ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το καταραμένο για την Μπάρτσα "Ανοέτα", τα ρεκόρ και η Ατλέτικο

Το καταραμένο για την Μπάρτσα "Ανοέτα", τα ρεκόρ και η Ατλέτικο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μπαρτσελόνα απέτυχε να περάσει από το "Ανοέτα". Διαβάστε από πότε είχε να χάσει έχοντας προηγηθεί με 2-0, ποιο ρεκόρ ισοφάρισε ο Λιονέλ Μέσι και γιατί το γκολ που σημείωσε είναι ξεχωριστό.

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα έκανε η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να έχει μετατραπεί σε κακός της δαίμονας.

Οι Καταλανοί για τρίτη χρονιά δεν μπόρεσαν να περάσουν αλώβητοι από το "Ανοέτα" παρόλο που για μία ακόμη φορά προηγήθηκαν.

Είναι εντυπωσιακό πως όχι μόνο στραβοπατάει η Μπάρτσα στη συγκεκριμένη έδρα, αλλά και προηγείται τις τρεις τελευταίες χρονιές, στις οποίες μετράει δύο ήττες και μία ισοπαλία. Τη σεζόν 2010-11 οι Βάσκοι είχαν επιβληθεί με 2-1, ενώ την επόμενη είχαν αποσπάσει ισοπαλία (2-2).

Από εκεί και πέρα, οι "μπλαουγκράνα" γνώρισαν για πρώτη φορά μετά το 2009 την ήττα σε αγώνα που προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά. Τότε ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης που τους είχε νικήσει σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που είχε πρωταγωνιστές τους Ντιέγκο Φορλάν και Σέρχιο Αγουέρο (4-3).

Νέο ρεκόρ για Μέσι

Η Μπαρσελόνα έχασε, αλλά ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε για μία ακόμη φορά. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί είδηση, αλλά το γεγονός πως βρήκε δίχτυα για δέκατο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος είναι αξιοσημείωτο. Ο Αργεντινός με αυτό τον τρόπο ισοφάρισε το ρεκόρ των Μαριάνο Μαρτίν (1942/43) και Ρονάλντο (1996/97), οι οποίοι επίσης με τη φανέλα της Μπάρτσα είχαν καταφέρει να σκοράρουν σε δέκα συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Επί της ουσίας και την περσινή σεζόν ο Μέσι είχε καταφέρει να σκοράρει σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια που είχε παίξει, αλλά όχι σε 10 αγωνιστικές σερί, αφού είχε χάσει έναν αγώνα λόγω τιμωρίας. Την επόμενη αγωνιστική οι κυπελλούχοι Ισπανίας υποδέχονται την Οσασούνα και σε περίπτωση που ο Μέσι σκοράρει θα κάνει δικό του ένα ακόμη ρεκόρ της La Liga.

Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο το γκολ του Μέσι χρίζει αναφοράς. Ο λόγος είναι πως στο "Ανοέτα" ο 25χρονος δεν είχε καταφέρει να σκοράρει ως τώρα και ήταν το μοναδικό γήπεδο από τα 25 που έχει επισκεφτεί περισσότερες από μία φορές στο οποίο δεν είχε βρει δίχτυα στο πρωτάθλημα. Πλέον και αυτό θα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του.

Το καταραμένο για την Μπάρτσα "Ανοέτα", τα ρεκόρ και η Ατλέτικο
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ