ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Αθανασίου: "Δεν έτυχε, πέτυχε"

Αθανασίου: "Δεν έτυχε, πέτυχε"
Αθανασίου INTIME SPORTS

Ο Γρηγόρης Αθανασίου τόνισε στο Sport24.gr πως η πορεία του Εργοτέλη στις 6 πρώτες αγωνιστικές δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά στη σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις (video)

Μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στην Superleague, ο Εργοτέλης υποβιβάστηκε στην Football League τη σεζόν 2011-12, για να επανέλθει φέτος στα μεγάλα σαλόνια με σκοπό να... ριζώσει.

Το ξεκίνημα εντυπωσιακό, αφού η ομάδα της Κρήτης πραγματοποιεί το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα στη μεγάλη κατηγορία, ενώ για πρώτη φορά ο Εργοτέλης παραμένει αήττητος μετά από έξι αγωνιστικές.

Το Sport24.gr μίλησε με τον... υπαρχηγό του Εργοτέλη, Γρηγόρη Αθανασίου, για το εκπληκτικό ξεκίνημα του συλλόγου από το Ηράκλειο και τον ρώτησε αρχικά για το αν περίμενε μία τόσο καλή αρχή.

"Πιστεύαμε πως θα είχαμε μία σχετικά καλή πορεία. Το ότι είμαστε αήττητοι και μάλιστα στα περισσότερα παιχνίδια δεν έχουμε δεχθεί γκολ δεν είναι θέμα τύχης, αλλά καθημερινής δουλειάς.

Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και την ομάδα μας και περιμένουμε ακόμα περισσότερη βελτίωση", μας είπε αρχικά ο 29άχρονος άσος ο οποίος φέτος συμπληρώνει επτά συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στον Εργοτέλη.

Για το γεγονός πως η ομάδα δείχνει αρκετά "διαβασμένη" στα παιχνίδια, μας είπε: "Το προπονητικό τιμ δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον αντίπαλο. Σε κάθε παιχνίδι είμαστε καλά διαβασμένοι. Αυτό βέβαια δεν μας αποτρέπει από το να προσπαθούμε να επιβάλουμε το ρυθμό και να κάνουμε το παιχνίδι μας και νομίζω πως μέχρι στιγμές τα έχουμε καταφέρει μία χαρά".

Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε και στον ΟΦΗ να παίξει το ίδιο ποδόσφαιρο δίχως τύχη. Τι άλλαξε στον Εργοτέλη;

"Πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό παίζουν οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο τρόπος που δουλεύει ο κ. Πετράκης. Έχει πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη και μέχρι στιγμής του βγαίνει".

Έχουμε τους παίκτες και την ποιότητα έτσι ώστε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο (δηλαδή έξυπνα στην κόντρα). Είναι κάτι που έχουμε δουλέψει αρκετά μέχρι στιγμής και νομίζω ότι τα καταφέρνουμε σε εξαιρετικό βαθμό".

Τέλος ζητήσαμε από τον Γρηγόρη Αθανασίου να μας κάνει μία πρόβλεψη για τη μάχη του τίτλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

"Νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμα για να κάνουμε προβλέψεις, όμως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες στο 50-50. Πολλά θα κριθούν στα μεταξύ τους παιχνίδια".

Το ξεκίνημα του Εργοτέλη στην Superleague

2004-05: 2 βαθμούς σε 6 ματς

2006-07: 8 βαθμοί σε 6 ματς

2007-08: 4 βαθμοί σε 6 ματς

2008-09: 9 βαθμοί σε 6 ματς (5 αγωνιστικές αήττητος)

2009-10: 11 βαθμοί σε 6 ματς

2010-11: 9 βαθμοί σε 6 ματς

2011-12: 5 βαθμοί σε 6 ματς

TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ