ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Παρίσι - Βαρκελώνη, μια σχέση... ποδοσφαιρική

Παρίσι - Βαρκελώνη, μια σχέση... ποδοσφαιρική

Τα τελευταία 13 χρόνια Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα, έχουν μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική σχέση, με 9 παίκτες να έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες.

Το Παρίσι και η Βαρκελώνη είναι δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που τις συνδέει το ποδόσφαιρο. Αν και είναι σχετικά μικρή η ιστορία της Παρί (ιδρύθηκε το 1970), εννιά ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Ο πρώτος παίκτης που αγωνίστηκε σε Παρίσι και Βαρκελώνη ήταν ο Ρίτσαρντ Ντουτρουέλ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Παρί, από το 1991 ως το 1996, όταν και πήρε μεταγραφή στη Θέλτα. Από εκεί, πήγε στο Κάμπ Νόου, το 2000. Αγωνίστηκε με τους μπλαουγκράνα, για δύο σεζόν, αν και δεν πήρε πολλές συμμετοχές (15). Ωστόσο, ήταν από αυτούς που πραγματοποίησαν το ταξίδι από Παρίσι προς Βαρκελώνη, ενώ οι περισσότεροι στη λίστα έπραξαν το αντίθετο.

Παρίσι - Βαρκελώνη, μια σχέση... ποδοσφαιρική

Ο Μίκελ Αρτέτα για παράδειγμα, ο οποίος δόθηκε δανεικός στην γαλλική ομάδα (2000-2002), από τις ακαδημίες της Μπάρτσα. Το ίδιο έγινε και με τον Φρεντερίκ Ντεχού, ο οποίος αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα (1999-00), πριν πάει στο Παρίσι (2000-04), αλλά και με τον Χουάν Πάμπλο Σορίν, που δόθηκε δανεικός στην Μπαρτσελόνα από την Κρουιζέιρο το 2003, και ένα χρόνο μετά στη Παρί.

Κεφάλαιο Ροναλντίνιο

Παρίσι - Βαρκελώνη, μια σχέση... ποδοσφαιρική

Ίσως ο παίκτης που έρχεται πρώτος στο μυαλό, όταν μιλάμε για παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Ο Βραζιλιάνος υπέγραψε στους μπλαουγκράνα από την Παρί το καλοκαίρι του 2003, αφού είχε αγωνιστεί με τους Γάλλους για δύο χρονιές. Ο Ροναλντίνιο αγωνίστηκε με την Μπαρτσελόνα για πέντε σεζόν, αποδεικνύοντας σ' όλα τον πλανήτη το τεράστιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Ήταν ο ηγέτης των Καταλανών, οδηγώντας τους στην κατάκτηση του Champions League, μέσα στο Παρίσι το 2006, ενώ έχει ψηφιστεί και ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν ποτέ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Δείτε ένα αφιέρωμα στο Βραζιλιάνο μάγο:

Οι υπόλοιποι που έκανα το ταξίδι, Βαρκελώνη - Παρίσι, ήταν οι Λουντοβίκ Ζιουλί, Τιάγκο Μότα, Μάξγουελ και φυσικά ο Σουηδός σούπερ-σταρ, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Οι τελευταίοι τρεις μάλιστα, εξακολουθούν να αγωνίζονται στην Παρί Σεν Ζερμέν και λογικά θα αγωνιστούν και εναντίον της πρώην ομάδας τους, για τη φάση των προημιτελικών του Champions League.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς με τη φανέλα των Γάλλων:

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ