ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τσάβι: "Έφθασε η ώρα να φύγω από την Μπαρτσελόνα"

Τσάβι: "Έφθασε η ώρα να φύγω από την Μπαρτσελόνα"

Ο Τσάβι, όπως αναμενόταν, ανακοίνωσε ότι έφθασε η ώρα να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα με προορισμό την Αλ Σαντ του Κατάρ.

Μετά από 16 χρόνια (στην πρώτη ομάδα) η "σημαία" της Μπαρτσελόνα, αποχωρεί. Ο "καπιτάν", Τσάβι Ερνάντεθ, ανακοίνωσε ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να αποχωρήσει από τους "μπλαουγκράνα", μετά από μία πλούσια καριέρα με αυτούς.

"Θέλω να ευχαριστήσω την Μπαρτσελόνα. Τις τελευταίες εβδομάδες μου προσέφεραν να ανανεώσω, αλλά είχα λάβει την απόφαση. Ανακοινώνω ότι αποχωρώ αυτή την εβδομάδα. Είναι απόφαση οριστική και δύσκολη. Είναι η ώρα να φύγω. Είναι ώρα να αλλάξω παραστάσεις. Κοστίζει πολύ η λήψη αυτής της απόφασης. Έχω ένα εξαιρετικό πρότζεκτ στο Κατάρ, θα παίξω στην Αλ Σαντ τις δύο επόμενες σεζόν. Έχω και το πρότζεκτ με την ακαδημία Aspire. Θα μπορώ να ξεκινήσω την καριέρα του προπονητή και του αθλητικού διευθυντή. Μερικοί συμπαίκτες μου το ήξεραν, σήμερα το είπα στα αποδυτήρια, στον μίστερ, αλλά είναι κάτι που ήρθε. Έχω λάβει εδώ και μήνες αυτή την απόφαση.", είπε αρχικά ο Τσάβι Ερνάντεθ

Ο μαέστρος Τσάβι λέει "αντίο"

Στη συνέχεια ο Τσάβι μίλησε:

Για το λόγο που δεν έφυγε πέρυσι το καλοκαίρι: "Το περασμένο καλοκαίρι ήμουν, ίσως, βιαστικός. Είχα δύο απογοητεύσεις με την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση μου προσέφερε μία φανταστική προσφορά για να ανανεώσω, αλλά τώρα είναι η ώρα να φύγω. Δεν έχω τα λεπτά που θα ήθελα, δεν αισθάνομαι όπως πριν. Είναι η ώρα. Η μητέρα μου δε γνώριζε για την προσφορά ανανέωσης. Είναι γιατί αγαπά πολύ την Μπάρτσα, αλλά με καταλαβαίνει"

Για το μέλλον του σαν ποδοσφαιριστής ή προπονητής: "Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Ο στόχος μου είναι να επιστρέψω εδώ και να δουλέψω στην Μπαρτσελόνα είτε σαν προπονητής, είτε σαν αθλητικός διευθυντής"

Για τους τελικούς: "Δεν θα είναι εύκολοι αλλά η υπόθεση είναι φανταστική. Πήραμε τη Liga, θέλω να πάρω το Κύπελλο. Είναι το τέλος μίας φανταστικής καριέρας."

Για την εμπλοκή του Γουαρδιόλα στο πρότζεκτ του Κατάρ: "Μιλάω συνέχεια με τον Γουαρδιόλα. Με εμπνέει πολύ το πρότζεκτ του Κατάρ."

Για τον Ίκερ Κασίγιας: "Μου φαίνεται άσχημο κι άδικο όλο αυτό που γίνεται με τον Ίκερ. Έχει δώσει τόσα στη Ρεάλ και την εθνική Ισπανίας. Δεν είναι ευχάριστη κατάσταση, και θα ήθελα να αλλάξει. Αξίζει την καλύτερη συμπεριφορά, υποφέρει και δεν το αξίζει. Ο κόσμος πρέπει να τον μνημονεύει"

Για τον Πίρλο: "Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι αυτά τα χρόνια. Είναι φανταστικός θαυμάζω το παιχνίδι του. Δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής σαν κι αυτόν στο παγκόσμιο στερέωμα"

Για τη διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρησή του: "Το κλαμπ έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν. Ο Ράκιτιτς είναι εξαιρετική μεταγραφή κι έχει προσαρμοστεί καλά, ο Ινιέστα μπορεί επίσης να αναλάβει ρόλο οργανωτή. Ο Ρομπέρτο κι ο Ραφίνια, μπορούν επίσης να πρωταγωνιστήσουν."

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ