ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι καλύτερες πωλήσεις της "Λα Μασία"

Οι καλύτερες πωλήσεις της "Λα Μασία"

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν η ακριβότερη πώληση παίκτη της Μπαρτσελόνα, προερχόμενο από τις ακαδημίες της περίφημης "Λα Μασία". Ποιοι άλλοι όμως παίκτες που έχουν "βγει" από τα φυτώρια της Μπάρτσα έφεραν ζεστό χρήμα στους μπλαουγκράνα;

Άκρως ικανοποιημένη θα πρέπει να αισθάνεται η Μπαρτσελόνα από την πώληση του Τιάγκο στην Μπάγερν, η οποία της έφερε περίπου 25.000.000 ευρώ στα ταμεία της. Ο Ισπανός μέσος έγινε έτσι η πιο ακριβή μεταγραφή παίκτη της Μπάρτσα, ο οποίος προέρχεται από της ακαδημίες της.

Μέχρι σήμερα πρώτος στη σχετική λίστα με παίκτες από την περίφημη ακαδημία της Μπάρτσα, "Λα Μασία", ήταν ο Ιβάν Ντε Λα Πένια, όταν είχε πάει στη Λάτσιο τη σεζόν 1998/99 για 15.000.000 ευρώ.

Αμέσως επόμενος στη λίστα, ο Μικέλ Αρτέτα, όταν είχε μετακομίσει στη Ρέιτζερς για 10.000.000 ευρώ, τέσσερα χρόνια αργότερα, ενώ ο Λουίς Γκαρθία είχε πωληθεί στη Λίβερπουλ τη σεζόν 2004-05 για 9 εκατομμύρια. Συνολικά η Μπαρτσελόνα τα τελευταία 15 χρόνια, μόνο από πωλήσεις παικτών από τις ακαδημίες της έχει λάβει 93.550.000 ευρώ!

Πράγμα που δείχνει φυσικά την απίστευτη δουλειά που γίνεται στη "Μασία". Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι παίκτες από την ακαδημία που έχουν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα χωρίς να πουληθούν (όπως οι Τσάβι, Ινιέστα κ.α.), κάτι που αν γινόταν, αυτό το ποσό θα μεγάλωνε κατά πολύ.

Δείτε τη λίστα με τις πωλήσεις παικτών από τη "Λα Μασία", τα τελευταία 15 χρόνια:

Οι καλύτερες πωλήσεις της "Λα Μασία"
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ