ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Παρουσίασε επίσημα τον Ράκιτιτς

Παρουσίασε επίσημα τον Ράκιτιτς
© AFP/GETTY IMAGES

Ο Ίβαν Ράκιτιτς πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και κατόπιν έγινε επίσημα μέλος της Μπαρτσελόνα υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο (φωτογραφίες).

Επίσημα παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι από το μεσημέρι της Τρίτης (1/7) ο Ίβαν Ράκιτιτς, ο οποιος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών με τους "μπλαουγκράνα".

Λίγο πριν υπογράψει (παρουσία του προέδρου Μπαρτομέου και του αντιπροέδρου Μέστρε), ο 26χρονος Κροάτης διεθνής μέσος είχε περάσει με επιτυχία τα ιατρικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε στο "Ciutat Esportiva", ενώ η φανέλα που επέλεξε να φοράει θα έχει το νούμερο 4 στην πλάτη.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο νούμερο έχουν τιμήσει στο παρελθόν για τη "Μπάρτσα" σημαντικά ποδοσφαιρικά ονόματα όπως οι Ρόναλντ Κούμαν, Γιόζεπ Γκουαρδιόλα, Πάτρικ Άντερσον και Ράφα Μάρκες.

Παρουσίασε επίσημα τον Ράκιτιτς
© AP

"Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα που με πίστεψαν και με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Θα δώσω τα πάντα.

Θέλω να γράψω ιστορία στη Μπάρτσα, θέλω να κατακτήσω περισσότερα τρόπαια. Έχω πολλά κίνητρα, θέλω να βελτιωθώ ως παίκτης.

Το "ναι" που είπα στον Θουμπιθαρέτα ήταν τόσο δυνατό όσο και το ναι που είπα την ημέρα που παντρεύτηκα. Μπορώ να παίξω ως αμυντικός μέσος αν και το σημαντικό σε κάθε θέση είναι να καταλάβεις τι ζητάει ο προπονητής", δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίασή του ο Ράκιτιτς.

Παρουσίασε επίσημα τον Ράκιτιτς
© AFP/GETTY IMAGES

Όσο για την Σεβίλλη στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία τριετία, μόνο καλά λόγια είχε να πει: "Η Σεβίλλη είναι η πόλη που θα έχω πάντα στην καρδιά μου. Οι οπαδοί σημαίνουν πάρα πολλά για μένα.

Δεν θέλω να πω αντίο για πάντα, επειδή το να γίνω εκεί ο πρώτος ξένος αρχηγός μετά τον Μαραντόνα είναι κάτι που θα λέω στην κόρη μου. Η Σεβίλλη ήταν πάντα η πρώτη επιλογή μου, αποφάσισα να κάνω το βήμα για την καριέρα μου και για να μπορέσω να παλέψω για περισσότερους τίτλους.

Πέρυσι έφυγαν πολλοί παίκτες αλλά εγώ έμεινα επειδή ήθελα να κατακτήσω σπουδαία πράγματα. Τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή, με ποδοσφαιρικούς όρους, για την αποχώρησή μου".

Παρουσίασε επίσημα τον Ράκιτιτς
© AP

Σε ερώτηση δε για το αν θεωρεί πως μπορεί να καλύψει το κενό από την διαφαινόμενη αποχώρηση του Τσάβι, απάντησε: "Δεν είμαι αντικαταστάτης του Τσάβι, δεν είμαι στη Μπαρτσελόνα για να καλύψω το κενό κανενός. Είμαι ο Ίβαν Ράκιτιτς και θα κάνω το καλύτερο δυνατό".

Η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ράκιτιτς μέσα από tweets:

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ