ΕΘΝΙΚΟΣ

Στρατάκης: "Έπεσε σκοτάδι. Αφού γλίτωσε η ζωή μου..."

Στρατάκης: "Έπεσε σκοτάδι. Αφού γλίτωσε η ζωή μου..."
Τραυματισμός, Εθνικής, Ηλυσιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άκης Στρατάκης έχασε τις αισθήσεις του στο Ηλυσιακός - Εθνικός. Δεν ανέπνεε, έσπασε τον ώμο του. Μία μέρα μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του μιλά στο Sport24.gr ο ίδιος, ο προπονητής του, Θύμιος Γεωργούλης, και ο φυσικοθεραπευτής των Πειραιωτών, Βασίλης Τζώρτζης. (VIDEO).

Την Κυριακή (2/10) το απόγευμα ο Εθνικός φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Ζωγράφου από τον Ηλυσιακό σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Στο 42ο λεπτό, η ομάδα του Πειραιά κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Άκης Στρατάκης είναι ο παίκτης που συνηθίζει να εκτελεί τις στατικές φάσεις.

Αυτή τη φορά είπε να μπει στην αντίπαλη περιοχή και όχι να "χτυπήσει" ο ίδιος τη στημένη φάση. Σηκώθηκε στον αέρα, αλλά έπεσε άτσαλα στο έδαφος. Για μερικά δευτερόλεπτα δεν ανέπνεε. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο ο φυσικοθεραπευτής του Εθνικού, Βασίλης Τζώρτζης, με τον γιατρό του αγώνα.

Με τις ενέργειές τους ο 33χρονος μέσος ανέκτησε ξανά τις αισθήσεις του και διεκομίσθη στον Ερυθρό Σταυρό. Διέφυγε τον κίνδυνο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι έχει σπάσει τον ώμο του και πρέπει να κάνει επέμβαση. Μία μέρα μετά τον σοκαριστικό του τραυματισμό ο έμπειρος μέσος μιλά στο Sport24.gr.

Στρατάκης: "Έπεσε σκοτάδι. Αφού γλίτωσε η ζωή μου..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Δεν θυμάμαι τίποτα..."

Ο Στρατάκης δηλώνει ότι δεν θυμάται τίποτα από όσα συνέβησαν και πως αφού ζει, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Σημειώνει ότι αυτό ίσως και να ήταν ένα μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, κάτι που έχει σκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν. Αρχικά ανέφερε: " Έκανα εξετάσεις και δόξα τω θεώ βγήκαν καλές. Βγήκα από το νοσοκομείο και στο σπίτι μου, αλλά έχω ακόμα ζαλάδες. Μέσα στην εβδομάδα όμως θα πρέπει να ξαναμπώ στο νοσοκομείο, γιατί πρέπει να εγχειριστώ στον ώμο. Έχω σπάσει ορισμένους συνδέσμους και υπάρχει πρόβλημα στην ακρωμιοκλειδική άρθρωση".

Ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού υποστηρίζει ότι δεν θυμάται πώς σημειώθηκε ο τραυματισμός του: " Έτυχε αυτή τη φορά να μην εκτελέσω εγώ το φάουλ και να πάω στην περιοχή να πιάσω κεφαλιά. Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα μετά την εκτέλεση φάουλ του Στασινού. Μόνο στο φορείο με θυμάμαι, πίσω από το τέρμα. Τίποτα άλλο, έπεσε σκοτάδι. Αφού γλίτωσε η ζωή μου, όλα τα άλλα δεν τα σκέφτομαι τώρα. Είναι δευτερεύοντα".

Στέκεται και στη βοήθεια που του έδωσαν ο φυσικοθεραπευτής του Εθνικού με τον γιατρό της αναμέτρησης: "Με βοήθησε πολύ ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας, ο Βασίλης Τζώρτζης. Μου τοποθέτησε ένα ειδικό στόμιο για να μου ανοίξει το στόμα, αφού μου είχε γυρίσει η γλώσσα. Με τη βοήθειά του η γλώσσα πήγε ξανά στη θέση της και κατάφερα να αναπνεύσω".

Κατέληξε λέγοντας: " Αυτό που συνέβη ήταν μήνυμα για εμένα. Σκεφτόμουν να σταματήσω τη μπάλα για να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου και στη δουλειά μου. Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτά για τα οποία ρισκάρουμε με αυτά που ανταμειβόμαστε. Δεν είναι ισόποσα. Μερικές φορές λες ότι δεν αξίζει να διακινδυνεύεις για τη σωματική σου ακεραιότητα κάτω από κακές συνθήκες".

Στρατάκης: "Έπεσε σκοτάδι. Αφού γλίτωσε η ζωή μου..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Τον χτυπούσα στα μάγουλα, δεν επικοινωνούσε"

Ο προπονητής του Εθνικού, Θύμιος Γεωργούλης, μίλησε στο Sport24.gr και περιέγραψε όσα βίωσε με τον τραυματισμό του παίκτη του: "Χτυπούσα τον Άκη στα μάγουλα, αλλά δεν επικοινωνούσε. Δεν θυμόταν τίποτα. Με τη γρήγορη παρέμβαση του Βασίλη Τζώρτζη και του γιατρού κ. Μαστρογιάννη όλα πήγαν καλά. Χάρη στις δικές τους ενέργειες όλα πήγαν καλά...".

"Κράτησε 1,5 λεπτό, μας φάνηκε... τέταρτο"

Ο φυσικοθεραπευτής του Εθνικού, Βασίλης Τζώρτζης, ανέφερε στο Sport24.gr: " Με το που είδα ότι έπεσε αναίσθητος ο Άκης, έτρεξα στον αγωνιστικό χώρο. Με τον γιατρό κ. Μαστρογιάννη βάλαμε στο στόμα του έναν στοματοφαρυγγικό αεραγωγό και ανέπνευσε, ανέκτησε τις αισθήσεις του. Όλο αυτό κράτησε 1-1,5 λεπτό. Καλέσαμε ασθενοφόρο και μέσα σε 15-20 λεπτά είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο".

Στρατάκης: "Έπεσε σκοτάδι. Αφού γλίτωσε η ζωή μου..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα γκολ του Ηλυσιακός - Εθνικός:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Πάγωσαν" στου Ζωγράφου, σοκαριστικός τραυματισμός
Τα αποτελέσματα στη Γ' Εθνική

Photo credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΕΘΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ