ΜΠΑΓΕΡΝ

Αραβικοί μπελάδες για την Μπάγερν Μονάχου

Αραβικοί μπελάδες για την Μπάγερν Μονάχου
PHOTOGRAPH: MOHAMMED MASHHUR/AFP

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η συμμετοχή της Μπάγερν στο φιλικό με την Αλ Χιλάλ, ενώ και οι Σαουδάραβες έκαναν λόγο για ασέβεια των Γερμανών. Διαβάστε τι έχει συμβεί.

Η προετοιμασία της Μπάγερν Μονάχου στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ολοκληρώθηκε με τους Βαυαρούς να επιστρέφουν στη Γερμανία. Το ταξίδι της όμως σε αυτές τις δύο χώρες και κυρίως το φιλικό της με την Αλ Χιλάλ έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Το Κατάρ θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 και ήδη έχουν γίνει πολλές καταγγελίες σχετικά με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργαζόμενων και όχι μόνο.

Την ίδια ώρα στη Σαουδική Αραβία πριν από λίγες ημέρες ο Ραΐφ Μπαντάουι φυλακίστηκε επειδή μέσα από το blog θεωρήθηκε ότι χλεύαζε το Ισλάμ. Η τιμωρία του ήταν 10 χρόνια φυλακής και 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο.

Αυτά τα δύο παραδείγματα χρησιμοποίησαν οι κατήγοροι της Μπάγερν για να επιτεθούν στους Βαυαρούς. "Ο αθλητισμός έχει δυνατή φωνή αλλά δεν χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο και δεν βοηθάει. Οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να είναι πολιτικοί, αλλά θα πρέπει να ενήμεροι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποτελούν παραδείγματα" δήλωσε πρόσφατα ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα αθλητισμού, Ντάγκμαρ Γρέιταγκ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του πολιτικού, Οζκάν Μουτλού. "Βρίσκω αυτή τη συμπεριφορά προσβλητική. Η Μπάγερν δεν είχε ανάγκη να παίξει αυτό το παιχνίδι στο Ριάντ, ακριβώς δίπλα στο γήπεδο όπου μαστιγώθηκε ο Ραΐφ Μπαντάουι" τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα άκουσαν και από τον πρόεδρο της Αλ Χιλάλ

Την ίδια ώρα τα παράπονα για τη Μπάγερν ήρθαν και από τη Σαουδική Αραβία. Αφορμή στάθηκε η μη παρουσία των παικτών στο δείπνο που θα τους παρέθετε ο πρόεδρος της Αλ Χιλάλ.

Ο Αμπντουλραχμάν μπιν Μουσά σε δηλώσεις του τόνισε: "Αυτό είναι ντροπιαστικό και απαράδεκτο. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα έρχονταν στο δείπνο".

Σύμφωνα πάντως με τους Γερμανούς η Μπάγερν ετοιμάζεται να απολογηθεί για το συγκεκριμένο γεγονός.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ