ΗΡΑΚΛΗΣ

Περόνε: "Η καλή αρχή θα βοηθήσει ψυχολογικά"

Περόνε: "Η καλή αρχή θα βοηθήσει ψυχολογικά"
INTIME SPORTS

Ο Εμάνουελ Περόνε και ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησαν για την επάνοδο του Ηρακλή στη Superleague και αναφέρθηκαν στο παιχνίδι με την Καλλονή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Εμμανουέλ Περόνε ήταν ο παίκτης που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή εν όψει της αναμέτρησης με την Καλλονή. Άλλωστε έχει αγωνιστεί στην ομάδα της Μυτιλήνης και γνωρίζει αρκετά καλά την Καλλονη.

Σχολιάζοντας την πρεμιέρα των «κυανολεύκων» είπε:

«Επιστρέφω στην Μυτιλήνη μετά από ένα χρόνο ως αντίπαλος . Από τότε που ήμουν στην ομάδα έχουν αλλάξει αρκετά αλλά γνωρίζω ότι έχει μια δυνατή έδρα, αν και προσωπικά δεν είχα προλάβει να παίξω. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ο πρώτος αγώνας, για θα ακολουθήσουν αρκετοί στην συνέχεια. Είναι όμως καλό να κερδίσουμε για αυτό βοηθάει στην ψυχολογία της ομάδας, όπως έγινε και πέρσι».

Συνεχίζοντας ο επιθετικός του Ηρακλή αναφέρθηκε στις πολλές επιλογές που υπάρχουν στην επίθεση τονίζοντας:

«Είναι πολύ καλό και υπάρχει έτσι μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Έτσι ο καθένας μας δίνει το κάτι παραπάνω. Περίμενα έναν χρόνο ώστε να επιστρέψουμε στην Σούπερ λιγκ και θα προσπαθήσω μαζί με τους συμπαίκτες μου για το καλύτερο και μακάρι να τελειώσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και πέρσι».

Όσο για την παραμονή του κορμού της ομάδας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι θετικό από την στιγμή που ‘έμειναν σχεδόν όλοι οι παίκτες. Ήρθαν ορισμένα παιδιά που κατάφεραν να προσαρμοστούν άμεσα είτε μέσα στα αποδυτήρια, είτε στο γήπεδο και φάνηκε ότι μπήκαν στο κλίμα. Ο Ηρακλής είναι η καλύτερη ομάδα που αγωνίστηκα και το κλίμα που υπάρχει είναι απίστευτο».

Ολοκληρώνοντας ο Εμμανουέλ Περόνε συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον στόχο της ομάδας. Θα είναι στο ίδιο μοτίβο με πέρσι. Αυτό λέμε και στους νέους παίκτες. Θα προχωρήσουμε αγώνα με αγώνα και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Τα παιδιά που βρίσκονταν πέρσι στην ομάδα έχουν βελτιωθεί και δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ».

Παπαδόπουλος: "Διαφορετικά είναι τα μεγέθη"

Για αρκετά ζητήματα αναφέρθηκε με τις δηλώσεις του ο Νίκος Παπαδόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο προπονητής του Ηρακλή, εξήγησε την φιλοσοφία της ομάδας, την εμπιστοσύνη που έχει τους παίκτες του και την προσπάθεια που θα γίνει στην νέα σεζόν.

Αναλυτικά, η συνέντευξη Τυπου που παραχώρησε:

«Θέλω να ξεκινήσω με την προηγούμενη χρονιά. Ήρθε ένας άνθρωπος και έδωσε όραμα στην ομάδα. Μέσα απ” αυτή τη διαδικασία, πετύχαμε τους στόχους μας. Η δική μου χαρά δεν ήταν μόνο η άνοδος, είναι πως κάναμε αρκετά πράγματα που περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα σαν τον Ηρακλή πρέπει να υιοθετείς την κουλτούρα του κόσμου. Καταφέραμε να έχουμε το χειροκρότημα του κόσμου ακόμα και σε άσχημα αποτελέσματα. Αναδείξαμε παίκτες που δεν ήξερε κανείς και πλέον έχουν ανανεώσει με την ομάδα. Μας έχουν μείνει άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που θέλουμε να κρατήσουμε για τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο για όλα αυτά. Υπάρχουν παιδιά που είναι από τα σπλάχνα της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος με τα συγκεκριμένα παιδιά το ίδιο και ο πρόεδρος».

Για τον αγώνα με την Καλλονή είπε: «Για τη νέα σεζόν, υπάρχει αγωνία όπως είναι επόμενο. Ο πρώτος στόχος είναι η σταθεροποίηση της ομάδας στην κατηγορία για τη φετινή χρονιά. Καταλαβαίνω τη δίψα του κόσμου, καθώς τα τέσσερα αυτά χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για όλους. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο πρέπει να τα βλέπουμε όλα ρεαλιστικά. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία μας στα παιχνίδια. Όπως παίζαμε και πέρσι έτσι θα παίζουμε και φέτος. Το ποδόσφαιρο που άρεσε στον κόσμο και το χειροκρότησε. Πολλοί είναι οι παίκτες που αποτελούν τον κορμό και θα βοηθήσουν την ομάδα στο μέλλον. Όλο αυτό έγινε με τη στήριξη του κόσμου. Αυτό ζητάω και φέτος. Στήριξη στα παιδιά και στον πρόεδρο. Το κλίμα στη ομάδα είναι εξαιρετικό και δύναμή μας είναι τα αποδυτήρια».

Για τιε μεταγραφές τις ομάδας τόνισε : «Πήραμε τους παίκτες που θέλαμε. Παίξανε πολλά ονόματα είναι αλήθεια και αυτό είναι λογικό σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Αποκτήσαμε όμως αυτούς που θέλαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Υπήρχαν μία-δύο περιπτώσεις όπως του Πίντο που απασχολήσαν περισσότερο. Δε μπορείς όμως να είσαι σίγουρος για τίποτα στο μεταγραφικό κομμάτι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις προσθήκες που έγιναν».

Για την φιλοσοφία του Ηρακλή είπε : Πιστεύω στη φιλοσοφία και στο στιλ παιχνιδιού της ομάδας. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Υπάρχει δυσκολότερος βαθμός σε σχέση με την περσινή σεζόν, αλλά έτσι θα κερδίζουμε τα παιχνίδια. Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία και το στιλ παιχνιδιού μας. Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Το επιθετικό κομμάτι θέλει και ταλέντο και αυτή η ομάδα το έχει. Δύο στοιχεία πρέπει να υπάρχουν σίγουρα σε μια ομάδα. Το πάθος και η νοοτροπία νικήτη. Τα έχουμε και τα δύο τα στοιχεία».

Για τις επιλογές που υπάρχουν τόνισε: «Ποτέ δεν είμαι μπερδεμένος. Όταν έχω πολλές επιλογές είμαι χαρούμενος. Η Φιορεντίνα ήταν πολύ δυνατή αντίπαλος και κράτησα πολλά θετικά στοιχεία από όλους τους παίκτες. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από μένα προς τους παίκτες. Όποιος είναι καλύτερος αυτός θα παίζει. Δουλειά μου είναι να τους διαχειρίζομαι. Πολλές φορές εφαρμόζεις αλλαγές ανάλογα με τον αντίπαλο, τη διάθεση του ποδοσφαιριστή αλλά και τις συνθήκες του αγώνα. Αυτό που κρατάω είναι πως όλες οι καλές οι ομάδες πρέπει να έχουν πάθος».

Για την δική του παρουσία ξανά στην Σούπερ Λιγκ είπε: «Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Διαφορετικά τα μεγέθη πλέον στην Σούπερ Λιγκ. Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω. Μέσα από την ομάδα δεν πετυχαίνουν μόνο οι παίκτες. Όλοι έχουν προσωπικούς στόχους όπως κι εγώ».

Για περαιτέρω μεταγραφικές κινήσεις εξήγησε : «Όταν επενδύεις στα παιδιά τους ανανεώνεις τα συμβόλαια, πρέπει και να τα στηρίζεις. Με κάποιους πιο έμπειρους παίκτες θα άλλαζε η νοοτροπία της ομάδας και αυτό δεν το ήθελα. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορες θέσεις και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό».

Για τους νέους παίκτες είπε: «Έχω εξηγήσει στους νέους παίκτες πως πρέπει να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες. Ποδόσφαιρο είναι. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Έχω μιλήσει με ένα-δύο ποδοσφαιριστές και πλέον είμαστε στο σωστό δρόμο».

Για το νέο πρωτάθλημα τόνισε : «Καμία ομάδα δεν έχει ενισχυθεί πολύ και ο λόγος είναι η οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Θα είμαστε μια ομάδα που θα ευχαριστεί τον κόσμο με το ποδόσφαιρο που θα παίζει. Η δυναμικότητα του πρωταθλήματος έχει πέσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ