ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το μαγικό 400άρι του Μέσι

Το μαγικό 400άρι του Μέσι

Έτοιμος να γράψει ιστορία κόντρα στη Μπιλμπάο είναι ο Λιονέλ Μέσι καθώς απέχει μόλις δύο γκολ από το να φτάσει τα 400 στην καριέρα του με Μπαρτσελόνα και εθνική Αργεντινής. Ποιος ο μέσος όρος που προκαλεί... δέος.

Ξεχωριστό χρώμα θα έχει για τον Λιονέλ Μέσι η αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο το απόγευμα του Σαββάτου (13/9) στο "Καμπ Νόου" για την 3η αγωνιστική της La Liga καθώς απέναντι στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει την πρώτη του ευκαιρία για να φτάσει στα 400 γκολ στην καριέρα του από το 2004 μέχρι σήμερα.

Μέχρι στιγμής, ο "Λέο" μετράει 356 επίσημα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και 42 με αυτήν της εθνικής Αργεντινής, ενώ έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει το Σάββατο αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει σκοράρει από δύο τέρματα σε... 75 αγώνες!

Αυτό που προκαλεί πάντως δέος σε όσους κοιτάζουν τα στατιστικά του Αργεντίνου άσου δεν είναι μόνο η σούπερ επιθετική παραγωγή του αλλά και ο μέσος όρος του, καθώς έχει χρειαστεί 519 παιχνίδια για αυτά τα 398 γκολ, κάτι που σημαίνει ότι πετυχαίνει 0,77 γκολ ανά παιχνίδι.

Αριθμός που τον φέρνει σε καλύτερη θέση από εξίσου τεράστια ονόματα της "ασπρόμαυρης Θεάς" όπως οι Φαν Μπάστεν (431 ματς - 300 γκολ), Ρονάλντο (616 ματς - 400 γκολ), Κ. Ρονάλντο (717 ματς - 428 γκολ), Μπατιστούτα (594 ματς - 356 γκολ), Φαν Νίστελροϊ (659 ματς - 382 γκολ) και Ιμπραχίμοβιτς (678 ματς - 360 γκολ), καθώς ουδείς από αυτούς έχει μεγαλύτερο ποσοστό όσον αφορά στη συνάρτηση αγώνων-τερμάτων!

Όπως σημειώνει πάντως η "Mundo Deportivo" που αφιέρωνει και το σημερινό της πρωτοσέλιδο για τον στόχο των 400 γκολ του Μέσι , αν αποτύχει κόντρα στη Μπιλμπάο, ίσως να είναι ευκολότερο το έργο του στο αμέσως επόμενο ματς, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.

Το μαγικό 400άρι του Μέσι

Διαβάστε όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα του ξένου αθλητικού Τύπου.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ