ΤΣΕΛΣΙ

Νατάν: Η νέα "επένδυση" της Τσέλσι

Νατάν: Η νέα "επένδυση" της Τσέλσι
© AFP/GETTY IMAGES

Η Τσέλσι απέκτησε τον 19χρονο Βραζιλιάνο μέσο, Νατάν Αλάν ντε Σόουζα, και το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της "επένδυσης" των "μπλε". (VIDEOS)

Ο 19χρονος διεθνής - με τις Κ17 και Κ20 - Βραζιλιάνος δεξιοπόδαρος μέσος, Νατάν, αποτελεί τη νέα, εκ Νοτίου Αμερικής, επένδυση της Τσέλσι, η οποία έδωσε το ποσό των 6.200.000 ευρώ προκειμένου να τον φέρει από το Παρανά στο Λονδίνο.

Νατάν: Η νέα "επένδυση" της Τσέλσι

Γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1996 στο Μπλουμενάου της Σάντα Καταρίνα και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Παραναένσε το 2009. Το 2014 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της "φουρασάο" κι έκανε το ντεμπούτο του, στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, στις 22 Μαϊου, κόντρα στην Κορίνθιανς (ως αλλαγή στη θέση του Παουλίνιο Ντίας).

Σε 14 συμμετοχές με την ομάδα του Παρανά, πέτυχε ένα γκολ. Δεν έχει "βγάλει" ολόκληρο 90λεπτο με τη "Φουρασάο". Ωστόσο, η συνεργασία των δύο πλευρών, δεν ήταν πάντα τόσο ομαλή.

Ο Νατάν κι η Ατλέτικο ήταν σε δικαστική διαμάχη από τα μέσα του 2014, με την ομάδα να επιθυμεί την αυτόματη επέκταση του συμβολαίου για ακόμη δύο χρόνια, αντίθετα με την επιθυμία του Βραζιλιάνου μέσου και των εκπροσώπων του.

Μάλιστα η οικογένειά του αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο της τάξης των 2.400.000 ρεάις (εθνικό νόμισμα της Βραζιλίας), εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης. Ωστόσο, η οικονομική αρωγή της Τσέλσι προκειμένου το όνειρο του 19χρονου να γίνει πραγματικότητα, ήταν σημαντική όπως θα διαπιστώσετε και στη συνέχεια.

Διεθνής με τη "σελεσάο"

Ο Νατάν Αλάν ντε Σόουζα είναι διεθνής με τη "σελεσάο", τόσο με αυτή των Κ17, όσο και με αυτή των Κ20.

Το ντεμπούτο με την εθνική Βραζιλίας έγινε στο Μουντιάλ Κ17 που διεξήχθη στα Η.Α.Ε, το 2013. Ο ίδιος σκόραρε πέντε φορές σε εκείνο το τουρνούα, ωστόσο η εθνική του ομάδα σταμάτησε στα προημιτελικό, αδυνατώντας να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μεξικού.

Ο Νατάν μεγάλωνε και επόμενο να έρθει η κλήση, αυτή τη φορά από την Κ20. Με τον Αλεσάντρε Γκάλο στο τιμόνι και βοηθό αυτού τον πρώην παίκτη της Παναχαϊκής, Μαουρίσιο Κοπερτίνο, ο Νατάν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή για το Κόπα Αμέρικα του 2015, που διεξήχθη στην Ουρουγουάη. Αγωνίστηκε σε όλα τα ματς, πρώτο γκολ στη νίκη με 5-0 επί του Περού, στις 4 Φεβρουαρίου.

Το ποδοσφαιρικό του έτερόν του ήμισυ, θεωρείται ο Μοσκίτο. Πολλά βραζιλιάνικα ΜΜΕ, βιάστηκαν να τους βαπτίσουν, Μπεμπέτο-Ρομάριο.

Μάχη με Σίτι

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η Τσέλσι κέρδισε τη Σίτι και τη Μονακό στη μάχη της απόκτησης του 19χρονου Βραζιλιάνου. Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε να καταβάλλει το ποσό των 6.270.000 ευρώ.

Νατάν: Η νέα "επένδυση" της Τσέλσι

Άγνωστος στο twitter

Οι Βρετανοί αναζήτησαν το προφίλ του Νατάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαπίστωσαν ότι στο twitter, ακολουθείται μόνο από 2.000 άτομα, ενώ στο Instagram από 14.000. Αριθμός μικρός για ποδοσφαιριστή της Τσέλσι, πλέον.

Οι ομοιότητες

Οι συγκρίσεις, αναπόφευκτες. Δημοσιεύματα από τη χώρα της Νοτίου Αμερικής, υποστηρίζουν ότι το στυλ του Νατάν, μοιάζει με αυτό του συμπατριώτη του, της Λίβερπουλ, Φιλίπε Κοουτίνιο.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ