ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

"Η Ντρανγκέτα έχει παρεισφρήσει στους οπαδούς της Γιουβέντους"

"Η Ντρανγκέτα έχει παρεισφρήσει στους οπαδούς της Γιουβέντους"

Σχέσεις μεταξύ οργανωμένων οπαδών της Γιουβέντους με εγκληματική οργάνωση που προσποριζόταν κέρδη από εισιτήρια του συλλόγου επιβεβαιώθηκε από δικαστήριο στην Ιταλία.

Στη δημοσιότητα ήρθε μέρος του σκεπτικού της ετυμηγορίας για την υπόθεση "Alto Piemonte", σύμφωνα με την οποία υπήρξε διασύνδεση των οργανωμένων φιλάθλων της Γιουβέντους με την εγκληματική οργάνωση της Καλαβρίας, Ντρανγκέτα.

Τα ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν ορισμένες από τις εξηγήσεις του δικαστή για την υπόθεση, ο οποίος υποστήριξε ότι "η Ντρανγκέτα είχε ενταχθεί στους οργανωμένους φιλάθλους και είχε πραγματικό έλεγχο ομάδων που υποστήριζαν τη Γιουβέντους. Η παράνομη πώληση εισιτηρίων για τα παιχνίδια της Γιουβέντους διοργανωνόταν από μερικούς ultras της ομάδας, που έχουν απειλήσει σοβαρά τον σύλλογο, λειτουργώντας υπό τον έλεγχο της Ντρανγκέτα".

Ο Τζιάκομο Μαρσόν πρόσθεσε ότι παρατηρήθηκε μια "δύναμη εκφοβισμού" στις σχέσεις των οργανωμένων οπαδών με τον σύλλογο, πίσω από την οποία κρυβόταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργεί στα πρότυπα της Μαφίας στη Σικελία και της Καμόρα στη Νάπολη.

Με αφορμή ένα επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν τρία άτομα, τα οποία ταξίδεψαν από την Καλαβρία στο Τορίνο, ο δικαστής πρόσθεσε ότι "για να γίνουν αποδεκτές από τους υπολοίπους οι νέες ισορροπίες", έπρεπε να εμπλακούν και άλλα άτομα.

Η υπόθεση αφορά εισιτήρια που παραλάμβαναν οι οργανωμένοι οπαδοί της Γιουβέντους από τον σύλλογο, αρκετές φορές χωρίς αντίτιμο ή με μειωμένο, και τα οποία μεταπωλούσαν συνήθως με μεγάλο "καπέλο".

Συνδετικός κρίκος μεταξύ της Ντρανγκέτα και συγκεκριμένα των παρακλαδιών "Ντρανγκίνι Πέσε" και "Ντρανγκίνι Μπελόκο" ήταν ο Ρόκο Ντομινέλο από το Ροζάρνο, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα στις 30 Ιουνίου σε επτά χρόνια κάθειρξη, μαζί με τον πατέρα του Σαβέριο.

Ορισμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων "λειτουργούσαν υπό τον άμεσο έλεγχο" της Ντρανγκέτα, κάτι που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει "σημαντικό μερίδιο των εσόδων" από την πώληση εισιτηρίων με αυξημένες τιμές.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα Ελβετού φιλάθλου, ο οποίος αγόρασε εισιτήριο αξίας 140 ευρώ για τον αγώνα της Γιουβέντους με τη Ρεάλ το 2014 πληρώνοντας 620 ευρώ. Όταν ο φίλαθλος παραπονέθηκε, ο Ντομινέλο -ο οποίος είχε προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα εισιτηρίων από τον σύλλογο- έστειλε έναν πρώην οργανωμένο οπαδό, τον Φάμπιο Τζερμάνι (στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κατ' οίκον περιορισμού), να επιλύσει την υπόθεση.

Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν αρκετοί παράγοντες της "γηραιάς κυρίας" σε ποινικό επίπεδο, ωστόσο κανείς τους δεν καταδικάστηκε. Σε αθλητικό επίπεδο, ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέα Ανιέλι, καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε έναν χρόνο αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους και 20.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ ο σύλλογος τιμωρήθηκε με 300.000 ευρώ πρόστιμο. Δεν αποδείχθηκε, πάντως, ότι ο Ανιέλι γνώριζε την κατάληξη των εισιτηρίων που διέθετε η ομάδα στους οργανωμένους.

Photo credits: AP Photo/Gregorio Borgia

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Παγκόσμιο ρεκόρ: Του αφαίρεσαν το δίπλωμα μία ώρα μετά την εξέταση οδήγησης

Ο νεαρός Γάλλος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ της γκαντεμιάς - ασυνειδησίας και συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια ουσιών ελάχιστη ώρα αφότου πέρασε στο μάθημα οδήγησης

Οι Αυθαίρετοι έριξαν την Ελλάδα στα χάπια

Ξαναείδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά σαν σήμερα (22/11) το 1989.

Black Friday: Ο Κωτσόβολος έχει ήδη ξεκινήσει τις προσφορές

Οι προσφορές που ξεχωρίζουν, το ξεκαθάρισμα του στοκ και η επιθετική πολιτική της Κωτσόβολος στο φετινό Black Friday

15 ελληνικές σειρές τόσο κακές που σχεδόν σου άρεσαν

Ο Τάσος Χαλκιάς ως Αλή Πασάς, η Πέπη Τσεσμελή, η Σοφία Καρβέλα κι άλλες πολύ κακές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24