ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ο Κόντε ισοφάρισε τον... Καπέλο

Ο Κόντε ισοφάρισε τον... Καπέλο

Η Γιουβέντους θριάμβευσε στο "Αρτέμιο Φράνκι" επί της Φιορεντίνα και ισοφάρισε το ρεκόρ της ομάδας του Καπέλο τη σεζόν 2005-06, όσον αφορά σε συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Πολλοί την έχουν κατηγορήσει για το γεγονός ότι δεν είναι τόσο "τολμηρή" στην επίθεση σε αρκετά παιχνίδια της, εξού και οι πάρα πολλές ισοπαλίες που μετράει μέσα στη σεζόν, ωστόσο ουδείς μπορεί να μιλήσει φέτος για το μέταλλο της Γιουβέντους.

Αυτό αποδεικνύεται να είναι πολύ σκληρό, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να είναι εδώ και καιρό η μοναδική αήττητη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις όσον αφορά στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ενώ απέχουμε λιγότερο από δύο μήνες για το φινάλε της σεζόν στη Serie A (13/5).

Από το βράδυ του Σαββάτου, η "βέκια σινιόρα" έχει πάντως έναν ακόμα λόγο να είναι ευχαριστημένη από τα πεπραγμένα της.

Με το 5-0 επί της Φιορεντίνα στην Τοσκάνη έμεινε για 28ο συνεχόμενο ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα (μετράει 14 νίκες και ισάριθμες ισοπαλιές από το ξεκίνημα της σεζόν), ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ της Γιουβέντους του Καπέλο, η οποία έμεινε αήττητη τη σεζόν 2005-06 από την 11η μέχρι και την 38η (τελευταία) αγωνιστική.

Το μέγεθος της επιτυχίας αυτής της Γιουβέντους φαίνεται δε ακόμα περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι το ρόστερ των "μπιανκονέρι" προ εξαετίας ήταν σαφώς πλουσιότερο.

FLORENCE, ITALY - MARCH 17: Juventus players celebrates the victory after the Serie A match between ACF Fiorentina and Juventus FC at Stadio Artemio Franchi on March 17, 2012 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
FLORENCE, ITALY - MARCH 17: Juventus players celebrates the victory after the Serie A match between ACF Fiorentina and Juventus FC at Stadio Artemio Franchi on March 17, 2012 in Florence, Italy. (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images) GETTY IMAGES

Οι Γιουβεντίνοι πανηγυρίζουν με τους οπαδούς τους μετά την "πεντάρα" στη Φιορεντίνα

Παίκτες όπως οι Μπουφόν, Βιεϊρά, Έμερσον, Ιμπραχίμοβιτς, Ντελ Πιέρο, Νέντβεντ, Καμορανέζι, Τρεζεγκέ, Μούτου, Καναβάρο και Τουράμ δημιουργούσαν πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλο προπονητή, ενώ οι λεγόμενοι "αναπληρωματικοί" ήταν οι Πεσότο, Τζαμπρότα, Ζεμπινά, Αμπιάτι, Ολιβέρα και Σαλαγέτα.

Τώρα, οι μοναδικές "σημαίες" είναι αυτές των Ντελ Πιέρο και Μπουφόν, με τον Πίρλο να είναι ό,τι καλύτερο ποιοτικά έχουν να επιδείξουν οι Τορινέζοι και τα τότε "αμούστακα" παιδιά Μαρκίζιο και Κιελίνι να είναι πλέον βασικοί και αναντικατάστατοι (με το σπαθί τους).

Ποια άλλη διαφορά μπορούμε να βρούμε επίσης ανάμεσα στις δύο ομάδες; Η Γιουβέντους του Καπέλο είχε μεν πάρει το πρωτάθλημα αλλά το έχασε κατόπιν στα χαρτιά (calciopoli), είχε ηττηθεί στο ιταλικό Σούπερ Καπ (Ίντερ) και δεν είχε φτάσει πέρα από τα προημιτελικά σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Ιταλίας.

FLORENCE, ITALY - MARCH 17: Juventus head coach Antonio Conte looks during the Serie A match between ACF Fiorentina and Juventus FC at Stadio Artemio Franchi on March 17, 2012 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
FLORENCE, ITALY - MARCH 17: Juventus head coach Antonio Conte looks during the Serie A match between ACF Fiorentina and Juventus FC at Stadio Artemio Franchi on March 17, 2012 in Florence, Italy. (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images) GETTY IMAGES

Ονειρεύεται ακόμα και νταμπλ ο Κόντε στην πρώτη του σεζόν στη "βέκια σινιόρα"

Η Γιουβέντους του Κόντε εξακολουθεί να είναι μέσα στη μάχη του σκουντέτο έχοντας 4 πόντους λιγότερους από την πρωτοπόρο Μίλαν 10 βήματα πριν το φινάλε, ενώ στο Κύπελλο είναι το φαβορί να αποκλείσει τη Μίλαν (νίκησε 2-1 στο Μιλάνο στον πρώτο ημιτελικό) και να διεκδικήσει το Κύπελλο με αντίπαλο μία εκ των Νάπολι ή Σιένα.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ