ΤΣΕΛΣΙ

Μουρίνιο: "Το πρόβλημά μου είναι πως γίνομαι καλύτερος στα πάντα"

Μουρίνιο: "Το πρόβλημά μου είναι πως γίνομαι καλύτερος στα πάντα"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε συνέντευξη στην "Telegraph" όπου μίλησε όχι μόνο για μπάλα αλλά για τη σχέση του με τη θρησκεία, την οικογένειά του αλλά και τον... Μακιαβέλι. Σε τί συμφωνεί με τον Αρσέν Βενγκέρ (video).

Διαβάστε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του Ζοζέ Μουρίνιο στη συνέντευξη που παραχώρησε ο τεχνικός της Τσέλσι στην αγγλική εφημερίδα "Telegraph":

Για το πώς βλέπει τον εαυτό του με το πέρασμα των χρόνων: "Νομίζω ότι έχω ένα πρόβλημα, το οποίο είναι πως βελτιώνομαι σε οτιδήποτε έχει σχέση με τη δουλειά μου από τότε που ξεκίνησα. Υπάρχει εξέλιξη σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, στον τρόπο που διαβάζω το παιχνίδι, στον τρόπο που προετοιμάζω το παιχνίδι, στον τρόπο που κάνω τις προπονήσεις, στη μεθοδολογία... αισθάνομαι ολοένα και καλύτερος. Υπάρχει όμως ένα πράγμα στο οποίο δεν μπορώ να αλλάξω: όταν αντιμετωπίζω τα μίντια δεν είμαι ποτέ υποκριτής".

Για τις δύο ώρες που απομονώνεται κάθε πρωί στο γραφείο του στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι, από τις 7.30 μέχρι τις 9.30 το πρωί: "Χρειάζομαι κάποιο χρόνο να είμαι μόνος. Ξέρετε, στο ποδόσφαιρο, δεν είμαι τόσο μεγάλος. Στα 52 μου ίσως να έχω 20 χρόνια μπροστά μου ως προπονητής. Όμως μπορώ να αισθανθώ ως "γριά αλεπού". Τίποτα δεν με φοβίζει, τίποτα δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα, μου φαίνεται πως δεν μπορεί να μου συμβεί κάτι καινούριο. Είμαι πολύ σταθερός στο να ελέγχω τα συναισθήματά μου αλλά χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ".

Για την πρώτη του δουλειά: "Τεχνικά δεν ήμουν έτοιμος για εκείνη τη δουλειά. Ήταν με παιδιά που είχαν σύνδρομο Down. Αν πέτυχα κάτι εκείνα τα χρόνια σε αυτό που έκανα, ήταν λόγω της σχέσης που ανέπτυσσα με τα παιδιά και της ικανότητάς μου να βοηθάω στο κομμάτι της ψυχολογίας και των συναισθημάτων".

Μουρίνιο: "Το πρόβλημά μου είναι πως γίνομαι καλύτερος στα πάντα"

Για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που διακινούνται στο ποδόσφαιρο: "Η στιγμή που πήρα πραγματικά πολλά λεφτά στα χέρια μου ήταν στο δεύτερο συμβόλαιό μου με την Πόρτο, το 2003, ήμουν 30 και κάτι. Ήμουν παντρεμένος, ήμουν έτοιμος για αυτό. Τα παιδιά που παίρνουν πολλά χρήματα στα χέρια τους στα 16, στα 17, στα 19, στα 20 δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, δεν ξέρουν τί να κάνουν. Στην Τσέλσι έχουμε ένα φανταστικό τμήμα που ονομάζεται Υποστήριξη και Πρόνοια Παικτών όπου τους βοηθούν στα πάντα. Έχουν ανθρώπους στην τράπεζα για να τους εξηγούν τα περί χρήματος. Θέλεις να αγοράσεις ένα σπίτι; Ας διασφαλίσουμε ότι είσαι το σωστό άτομο που θα κάνει τη σωστή συμφωνία. Οι νεαροί παίκτες που έρχονται στην πρώτη ομάδα δεν αγοράζουν αμάξι, έχουμε σπόνσορα την Audi και παρέχουν αμάξια στους παίκτες. Οι παίκτες το χρειάζονται αυτό σε έναν περίπλοκο κόσμο".

Για το αν θεωρεί πατρική φιγούρα τον εαυτό του απέναντι στους παίκτες: "Είναι καθήκον μου να είμαι".

Για τη σχέση του με τη θρησκεία: "Πιστεύω απόλυτα, ξεκάθαρα. Κάθε ημέρα προσεύχομαι, κάθε ημέρα μιλάω με το Θεό. Δεν πάω κάθε ημέρα στην εκκλησία, ούτε καν μία φορά την εβδομάδα. Πηγαίνω όταν αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω. Και όταν είμαι στην Πορτογαλία, πάντα πηγαίνω. Προσεύχομαι για την οικογένειά μου! Προσεύχομαι για τα παιδιά μου, για τη γυναίκα μου, για τους γονείς μου, για μία ευτυχισμένη και καλή οικογενειακή ζωή. Ποτέ δεν πηγαίνω στην εκκλησία για να μιλήσω με Εκείνον για το ποδόσφαιρο. Ποτέ!"

Μουρίνιο: "Το πρόβλημά μου είναι πως γίνομαι καλύτερος στα πάντα"

Για το αν θα περιέγραφε ως καλό άτομο τον εαυτό του: "Νομίζω. Προσπαθώ να είμαι και νομίζω ότι είμαι. Δεν έχω προβλήματα με την οικογένεια ή με φίλους. Είμαι καλός οικογενειάρχης και καλός φίλος. Προσπαθώ να βοηθάω άτομα που δεν ξέρω καν. Αν κάνω λάθη; Ναι. Η επαγγελματική ζωή είναι όμως μόνο ένα μέρος του κάθε ανθρώπου, ένας άνθρωπος είναι πολλά περισσότερα".

Για το αν έχει διαβάσει τον Μακιαβέλι: "Ναι, φυσικά και ξέρω τον Μακιαβέλι. Συμφωνώ ότι μερικές φορές έχω κάτι από Μακιαβέλι σε μερικά από τα σχόλιά μου, όμως τίποτα παραπάνω. Σε καμία περίπτωση".

Για το αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνεί με τον Βενγκέρ με τον οποίο έχει τσακωθεί ουκ ολίγες φορές όλα αυτά τα χρόνια: "Νομίζω ότι ο Βενγκέρ έχει πει κάτι που είναι ενδιαφέρον. Είναι ενάντια στη Χρυσή Μπάλα και νομίζω πως έχει δίκιο επειδή αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο χάνει λίγο το νόημα της συλλογικότητας και επικεντρώνεται περισσότερο στα άτομα. Κοιτάζουμε πάντα την ατομική εμφάνιση, τα ατομικά στατιστικά, τον παίκτη που τρέχει περισσότερο. Επειδή εσύ τρέχεις 11 χιλιόμετρα σε έναν αγώνα και εγώ τρέχω εννιά, έκανες καλύτερη δουλειά από μένα; Ίσως όχι! Ίσως τα δικά μου 9 χιλιόμετρα είναι πιο σημαντικά από τα δικά σου 11".

Δείτε video από τη συνέντευξη του Ζοζέ Μουρίνιο στην Telegraph:

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ