ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Το πιο γλυκό πρωτάθλημα για τον Μπουφόν

Το πιο γλυκό πρωτάθλημα για τον Μπουφόν

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα με την Γιουβέντους όμως εξομολογήθηκε πως το φετινό είναι το ωραιότερο για εκείνον. Ανιέλι: "Ήταν έτοιμοι να γιορτάσουν την κηδεία μας αλλά..."

Αυτό που έκανε φέτος η Γιουβέντους γίνεται μόνο στα ποδοσφαιρικά... παραμύθια. Η πρωταθλήτρια των τεσσάρων προηγούμενων χρόνων μάζεψε μόλις 12 βαθμούς στις 10 πρώτες αγωνιστικές και βρέθηκε κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, ξεγραμμένη από πολλούς στη μάχη του σκουντέτο, αλλά στις επόμενες 25 αγωνιστικές είχε απολογισμό 24 νίκες και 1 ισοπαλία (56-9 τα τέρματα) και πλέον πανηγυρίζει το πέμπτο σερί σκουντέτο τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν!

Μετά από όλα αυτά ήταν λογικό και αναμενόμενο να υπάρχει έκρηξη χαράς από τους πρωταγωνιστές του ασπρόμαυρου θριάμβου (στο προπονητικό κέντρο των Τορινέζων στο Βίνοβο), με τα λόγια του Τζανλουίτζι Μπουφόν στο "Rai Sport" να είναι χαρακτηριστικά:

"Αυτό είναι το ομορφότερο σκουντέτο επειδή αν το πρώτο (από τα πέντε, αυτό του 2012) μας ενθουσίασε επειδή δεν το περιμάναμε, αυτό μας ενθουσίασε επειδή κατακτήθηκε με μεγάλη δυσκολία.

Δείξαμε αγωνιστικές και πνευματικές αρετές που δεν συναντάς σε όλες τις ομάδες. Είχαμε την πίστη ότι θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε ακόμα και όταν βρεθήκαμε στην 15η θέση, όμως για να το κάνουμε αυτό χρειάστηκε να λερώσουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε υπερηφάνεια", τόνισε ο 38χρονος κίπερ και πρόσθεσε:

Το πιο γλυκό πρωτάθλημα για τον Μπουφόν

"Οι σκέψεις και οι λέξεις είναι αφηρημένες έννοιες αν δεν έχεις μία ομάδα με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια που να είναι έτοιμη να απορροφήσει αυτά τα μηνύματα.

Αυτή η αποφασιστικότητα ήταν μέρος αυτού του γκρουπ, από τους νεαρούς συμπαίκτες μου που εντάχτηκαν καλά στην ομάδα, μέχρι τους γηραιότερους, με αποτέλεσμα να γράψουμε σελίδες ποδοσφαιρικής ιστορίας με την κατάλληλη χημεία".

Ο Μπουφόν πρόσθεσε επίσης πως επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται για άλλα δύο χρόνια από τη στιγμή που η φιλοδοξία δεν έχει φύγει ποτέ από μέσα του ενώ αφιέρωσε το φετινό σκουντέτο στον μεγάλο άτυχο της σεζόν (θα μείνει για έξι μήνες εκτός γηπέδων λόγω τραυματισμού), Κλάουντιο Μαρκίζιο.

Foto LaPresse - Daniele Badolato
25/04/2016 Vinovo ( Italia)
Sport Calcio
ESCLUSIVA JUVENTUS
La Juventus esulta per la vittoria del campionato
Nella foto: i festeggiamenti

Photo LaPresse - Daniele Badolato
25 April 2016 Vinovo ( Italy)
Sport Soccer
Juventus celebrating the winning of the season
In the pic: victory ceremony
Foto LaPresse - Daniele Badolato 25/04/2016 Vinovo ( Italia) Sport Calcio ESCLUSIVA JUVENTUS La Juventus esulta per la vittoria del campionato Nella foto: i festeggiamenti Photo LaPresse - Daniele Badolato 25 April 2016 Vinovo ( Italy) Sport Soccer Juventus celebrating the winning of the season In the pic: victory ceremony LAPRESSE

Εκστασιασμένος με την κατάκτηση του πέμπτου σερί σκουντέτο είναι και ο Αντρέα Ανιέλι, αν κρίνει κανείς από την ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους: "Όλοι έτοιμοι να γιορτάσουν την κηδεία μας. Αντίθετα... απλά γράψαμε την ιστορία! Δεν τελειώνει αυτή η ομάδα", ήταν το σχόλιό του.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ