ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ντελ Πιέρο, θρύλος τεσσάρων... σταδίων!

Ντελ Πιέρο, θρύλος τεσσάρων... σταδίων!

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έγραψε χρυσή ιστορία με το γκολ του κόντρα στη Ρόμα, καθώς είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει και στα τέσσερα τελευταία γήπεδα της Γιουβέντους. Διαβάστε για το νέο άθλο του "Μεγαλέξανδρου".

Η κραυγή του εντός γηπέδου, η διασημότερη κραυγή Ιταλού παίκτη μετά από εκείνη του Ταρντέλι στον τελικό του Μουντιάλ του 1982, είχε να ακουστεί από τις 9 Μαΐου 2011 (Γιουβέντους-Κιέβο 2-2), καθώς παρέμενε άσφαιρος για 260 ημέρες και 616 αγωνιστικά λεπτά.

Μία ποδοσφαιρική αιωνιότητα για έναν παίκτη της κλάσης, της ιστορίας και της δυναμικής του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο , τον οποίο όμως η μοίρα θέλησε να "αποζημιώσει" με άκρως γαλαντόμο τρόπο.

Το βράδυ της Τρίτης (24/1) η Γιουβέντους αναμετρήθηκε με τη Ρόμα σε νοκ-άουτ ματς για τα προημιτελικά του Coppa Italia (3-0), και με τη συμπλήρωση ενός ημιώρου όλοι αντιλήφθηκαν πως το ματς αυτό ήταν "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα του "Πιντουρίκιο".

Συγκεκριμένα, στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης ο 37χρονος άσος έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή και όταν έφτασε στο ημικύκλιο έβαλε όλη του την τέχνη για να πετύχει ένα γκολ αλά... Ντελ Πιέρο, καθώς έστειλε τη μπάλα -με δεξί φαλτσαριστό σουτ- να χτυπήσει κάτω από τη συμβολή των δοκών του Στεκέλενμπουργκ και από εκεί στα δίχτυα.

Ντελ Πιέρο, θρύλος τεσσάρων... σταδίων!

Το τι επακολούθησε περιττό να περιγραφεί, με τη λέξη έκσταση από πλευράς Ντελ Πιέρο και 40.000 αφιονισμένων οπαδών της Γιουβέντους (και προσωπικών του πιστών) να τα περικλείει όλα.

Η "αγαπημένη του" Ρόμα (έφτασε τον αριθμό ρεκόρ των 13 γκολ εις βάρος της, όσα έχει και απέναντι σε Λάτσιο, Πάρμα και Σιένα) του είχε κάνει το καλύτερο δώρο.

Βλέπετε, το 24ο τέρμα του Ντελ Πιέρο στο Κόπα Ιτάλια (πρώτο στον θεσμό μετά από δύο χρόνια) σημειώθηκε στη συμπλήρωση εννέα χρόνων από το θάνατο του θρυλικού προέδρου της Γιουβέντους Τζάνι Ανιέλι (ο επονομαζόμενος Avvocato, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη σχέση ο Ντελ Πιέρο, "έφυγε" στις 24 Ιανουαρίου 2003) ενώ ήταν και το πρώτο του στο νέο στάδιο της Γιουβέντους.

Ντελ Πιέρο, θρύλος τεσσάρων... σταδίων!

Το τέρμα αυτό θα έχει μάλιστα περίοπτη θέση στην καρδιά του "Πιντουρίκιο" από τα 285 συνολικά που έχει πετύχει (ο ίδιος εξακολουθεί να υποστηρίζει πως το "σωστό νούμερο" είναι το 286, καθώς ένα απέναντι στη Μπρέσια για το πρωτάθλημα της Serie B θεωρήθηκε ως αυτογκόλ), αφού έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ασπρόμαυρη ιστορία.

Είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Γιουβέντους που έχει σκοράρει και στα τέσσερα στάδια που έχει παίξει η Γιουβέντους: Comunale, Delle Alpi, Olimpico (το παλιό Comunale) και Juventus Stadium!

"Εάν μου είχαν ζητήσει να φανταστώ το πρώτο μου γκολ στο νέο μας στάδιο, θα το είχα σκεφτεί ακριβώς έτσι", έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του ιστοσελίδα ο " Μεγαλέξανδρος του ιταλικού ποδοσφαίρου " και συνέχισε:

Ντελ Πιέρο, θρύλος τεσσάρων... σταδίων!

"Μία αναμέτρηση που μετράει, ένας αντίπαλος που εκτιμώ και σέβομαι, η αγκαλιά με έναν μεγάλο αρχηγό πριν το πρώτο σφύριγμα, το γεμάτο στάδιο, το σουτ, η μπάλα κάτω από τη συμβολή των δοκαριών, οι ιαχές του κόσμου, η οικογένεια και οι φίλοι μου στις εξέδρες, ο γύρος του γηπέδου στο τέλος του αγώνα, αποτελούν μία ξεχωριστή αφιέρωση σε μία ημέρα που για όλους εμάς τους Γιουβεντίνους και για όποιον γνώρισε και αγάπησε τον Avvocato δεν μπορεί να είναι σαν όλες τις άλλες.

Το συναίσθημα είναι απίστευτο, όπως και κάθε φορά άλλωστε που φοράω την ασπρόμαυρη φανέλα. Ήταν μία μεγάλη βραδιά, περάσαμε τον γύρο, είμαστε ακόμα στη διεκδίκηση του 10ου Κόπα Ιτάλια και πρώτοι στο πρωτάθλημα, σημείωσα το πρώτο μου γκολ. Ας πούμε ότι ήταν μία καλή αρχή..."

Ντελ Πιέρο, θρύλος τεσσάρων... σταδίων!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα. Ανάλογα συναισθήματα έζησε άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, όταν σκόραρε στις τρεις προηγούμενες έδρες της "βέκια σινιόρα".

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1993 πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Delle Alpi στο 4-0 επί της Ρετζάνα (ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς, στο εντός έδρας ντεμπούτο του), στις 18 Ιουνίου 1994 "κούνησε" τα δίχτυα του Comunale, στον τελικό του πρωταθλήματος Primavera κόντρα στην Τορίνο, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου 2006 πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο Olimpico (πρώην Comunale), στη νίκη της Γιουβέντους με 2-1 επί της Βιτσέντσα για τη Serie B.

Γκολ σε πέμπτο διαφορετικό γήπεδο της Γιουβέντους ο Ντελ Πιέρο δεν προλαβαίνει να σημειώσει. Όχι μόνο επειδή η "βέκια σινιόρα" δεν πρόκειται να μετακομίσει αλλά και επειδή είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα της καρδιάς του για να κλείσει αλλού την καριέρα του.

Ντελ Πιέρο, θρύλος τεσσάρων... σταδίων!

Παρόλα αυτά ο Ντελ Πιέρο κατάφερε κάτι φαινομενικά ασύλληπτο, να γίνει ένας ασπρόμαυρος θρύλος τεσσάρων... σταδίων, και το σύνθημα "Un capitano, c'è solo un capitano" ("Ένας αρχηγός, υπάρχει μόνο ένας αρχηγός") θα τον συνοδεύει σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.

Ο Ντελ Πιέρο σκοράρει στο Comunale κόντρα στην Τορίνο (18/6/94)

Το πρώτο γκολ του Ντελ Πιέρο στο Olimpico (16/9/2006)

Το πρώτο γκολ του Ντελ Πιέρο στη Serie A (19/9/93)

Γιουβέντους - Ρόμα 3-0 (Highlights)

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ