ΙΝΤΕΡ

Ρανιέρι: "Δεν θέλω να διαγράψω τον Μουρίνιο"

Ρανιέρι: "Δεν θέλω να διαγράψω τον Μουρίνιο"

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι τόνισε κατά την παρουσίασή του από την Ίντερ ότι το σημαντικό είναι να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες. Τί είπε για Μουρίνιο, Ρόμα αλλά και το γκολ του Πατσίνι που τον έχει πληγώσει...

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ο τέταρτος τεχνικός που φέρνει η Ίντερ στο "Σαν Σίρο" τους τελευταίους 12 μήνες (Μπενίτεθ, Λεονάρντο και Γκασπερίνι οι τρεις προηγούμενοι), ωστόσο δεν φαίνεται ο ηλεκτρικός πάγκος των "νερατζούρι" να του δημιουργεί τρομερή πίεση.

"Είμαι υπερήφανος που αποτελώ κομμάτι της οικογένειας της Ίντερ. Είμαι εδώ επειδή υπήρχαν προβλήματα που οδήγησαν σε αλλαγή προπονητή.

Λυπάμαι για αυτό. Τώρα το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό μας. Και πάνω από όλα να σκοράρουμε", τόνισε ο 59χρονος Ιταλός τεχνικός, και πρόσθεσε:

"Αυτό είναι το ξεκίνημα μίας νέας εποχής. Αυτοί οι παίκτες είναι πρωταθλητές και νομίζουν ότι έχουν τη διάθεση να αντιδράσουν. Έχουν πέσει κάτω, όμως το σημαντικό είναι να σηκωθούν και να παλέψουν".

Όσο για το αν θα επιχειρήσει να κάνει την Ίντερ εντελώς διαφορετική από εκείνη του Ζοζέ Μουρίνιο, κάτι που επιχείρησαν -ανεπιτυχώς- οι προκάτοχοί του, ο Ρανιέρι έπλεξε το εγκώμιο του "special one":

"Δεν ακυρώνω τίποτα επειδή ουδείς μπορεί να σβήσει από την ιστορία της Ίντερ τους Ερέρα και Μουρίνιο. Είμαστε εχθροί για τα μίντια, αλλά είναι ένας τεχνικός που εκτιμώ".

Ρανιέρι: "Δεν θέλω να διαγράψω τον Μουρίνιο"

Ο Ρανιέρι με τη φόρμα της Ίντερ στην πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα

Ο Ρανιέρι απάντησε επίσης:

Για το τι διαφορές βρίσκει στην Ίντερ σε σύγκριση με τη Ρόμα: "Η υποχρέωση να νικάς υπάρχει παντού, ακόμα και στην Πάρμα, διαφορετικά θα είχαμε υποβιβαστεί. Και στη Ρόμα υπήρχε η υποχρέωση και θα τα είχαμε καταφέρει τότε αν δεν υπήρχε ο Πατσίνι, ανάθεμά τον... (σ.σ εννοεί το Ρόμα-Σαμπντόρια 1-2 με το οποιό η Ρόμα έχασε το σκουντέτο της σεζόν 2009-2010 από την Ίντερ).

Για το αν είναι διατεθειμένος να αφήσει στον πάγκο μεγάλα ονόματα της Ίντερ όπως έκανε σε Ρόμα (Τότι) και Ντελ Πιέρο (Γιουβέντους): "Προσπαθώ για το καλό της ομάδας και αν καταλάβω ότι πρέπει να γίνει μία αλλαγή θα την κάνω. Όλοι μιλούν για τη Μπαρτσελόνα και εκεί υπάρχουν παίκτες που παίζουν για την ομάδα. Ο Πουγιόλ έδωσε το παράδειγμα αφήνοντας τον Αμπιντάλ να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο του Champions League. Η ομάδα έρχεται πάνω απ'όλους και κάθε παίκτης πρέπει να βάζει την ομάδα στην πρώτη θέση.

Για το αν σκέφτεται ήδη την επιστροφή του στο Ολίμπικο κόντρα στη Ρόμα: "Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο αύριο. Σκέφτομαι τη Μπολόνια, μετά τη Μόσχα και έπειτα τη Νάπολι. Συγκεντρώνομαι στο παρόν και δεν μπορώ να δω το μακρινό μέλλον. Δεν δίνω βάση στο όνομα του αντιπάλου. Παλεύουμε κόντρα σε όλους".

Τρεις αγωνιστικές τιμωρία σε Ρανόκια

Το ξεκίνημα πάντως του Κλαούντιο Ρανιέρι στην Ίντερ δεν θα συμπεριλαμβάνει και τον Αντρέα Ρανόκια.

Ο Ιταλός διεθνής μπακ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με τη Νοβάρα, όμως ο αθλητικός δικαστής του επέβαλλε ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών, επειδή προσέβαλε τον διαιτητή κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο.

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ