ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Τιάγκο Μέσι, οι πιπίλες και οι "λεπροί"!

Ο Τιάγκο Μέσι, οι πιπίλες και οι "λεπροί"!

Ο μικρός Τιάγκο Μέσι μετράει μόλις λίγα 24ωρα ζωής, όμως ήδη πρωταγωνιστεί στα γήπεδα αλλά και στον παγκόσμιο Τύπο. Δείτε στο Sport24.gr τη σπέσιαλ αφιέρωση που του ετοίμαζε ο μπαμπάς Λιονέλ, αλλά και το πανό που του χάρισαν οι φίλαθλοι της Νιούελς Ολντ Μπόις στην Αργεντινή (φωτογραφίες)

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν καθόλα προετοιμασμένος να αφιερώσει το πρώτο του γκολ ως πατέρας στον νεογέννητο γιο του, Τιάγκο!

Παράλληλα, οι φίλαθλοι της Νιούελς Ολντ Μπόις στην Αργεντινή, καλωσόρισαν τον μικρό Τιάγκο, κάνοντάς τον μέλος της ομάδας τους!

Η γέννηση του Τιάγκο Μέσι την περασμένη Παρασκευή ήταν οπωσδήποτε το ποδοσφαιρικό γεγονός της εβδομάδας όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Και πώς να μην είναι, όταν πρόκειται για τον πρωτότοκο του μεγαλύτερου παίκτη στον κόσμο; Ο Λιονέλ και η σύντροφός του, Αντονέλα, είναι εδώ και λίγα 24ωρα γονείς και ο άσος της Μπαρτσελόνα ήταν έτοιμος να κάνει μια σπέσιαλ αφιέρωση στον μικρό Τιάγκο, στην περίπτωση που πετύχαινε γκολ στον σαββατιάτικο αγώνα της ομάδας του με τη Θέλτα.

Ο Τιάγκο Μέσι, οι πιπίλες και οι "λεπροί"!

Στο αριστερό πόδι του Μέσι, μέσα από την κάλτσα, διακρίνεται το μικρό εξόγκωμα που φτιάχνει η κρυμμένη πιπίλα!

Όπως αποκάλυψε η ισπανική εκπομπή «Punto Pelota», ο Μέσι είχε τοποθετήσει μέσα από την αριστερή του κάλτσα μια πιπίλα, την οποία προφανώς θα έβαζε στο στόμα του στην περίπτωση που πετύχαινε γκολ, αφιερώνοντας το πρώτο του τέρμα ως πατέρας στον γιό του και στην Αντονέλα. Αν προσέξετε τις φωτογραφίες, στο πάνω μέρος της κάλτσας είναι εμφανές το μικρό εξόγκωμα αλλά και το περίγραμμα της πιπίλας.

Ο Τιάγκο Μέσι, οι πιπίλες και οι "λεπροί"!

Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται καθαρά το περίγραμμα της κρυμμένης πιπίλας!

Τελικά ο Μέσι δε βρήκε δίχτυα απέναντι στη Θέλτα και ο μόνος φανερός τρόπος με τον οποίο τίμησε τη γέννηση του γιου του ήταν τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Η Adidas του έδωσε ένα ζευγάρι ειδικά για την περίσταση, στο πλάι των οποίων ήταν γραμμένο το όνομα Thiago. Η επόμενη ευκαιρία ώστε ο Αργεντίνος να σκοράρει για πρώτη φορά ως πατέρας και να κάνει την αφιέρωση στον Τιάγκο, θα είναι αύριο Τετάρτη στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Σέλτικ στη Γλασκώβη για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τιάγκο Μέσι, οι πιπίλες και οι "λεπροί"!

Τα παπούτσια του Μέσι με το όνομα του γιου του, Τιάγκο.

ΜΕΛΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 2.888.152!

Εκτός όμως από τον ίδιο τον Μέσι, και οι φίλαθλοι της Newell’s Old Boys θέλησαν να τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο τη γέννηση του Τιάγκο. Έτσι λοιπόν, στον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας τους με την Godoy Cruz, άπλωσαν στην κερκίδα ένα μεγάλο πανό, με το οποίο ανακοίνωσαν την εγγραφή του Μέσι τζούνιορ ως μέλος του συλλόγου, με αύξοντα αριθμό 2.888.152! Το πανό έγραφε: «Bienvenido Thiago Messi al mundo… Al Mundo Leproso. Thiago Messi, socio numero 2.888.152», το οποίο σημαίνει «Τιάγκο Μέσι καλώς ήρθες στον κόσμο… Στον κόσμο των "λεπρών". Τιάγκο Μέσι, μέλος νούμερο 2.888.152».

Ο Τιάγκο Μέσι, οι πιπίλες και οι "λεπροί"!

«Λεπροί» είναι το παρατσούκλι της Νιούελς Ολντ Μπόις, γιατί στις αρχές του 20ου αιώνα προσκλήθηκε να δώσει έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα του οποίου θα δίνονταν στο τοπικό νοσοκομείο Carrasco για την περίθαλψη λεπρών ασθενών. Αντίπαλος θα ήταν η Ροσάριο Σεντράλ, η άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης. Η Νιούελς αποδέχτηκε αμέσως την πρόσκληση, παίρνοντας από τότε το παρατσούκλι «leprosos», ενώ η Ροσάριο Σεντράλ αρνήθηκε να συμμετάσχει, με αποτέλεσμα να της δοθεί το παρατσούκλι «canallas», δηλαδή αχρείοι!

Ο Τιάγκο Μέσι, οι πιπίλες και οι "λεπροί"!

Ο Μέσι στην πρώτη του χρονιά στην Newell's Old Boys.

Η «Νιούελς», που εδρεύει στο Ροσάριο της Αργεντινής, είναι η ομάδα στις ακαδημίες της οποίας αγωνίστηκε ο Λιονέλ Μέσι πριν πάει στη Μπαρτσελόνα. Από τα φυτώριά της έχουν βγει μεγάλοι παίκτες, όπως ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ο Χόρχε Βαλντάνο, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο Μαρσέλο Μπιέλσα κ.α. Ο Μέσι ξεκίνησε να αγωνίζεται στα τμήματα υποδομών της Νιούελς σε ηλικία 8 ετών (1995) και έμεινε εκεί για μια πενταετία. Στην πρώτη του χρονιά σημείωσε περισσότερα από 100 γκολ, δίνοντας δείγματα των όσων θα επακολουθούσαν.

Πηγές: Marca, Mundo Deportivo & orgullorojinegro.com.ar

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ