ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του Αμπιντάλ

Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του Αμπιντάλ

Ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Αμπιντάλ. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα παρέμεινε 9 ώρες στο χειρουργείο, βρίσκεται υπό παρακολούθηση, ενώ δεν θα υπάρξει ιατρικό ανακοινωθέν. Το «Καμπ Νόου» έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον Γάλλο στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα των «μπλαουγκράνα» με την Χετάφε (φωτογραφίες & video)

Εννέα ώρες διήρκεσε η επέμβαση για την μεταμόσχευση ήπατος στην οποία υποβλήθηκε την Τρίτη (10-4) ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Μετά από επιθυμία της οικογένειας του παίκτη, δεν θα υπάρξει ιατρικό ανακοινωθέν, ενώ οι πρώτες 48 ώρες είναι καθοριστικές για την μετεγχειρητική πορεία.

Το μεσημέρι της Τρίτης (10-4), στις 3 το μεσημέρι, ο Ερίκ Αμπιντάλ πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Η επέμβαση διήρκεσε περίπου 9 ώρες και τα μεσάνυχτα ο παίκτης οδηγήθηκε στην αίθουσα της ανάνηψης για να ανακτήσει τις αισθήσεις του από την πολύωρη νάρκωση. Η μόνη πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι στιγμής, είναι οι δηλώσεις που έκανε χθες βράδυ ο Πεπ Γουαρδιόλα, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα Μπαρτσελόνα – Χετάφε.

Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» είπε τα εξής στους δημοσιογράφους: «Μας ενημέρωσαν ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε, πως διήρκεσε πολλές ώρες και πως πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Καθώς θα περνούν οι μέρες θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εμείς πιστεύουμε πολύ σε έναν άνθρωπο τόσο δυνατό, όπως ο Αμπιντάλ».

Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του Αμπιντάλ

Πρώτος χειρουργήθηκε ο Ζεράρ, ξάδερφος του Αμπιντάλ και δότης, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η πολύπλοκη επέμβαση, η οποία διενεργήθηκε από την ειδικευμένη σε μεταμοσχεύσεις ομάδα της Barnaclinic. Την ώρα που ο Αμπιντάλ έδινε τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του, οι φίλοι της Μπαρτσελόνα που βρίσκονταν στο «Καμπ Νόου», του έστειλαν πολλαπλά μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης.

Στο 22ο λεπτό της συνάντησης σύσσωμο το γήπεδο αφιέρωσε ένα ζεστό χειροκρότημα στον Γάλλο, ενώ οι κερκίδες ήταν γεμάτες από πανό και πλακάτ που έστελναν τις ευχές των φιλάθλων για καλή επιτυχία στη μεταμόσχευση και γρήγορη ανάρρωση. Ο Γουαρδιόλα τόνισε ότι η χθεσινή νίκη είναι αφιερωμένη στον Άμπι, ενώ ο Πέδρο, μόλις σκόραρε εναντίον της Χετάφε, πανηγύρισε σχηματίζοντας με τα δάχτυλά του τον αριθμό «22» που είναι το νούμερο της φανέλας του Ερίκ.

Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του Αμπιντάλ

Γενικότερα πάντως, στην πόλη της Βαρκελώνης, σε αρκετά μπαλκόνια έχουν αναρτηθεί μηνύματα συμπαράστασης στον Αμπιντάλ, όπως αυτό που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία και βρίσκεται στην οδό Βιγιαροέλ, ακριβώς απέναντι από το ιατρικό κέντρο όπου έγινε η επέμβαση. «Eric Abidal lluita per que vols. La teva actitud et fa gran», δηλαδή, «Ερίκ Αμπιντάλ πάλεψε για αυτό που θέλεις. Η στάση σου σε κάνει μεγάλο».

Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του Αμπιντάλ

Για τις επόμενες 48 ώρες, ο Γάλλος θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, ενώ μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι γιατροί θα γνωρίζουν αν το μόσχευμα θα αρχίσει να αναπτύσσεται ή αν ο οργανισμός του Άμπι θα το απορρίψει. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και μετά από επιθυμία της οικογένειας Αμπιντάλ, η Μπαρτσελόνα δεν θα εκδώσει κανένα επίσημο ανακοινωθέν, τουλάχιστον μέχρι να παρέλθουν τα πρώτα καθοριστικά 24ωρα που θα κρίνουν και την συνολική μετεγχειρητική πορεία.

Πηγές: Mundo Deportivo & Marca

Βίντεο: Ο Πεπ Γουαρδιόλα μιλάει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την επέμβαση του Ερίκ Αμπιντάλ (στο 1:43)

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ