ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Μαχαίρας και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Μαχαίρας και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα
Μαχαίρας INTIME SPORTS

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας έδωσε ο Δημήτρης Μαχαίρας. Ο 24χρονος αμυντικός μέσος του Λεβαδειακού δήλωσε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τη χειραψία του με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Μαχαίρας ρωτήθηκε αρχικά για τον λόγο που ο Λεβαδειακός είναι χαμηλά στη βαθμολογία και απάντησε: ''Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε και το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Είμαστε νέα ομάδα με 15 καινούργιους ποδοσφαιριστές και σίγουρα χρειάζεται χρόνος. Άλλωστε, φαίνεται ότι με τον καιρό η ομάδα βρίσκει τους ρυθμούς της. Θεωρώ πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη''.

-Τι πρέπει να αλλάξετε ως ομάδα για να έρθουν τα αποτελέσματα;

''Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και σε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής μας, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επίσης, χρειάζεται θέληση από τον κάθε ένα ατομικά και αυτό να το βγάζει μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε οι 14 παίκτες που θα αγωνίζονται θα βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο ομαδική θέληση για το καλύτερο της ομάδας''.

-Ποιος ήταν ο στόχος σας για την φετινή αγωνιστική περίοδο; Έχει διαφοροποιηθεί μετά τους πρώτους οκτώ αγώνες;

''Θεωρώ πως ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι πρώτα από όλα η παραμονή στη Super League. Τώρα από εκεί και πέρα οποιαδήποτε δυνατή και καλύτερη βαθμολογική θέση έρθει θα είμαστε σαφώς ικανοποιημένοι. Δε μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια γι’ αυτό και δεν αναφέρω κάτι σχετικό με Ευρώπη''.

-Βρίσκεσαι σχεδόν πέντε χρόνια στην πρώτη ομάδα. Ποια χρονιά θεωρείς ότι ο Λεβαδειακός είχε την καλύτερη ομάδα και γιατί;

''Σίγουρα είχαμε μια εξαιρετική χρονιά το 2011-2012 με προπονητή τον κ. Παράσχο, όταν μάλιστα αγωνιζόμασταν Τετάρτη-Κυριακή. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε καλή πορεία και λίγο έλειψε να βγούμε και στην Ευρώπη παρά μία θέση (τερματίσαμε στην 8η). Αυτή η πορεία επιτεύχθηκε γιατί δεν υπήρχαν παίκτες αναντικατάστατοι. Όλοι ήμασταν το ίδιο και πιστεύω έτσι πρέπει να είναι μια ομάδα, όπως μια οικογένεια, όλοι ίσοι!''.

-Στα τελευταία παιχνίδια αγωνίζεσαι ως αριστερό μπακ και μάλιστα με επιτυχία. Έχεις ξαναπαίξει σε αυτή τη θέση; Σε ποια θέση θεωρείς ότι μπορείς να αποδώσεις καλύτερα;

''Εντάξει ήταν κάτι που δεν το περίμενα, αλλά από τη στιγμή που ο προπονητής μου, μου ανέθεσε αυτό το ρόλο έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ για να τον δικαιώσω για την επιλογή του. Είναι πρώτη φορά που αγωνίζομαι ως αριστερό μπακ, αλλά έχω ξαναγωνιστεί ως δεξί μπακ. Η θέση μου είναι αμυντικό χαφ. Το που αποδίδω καλύτερα νομίζω πως το ξέρει καλύτερα ο προπονητής μου''.

-Πόσο σε βοήθησε η συμμετοχή σου στα πρωταθλήματα υποδομής της Super League ώστε να καταφέρεις να αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα;

''Οι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα μέσα από τις ομάδες υποδομών. Έτσι κι εγώ πήρα τις πρώτες μου ευκαιρίες-εμπειρίες μέσα από τα παιχνίδια που αγωνίστηκα και είχα την ευκαιρία να αποδείξω αν όντως είμαι ικανός να αγωνίζομαι στην πρώτη ομάδα''.

-Από τους παίκτες που έχεις αντιμετωπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ποιόν έχεις ξεχωρίσει και γιατί;

''Είναι αρκετοί όπως ο Λέτο και ο Μιραλάς, που αγωνίζονται τώρα σε μεγάλα club, αλλά θα πω για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα που τότε αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Είναι μια αξέχαστη στιγμή για ‘μένα, γιατί τότε ήταν η πρώτη μου χρονιά που αγωνιζόμουν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Στο τέλος του παιχνιδιού, φεύγοντας για τα αποδυτήρια η χειραψία εκείνου προς εμένα έδειξε σεβασμό κι ας μη με ήξερε ούτε η μάνα μου που λέει ο λόγος. Δε θα το ξεχάσω ποτέ''.

-Ποιες είναι οι αγωνιστικές σου φιλοδοξίες;

''Όπως κάθε Ελληνας ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ θα ήθελα να αγωνιστώ με το εθνόσημο. Να έχω την υγεία μου πρώτα από όλα και να μπορέσω να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε έρθει καλοδεχούμενο. Για την ώρα όμως είμαι στον Λεβαδειακό και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου''.

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Λεβαδειακού;

''Να έρθουν στο γήπεδο να στηρίξουν την ομάδα της πόλης τους κι εμάς που αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν και να το έχουν καμάρι που μια πόλη όπως η Λιβαδειά έχει ομάδα στο «τοπ» της Ελλάδας''.

-Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

''Τον ελεύθερό μου δεν κάνω κάτι συγκεκριμένο. Πηγαίνω και βλέπω αγαπημένα πρόσωπα, βγαίνω για καφέ με φίλους, βλέπω ταινίες, παίζω επιτραπέζια παιχνίδια και φτιάχνω πάζλ''.

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ