ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Κυνηγάει το ρεκόρ η Γιουβέντους

Juventus' Claudio Marchisio, center, celebrates with teammates Paul Pogba, left, Andrea Pirlo and Miko Vucinic after scoring, during a Serie A soccer match between Juventus and Torino at the Turin Juventus stadium, Italy, Saturday, Dec 1, 2012. (AP Photo/Massimo Pinca)
Juventus' Claudio Marchisio, center, celebrates with teammates Paul Pogba, left, Andrea Pirlo and Miko Vucinic after scoring, during a Serie A soccer match between Juventus and Torino at the Turin Juventus stadium, Italy, Saturday, Dec 1, 2012. (AP Photo/Massimo Pinca) ASSOCIATED PRESS

Αήττητη παραμένει η Γιουβέντους για 17 συνεχόμενα ματς σε Champions League και Europa League, κυνηγώντας να σπάσει το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, οι Ιταλοί δεν έχουν καταφέρει να αγωνιστούν στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εδώ και εφτά χρόνια...

Αυτό θα προσπαθήσουν να καταφέρουν οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε ενάντια στη Σέλτικ και έχουν πολλές πιθανότητες να το επιτύχουν μετά και το 0-3 της Γλασκώβης.

Ο προπονητής της ομάδας του Τορίνου, έχει καταφέρει σε λιγότερο από δύο χρόνια να φέρει την ομάδα του ένα βήμα πριν την πρόκριση στους "8", κάτι που δεν έχει καταφέρει η "Γιούβε" εδώ και εφτά χρόνια.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης τη χρονιά 2005-06, είχε καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα ο τότε προπονητής, Φάμπιο Καπέλο. Έχοντας μάλιστα μια εξαιρετική ομάδα, αποτελούμενη από τους Μπουφόν, Καναβάρο, Έμερσον, Νέντβεντ, Βιεϊρά, Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ και Ιμπραίμοβιτς. Έμειναν εκτός συνέχειας από την Άρσεναλ, η οποία έφτασε μέχρι και τον τελικό. (2-0 ήττα στο Λονδίνο και 0-0 στο Τορίνο).

Οπαδοί σαν αυτούς της Γηραιάς Κυρίας είναι λογικό να περιμένουν από την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, κάτι που δεν έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια.

Αυτό μπορεί να αλλάξει φέτος. Η ομάδα έχει κάνει μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία στην διοργάνωση, καταφέρνοντας να περάσει πρώτη από έναν όμιλο αποτελούμενο από Τσέλσι, Σαχτάρ και Νόρτζελαντ. Πέρασε μάλιστα αήττητη στη φάση των "16", έχοντας απολογισμό τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Μπορεί να είναι αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τροπαίου σε σχέση με τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν ή Παρί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι παίκτες της, δεν πιστεύουν στο θαύμα. Αυτή τη στιγμή η Γιουβέντους προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη και 400 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να δεχθεί τέρμα. (τελευταίο ήταν το 1-1 με την Νόρτζελαντ).

Έχει δεχθεί για φέτος μόλις τέσσερα γκολ στην διοργάνωση, κατέχοντας μαζί με την Παρί και την Πόρτο την καλύτερη άμυνα. Παραμένει αήττητη μαζί με της Ντόρτμουντ και Σάλκε, ενώ έχει σκοράρει 15 τέρματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τέλος, ότι κυνηγάει να σπάσει το ρεκόρ της Γιουνάιτεντ, συνεχόμενων νικών στην Ευρώπη. Ρεκόρ που κατέχουν οι "κόκκινοι διάβολοι" από το 2007 μέχρι το 2009, περίοδο κατά την οποία παρέμειναν αήττητοι για 25 παιχνίδια στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που σταμάτησε το σερί της Γιουνάιτεντ νικώντας την με 2-0 στον τελικό του Champions League στη Ρώμη.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ