου Αγγλίας και Λιγκ Καπ.

Ενδιάμεσα ο Άγγλος έχει σκοράρει και σε μία ακόμη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, στον ημιτελικό με την Ντεπορτίβο Σαπρίσα.

Το 2009 η Λίβερπουλ μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών πετυχαίνει δύο ιστορικές νίκες, αφού διασύρει τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0 και στη συνέχεια αλώνει το "Ολντ Τράφορντ" με 4-1. Ο Τζέραρντ σκοράρει και στα δύο παιχνίδια.

Στον τελικό του Λιγκ Καπ του 2012 δεν σκόραρε, όμως, έβαλε γκολ και στους δύο ημιτελικούς με τη Μάντσεστερ Σίτι βοηθώντας τη Λίβερπουλ να επιστρέψει στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Γράφει ιστορία ο Τζέραρντ
Τζέραρντ 1998-2009

Η κορυφαία του ενδεκάδα

"Το έκανα πρόσφατα. Αυτοί που είχα επιλέξει ήταν οι Πέπε Ρέινα στο τέρμα, Μάρκους Μπάμπελ δεξί μπακ, ο οποίος μας βοήθησε στο τρεμπλ, ο Γκλεν Τζόνσον αριστερά, επειδή πιστεύω πως όταν είναι σε φόρμα δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος και στο κέντρο οι Κάρα (Τζίμι Κάραγκερ) και Σάμι (Χίπια) που για χρόνια ήταν πάρα πολύ δυνατοί".

"Θα είχα τον Αλόνσο αμυντικό μέσο. Όχι, συγγνώμη, τον Ντίντι Χάμαν θα είχα αμυντικό μέσο και τον Αλόνσο μαζί μου μπροστά του. Στην επίθεση θα είχα τους (Ρόμπι) Φάουλερ, (Φερνάντο) Τόρες και (Λουίς) Σουάρες. Δεν είναι κακή ομάδα, ε;" δήλωσε ο Τζέραρντ στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, όταν ρωτήθηκε για την καλύτερη ενδεκάδα της Λίβερπουλ επί εποχής του.

Γράφει ιστορία ο Τζέραρντ
Τζέραρντ 2010-13 2010 LIVERPOOL FC

Κάραγκερ: "Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ"

Ο παίκτης που τον έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια στη Λίβερπουλ είναι ο Τζίμι Κάραγκερ, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

"Πιθανότατα είναι, ίσως επειδή τον έχω ζήσει. Δεν μπορώ να θυμηθώ τον Κένι (Νταλγκλίς). Ο κόσμος μιλάει για τον Μπίλι Λίντελ. Έχω δει λίγο τον Κένι σε DVD και βίντεο. Σούνες, Μπαρνς, Ίαν Ρας ήταν όλοι εξαιρετικοί παίκτες".

"Φυσικά ο Κένι πήρε περισσότερα από τον Στίβεν, αλλά σκέφτομαι πως έπαιζε στους δύο τελικούς των κυπέλλων. Για μένα ήταν απίστευτος. Δεν έχει σταθεί τόσο τυχερός για να παίξει σε μία εξαιρετική ομάδα της Λίβερπουλ, όπως στο παρελθόν, και έτσι όσα έχει κάνει είναι ακόμα σημαντικότερα. Επομένως, για μένα ναι, είναι ο Στίβι (ο καλύτερος)".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ