ΙΝΤΕΡ

Όταν ο Ρονάλντο έκανε ντεμπούτο με την Ίντερ

Όταν ο Ρονάλντο έκανε ντεμπούτο με την Ίντερ
Ρονάλντο

Σαν σήμερα (27/7) πριν από 19 χρόνια ο Ρονάλντο έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Ίντερ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον υποδέχθηκαν σαν "Θεό" οι Ιταλοί (VIDEO).

Μετά από μία ονειρική σεζόν στην Μπαρτσελόνα το 1996-1997 με 49 εμφανίσεις και 47 γκολ που του χάρισε το "χρυσό παπούτσι" και την παγκόσμια αναγνώριση, ο Ρονάλντο ετοιμαζόταν για ένα συμβόλαιο καρδιάς με τους μπλαουγκράνα.

Ο τότε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Λουίς Νούνιες, δήλωσε πως: "είναι δικός μας για μια ζωή", όμως η ίδια η ζωή του έπαιξε άσχημο παιχνίδι με τον Βραζιλιάνο να δέχεται αστρονομική πρόταση από την Ίντερ και να αποχωρεί με μεταγραφή ρεκόρ, για την εποχή, ύψους 27.000.000€.

Στις 27/7 του 1997, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του deal, ο Βραζιλιάνος παικταράς έκανε το ντεμπούτο του στο φιλικό παιχνίδι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου αγωνίστηκε για 17 λεπτά.

Οι 49,718 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Σαν Σίρο για να τον υποδεχθούν φώναζαν στα τρελοί το όνομα του, ενώ πριν τη σέντρα μικροί φίλαθλοι της Ίντερ έτρεξαν κοντά του για να τον αγγίξουν!

Για την ιστορία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ με γκολ του Νίκι Μπατ, για να ισοφαρίσει η Ίντερ με τον Γκάρι Νέβιλ. Στη διαδικασία των πέναλτι οι Ιταλοί κέρδισαν με 4-1.

Ο Ρονάλντο έμεινε για τέσσερις σεζόν στην Ίντερ, όμως η καριέρα του στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό στο ματς εναντίον της Λέτσε το 1999. Αρκετούς μήνες αργότερα. μόλις επτά λεπτά μετά την επιστροφή του. διέλυσε εκ νέου το γόνατο του απέναντι στην Λάτσιο.

Το 2002 η Ρεάλ αγόρασε τον Ρονάλντο για 46.000.000€ με τον Βραζιλιάνο να θυμάται ξανά τον παλιό καλό του εαυτό να γράφει ιστορία.

Όταν ο Ρονάλντο έκανε ντεμπούτο με την Ίντερ

Το φιλικό όπως αναφέρεται στο wiki της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


(97/98) Inter Milan - Manchester United (Ronaldo) από R9onaldo
TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ