ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μιλίτο "αποκάλυψε" το μυστικό της Μπαρτσελόνα

Ο Μιλίτο "αποκάλυψε" το μυστικό της Μπαρτσελόνα

Το μυστικό της επιτυχίας της Μπαρτσελόνα "αποκάλυψε" ο πρώην παίκτης της, Γκάμπριελ Μιλίτο. Τι λέει για Μέσι και Μαραντόνα.

Η Μπαρτσελόνα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της τα τελευταία χρόνια και ο Γκάμπριελ Μιλίτο, που αγωνιζόταν μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι στους μπλαουγκράνα, μίλησε στην 'Ole' για την εμπειρία που έζησε υπό της οδηγίες του Πεπ Γουαρδιόλα:

" Έχει αλλάξει πολλά πράγματα στη νοοτροπία μου. Είναι ένας προπονητής που με επηρέασε αρκετά. Ήμουν τυχερός, αφού συνεργάστηκα με προπονητές, όπως ο Πέκερμαν, ο Μενότι, Τόλο Γκαγιέχο, ο Μπιέλσα Ραμόν. Παρόλα αυτά, ο Πεπ είναι ο καλύτερος από όλους. Για εμένα εκείνος είναι το μυστικό επιτυχίας της Μπαρτσελόνα", εξηγώντας στη συνέχεια τον ρόλο του Γουαρδιόλα στην ομάδα:

"Με όλα αυτά τα τρόπαια που έχει κατακτήσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια, έχει τη δυνατότητα να είναι ήρεμος και να μην αγχώνεται. Σε κάθε ομιλία του σου δίνει τεράστια εμπιστοσύνη για να τα καταφέρεις.

Επίσης, αναλύει αρκετά τους αντιπάλους μέσα από το βίντεο και μας εξηγούσε πως χρειάζεται να επιτεθούμε. Κάποιοι πιστεύουν ότι η Μπαρτσελόνα είναι καθαρά αυτοματισμούς, όμως κάνουν τεράστιο λάθος. Μέχρι και ο Μέσι κάνει κάποιες κινήσεις, όταν η ομάδα χάνει την μπάλα".

Ο Μιλίτο "αποκάλυψε" το μυστικό της Μπαρτσελόνα

Στη συνέντευξή του ο Μιλίτο ρωτήθηκε και για το κλασικό δίλημμα Μέσι ή Μαραντόνα: " Δεν μου αρέσει να τους συγκρίνω. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Μαραντόνα. Ωστόσο, βλέποντας τον Λιονέλ να παίζει αναρωτιέσαι αν υπάρχει άλλος άνθρωπος που μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα με εκείνον. Είναι ένα τέρας! Θέλεις να είσαι στο πλευρό του, αφού σου δίνει την αίσθηση ότι δεν μπορείς να χάσεις".

Ο Μιλίτο επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ιντεπεντιέντε, ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του, μετά από τέσσερις σεζόν στην Μπαρτσελόνα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ