ΙΝΤΕΡ

Φιλίπο, ο 9χρονος οπαδός που συγκλόνισε την Ίντερ!

Φιλίπο, ο 9χρονος οπαδός που συγκλόνισε την Ίντερ!

Η ποδοσφαιρική Ιταλία στον αστερισμό του Φιλίπο! Διαβάστε την απίστευτη ιστορία ενός 9χρονου φίλου της Ίντερ, ο οποίος ύψωσε ένα ευρηματικό πλακάτ απευθυνόμενος στους παίκτες των "νερατζούρι" και κατάφερε να τρελάνει ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

"Μπορείτε να νικήσετε; Διαφορετικά στο σχολείο με κοροϊδεύουν; Ευχαριστώ Φιλίπο." ("Potete vincere? Altrimenti a scuola mi prendono in giro! Grazie Filippo".), έγραφε το περιεχόμενο του πλακάτ που ύψωσε στις εξέδρες του "Τζουζέπε Μεάτσα" το βράδυ της Παρασκευής ένας μικρός φίλος της Ίντερ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα πρωταθλήματος με τη Μπολόνια.

Οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι μπορεί να μην του έκαναν το χατήρι και να γνώρισαν έναν τρομερό διασυρμό χάνοντας με 3-0 (τρίτη σερί ήττα τους στη Serie A και μάλιστα χωρίς να έχουν πετύχει ούτε ένα γκολ, πρώτη τους εντός έδρας ήττα από τη Μπολόνια από το 1998), όμως ο ίδιος πέτυχε να κερδίσει πολλά παραπάνω από τα 15' δημοσιότητας που -και καλά- αναλογούν σε κάθε άνθρωπο πάνω στη Γη!

Και αυτό γιατί η εικόνα του με το τρομερά ευρηματικό πλακάτ έφτασε στα σπίτια εκατομμυρίων τηλεθεατών μέσω της απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης (την επομένη διαδόθηκε ακόμα περισσότερο μέσω των εφημερίδων), ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός "Telelombardia" ήταν ο πρώτος που τον εντόπισε και του πήρε συνέντευξη!

"Εγώ δεν αλλάζω ομάδα, παραμένω οπαδός της Ίντερ. Όταν κατακτήσαμε το τρεμπλ (σ.σ τη σεζόν 2009-2010 με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο) ήμουν εγώ που έκανα πλάκα στους φίλους μου, τώρα μπορώ να κυκλοφορώ με ψηλά το κεφάλι.

Φιλίπο, ο 9χρονος οπαδός που συγκλόνισε την Ίντερ!

Μία εικόνα (με μπλε και μαύρα χρώματα) όσο χίλιες λέξεις...

Ελπίζω ότι εκείνο το πλακάτ που έδειξα στον αγώνα με τη Μπολόνια θα είναι το τελευταίο που θα υψώσω", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ξανθός μπόμπιρας, μαθητής της τετάρτης δημοτικού, ο οποίος δύο ημέρες αργότερα είχε μία εμπειρία ζωής.

Η επίσημη Ίντερ τον αναζήτησε επίμονα , όπως έκαναν τα τελευταία 24ώρα όλα τα αθλητικά (και όχι μόνο) ειδησεογραφικά δίκτυα στη γειτονική χώρα, και όταν βρήκε τα ίχνη του, κάλεσε τόσο εκείνον όσο και την οικογένειά του (μητέρα, πατέρα και τις αδερφές του) για να παρακολουθήσουν το πρωί της Κυριακής την προπόνηση της Ίντερ στην Πινετίνα.

Ο Μάσιμο Μοράτι και ο Χαβιέρ Σανέτι πίεσαν περισσότερο από όλους μέσα στην ομάδα για το συγκεκριμένο "ραντεβού", και ο 9χρονος το απόλαυσε και με το παραπάνω.

Δεν είναι άλλωστε μικρό πράγμα για ένα μικρό παιδί να περνάει τις πύλες του αθλητικού κέντρου "Άντζελο Μοράτι", να φωτογραφίζεται με τον αρχηγό Σανέτι και να παίρνει για σουβενίρ μία φανέλα της Ίντερ με το όνομά του και όλες τις υπογραφές των παικτών αλλά και να συναντάει αρκετούς από αυτούς κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όσο για το παρασκήνιο της επίσκεψής του στα ενδότερα των "νερατζούρι", αποκάλυψε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην "Gazzetta dello Sport":

Φιλίπο, ο 9χρονος οπαδός που συγκλόνισε την Ίντερ!

Ο εμβληματικός αρχηγός Χαβιέρ Σανέτι ποζάρει δίπλα στον 9χρονο Φιλίπο

"Όλα πήγαν καλά, μόλις συνάντησα τους παίκτες. Με πήγαν στην αίθουσα συνεντεύξεων και εκεί συνάντησα τον Σανέτι.

Μου έδωσε μία νερατζούρα φανέλα με το όνομά μου και μου είπε ότι δυστυχώς με τη Μπολόνια τα πράγματα πήγαν άσχημα και ότι συμβαίνει κάποια παιχνίδια να πηγαίνουν έτσι", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Φιλίπο, και συνέχισε:

"Εγώ τους ζήτησα να επιστρέψουν στις νίκες το συντομότερο δυνατόν. Τότε ο Σανέτι μου είπε ότι πρέπει να είμαι χαρούμενος επειδή γεννήθηκα σε μία εποχή που η Ίντερ έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους.

Εγώ όμως του απάντησα ότι τώρα πια έχω καλομάθει, δεν μπορώ να αφήνω κανέναν τίτλο".

Τι είχε το μενού στη συνέχεια; Περιήγηση στις προπονητικές εγκαταστάσεις και... τετ α τετ του 9χρονου και με άλλους ποδοσφαιρικούς του "ήρωες":

"Μας πήγαν να δούμε τις εγκαταστάσεις και στη συνέχεια συνάντησα και τον Ρανόκια ("Υπερδιπλάσιος σε ύψος από τον γιο μου", έλεγε χαριτολογώντας στη συνέχεια ο πατέρας του, Μάριο).

Φιλίπο, ο 9χρονος οπαδός που συγκλόνισε την Ίντερ!

Θα μπορέσει ο Φιλίπο να δώσει ένεση ηθικού στους παίκτες πριν την ευρωμάχη με Μαρσέιγ;

Μου ζήτησε συγγνώμη για το λάθος που έκανε στο δεύτερο γκολ του Ντι Βάιο. Εγώ του είπα να μην προβληματίζεται γιατί συμβαίνουν αυτά. Είδα επίσης τον Πατσίνι που ήταν πολύ συμπαθητικός.

Έπειτα συνάντησα και τον Ναγκατόμο που μου υπέγραψε και αυτόγραφο".

Πέρα όμως από τους ποδοσφαιριστές, ο 9χρονος είχε την ευκαιρία να τα "πει ένα χεράκι" και με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, κάτι που σίγουρα θα το ήθελαν εκατομμύρια φίλοι της Ίντερ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο...

"Ναι τον συνάντησα, ήρθε να μου σφίξει το χέρι. Και σε αυτόν είπα να επιστρέψουμε σύντομα στις επιτυχίες.

Ήθελα όμως να τον ρωτήσω και δεν πρόλαβα, γιατί οι παίκτες της Ίντερ τον τελευταίο καιρό δεν επιχειρούν πολλά σουτ. Εάν κάνεις λίγα σουτ τότε θα σκοράρεις και λιγότερες φορές...".

Φιλίπο, ο 9χρονος οπαδός που συγκλόνισε την Ίντερ!

Συνάντηση και με τον Κλαούντιο Ρανιέρι είχε στις εγκαταστάσεις της Ίντερ ο Φιλίπο

Σε ερώτηση τέλος για το ποια ήταν η αιτία που τον ώθησε να υψώσει το συγκεκριμένο πανό, ο Φιλίπο έκανε λόγο για τους συμμαθητές του που τον πειράζουν, όντας στην πλειονότητά τους οπαδοί της Μίλαν και της Γιουβέντους!

"Οι μιλανίστι δεν είναι πάρα πολλοί, οι γιουβεντίνοι είναι πολλοί και ακούγονται αρκετά. Όμως πριν ήμουν εγώ εκείνος που ακουγόμουν.

Η ιδέα για το πλακάτ ήρθε επειδή είχα δει την Ίντερ να χάνει μερικά παιχνίδια και όταν ο πατέρας μου πρότεινε να πάμε να δούμε το Ίντερ-Μπολόνια, του είπα ότι αν χάναμε θα με κορόιδευαν στο σχολείο. Έτσι μου ήρθε η ιδέα για το πλακάτ".

Φιλίπο, ο 9χρονος οπαδός που συγκλόνισε την Ίντερ!

Ο νεαρός Φιλίπο μαζί με τις δύο αδερφές του μετά την επίσκεψή τους στην Πινετίνα

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο 9χρονος Φιλίπο δεν άγγιξε μόνο τις ευαίσθητες χορδές των διοικούντων και της ομάδας της Ίντερ αλλά έδωσε και την ευκαιρία στους "εχθρούς" της να πικάρουν τους "νερατζούρι" για την φετινή αποκαρδιωτική τους πορεία στη Serie A (στην 7η θέση και 14 πόντους μακριά από την κορυφή).

Αυτό φάνηκε στα ματς που έδωσαν Γιουβέντους και Μίλαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (με Κατάνια και Τσεζένα αντίστοιχα), όπου έκαναν την εμφάνισή τους πανό που είχαν "εμπνευστεί" από την... δραματική έκκληση του Φιλίπο στους παίκτες της Ίντερ.

Το πλέον ειρωνικό έκανε την εμφάνισή του στο "Ντίνο Μενούτσι", με τους νεαρούς φίλους της Μίλαν Σαμουέλε και Αλίτσε να υψώνουν πανό που έγραφε: "Μίλαν, συνέχιζε να κερδίζεις, έτσι θα κοροϊδεύω τον Φιλίπο στο σχολείο"!

Φιλίπο, ο 9χρονος οπαδός που συγκλόνισε την Ίντερ!

Δύο φίλοι της Μίλαν "απαντούν" στον 9χρονο ιντερίστα με δικό τους πλακάτ

Φιλίπο, ο 9χρονος οπαδός που συγκλόνισε την Ίντερ!

"Φιλίπο, ή αλλάζεις σχολείο ή αλλάζεις ομάδα", η προτροπή των φίλων της Γιουβέντους...

Ίντερ - Μπολόνια (0-3)

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ