ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ακλόνητο αφεντικό ο Κομπότης!

Ακλόνητο αφεντικό ο Κομπότης!
Κομπότης INTIME SPORTS

Με απόφαση του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη και του εισαγγελέα υπηρεσίας απαγορεύτηκε στον Γιάννη Κομπότη να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ποια ακριβώς είναι ωστόσο η απαγόρευση; Το Sport24.gr αναλύει.

Ο Γιάννης Κομπότης απολογήθηκε τη Δευτέρα (27/4) στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδη, ο οποίος με τον εισαγγελέα υπηρεσίας αποφάσισαν να του απαγορεύσουν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν ο περιοριστικός όρος που του επιβλήθηκε. Τι όμως σημαίνει αυτό; Για τον Κομπότη τίποτα. Διότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, αλλά μεγαλομέτοχος. Κατέχει δηλαδή το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Έχει το δικαίωμα, για παράδειγμα, αν θέλει, να αγοράσει και το υπόλοιπο ποσοστό, άσχετα με τον περιοριστικό όρο που τον αφορά. Δεν υποχρεούται ούτε να πουλήσει τις μετοχές, ούτε να τις μεταβιβάσει. Με άλλα λόγια, θα έπρεπε απλά να παραιτηθεί από πρόεδρος, αξίωμα που έτσι και αλλιώς δεν έχει στην ομάδα της Βοιωτίας.

Αυτή τη στιγμή η υπόθεση που αφορά τον Κομπότη βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Του κατέστησαν σαφές να μην ασχολείται διοικητικά με το ποδόσφαιρο, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση. Δεν του απαγορεύει κανείς να πάει στο γήπεδο, αν το επιθυμεί.

Όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση, ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα. Αυτός θα τον μελετήσει και μπορεί είτε να επιβάλει περισσότερες κατηγορίες, είτε να αφαιρέσει. Ακολούθως ο εισαγγελέας θα κάνει την πρότασή του στο συμβούλιο εφετών, που θα αποφασίσει ποιοι είναι κατηγορούμενοι και ποιοι όχι.

Οι όροι του ανακριτή για τον Κομπότη δεν είναι ποινικοί (φυλάκιση, πρόστιμο, παρουσία 1 και 15 κάθε μήνα στο τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα). Του καταστήθηκε σαφές να μην ασχοληθεί με τα διοικητικά, ώστε να μην παρεμποδιστεί η συνέχεια της ανάκρισης.

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ