ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ξύπνησε μνήμες Σέρα Φερέρ!

Ξύπνησε μνήμες Σέρα Φερέρ!

Τα 6 γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο επί της Λεβάντε, δεν αποτελούν ρεκόρ για την Μπαρτσελόνα, αφού το έχει επαναλάβει τη σεζόν 2000/01 απέναντι στην Αθλέτικ σε ένα ματς με έντονο ελληνικό χρώμα: Σέρα Φερέρ, Ριβάλντο, Βαλβέρδε, Ορμπάιθ και Γέστε! (φωτογραφίες & videos)

Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα ξεκίνησε εντυπωσιακά την φετινή Λίγκα, σημειώνοντας έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Λεβάντε!

Οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν την προηγούμενη δική τους επίδοση από το μακρινό 2001 με μεγάλη «ελληνική» συμμετοχή, όμως δεν κατέρριψαν το ρεκόρ της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ιστορική ήταν η βραδιά για τη Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2013/14, αφού επικράτησε της Λεβάντε με το σαρωτικό 7-0, σημειώνοντας έξι γκολ στο πρώτο 45λεπτο! Οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν τη δική τους καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος σε ένα ημίχρονο σε αγώνα της Πριμέρα Ντιβισιόν, κάτι που είχαν πετύχει και στις 3 Φεβρουαρίου του 2001 απέναντι στην Αθλέτικ, σε ένα ματς με έντονο «ελληνικό» χρώμα. Και τότε είχαν κερδίσει με το ίδιο ακριβώς σκορ (7-0) πετυχαίνοντας τα έξι τέρματα στα πρώτα 45 λεπτά!

Ξύπνησε μνήμες Σέρα Φερέρ!

Το πρωτοσέλιδο της Mundo Deportivo την επόμενη της νίκης της Μπαρτσελόνα με 7-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο. "Όπως η Dream Team", γράφει ο τίτλος (4/2/2001)

Ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές παρενθέσεις σε μια άσχημη περίοδο για τους Καταλανούς, που περνούσαν τα δικά τους «πέτρινα χρόνια». Στον πάγκο της Μπάρσα καθόταν ο Λορένθο Σέρα Φερέρ, ενώ σε αυτόν της Μπιλμπάο βρισκόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ως βοηθός τότε του Τσέτσου Ρόχο. Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ο Ριβάλντο, ενώ με τους φιλοξενούμενους οι Ορμπάιθ και Γέστε. Πέντε πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια συνδέθηκαν με το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Αθλέτικ στο «Καμπ Νόου» στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της περιόδου 2000/01. Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονταν στη δεύτερη θέση, αλλά 8 βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ, ενώ οι Βάσκοι – που επίσης δεν είχαν καλή σεζόν – ήταν 12οι στον βαθμολογικό πίνακα. Μπροστά σε 90.000 φιλάθλους οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν ως εξής:

Ξύπνησε μνήμες Σέρα Φερέρ!

Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στο 7-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (3/2/2001)

Μπαρτσελόνα (Σέρα Φερέρ): Ρέινα, Γκάμπρι, Αμπελάρδο, Φρανκ ντε Μπουρ, Σέρτζι, Γουαρδιόλα (63’ Τσάβι), Κοκού (71’ Ζεράρ), Λουίς Ενρίκε, Ριβάλντο, Όφερμαρς (71’ Αλφόνσο) και Κλάιφερτ.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Τσέτσου Ρόχο): Λαφουέντε, Λαράινθαρ, Λακρούθ, Όσκαρ Βάλες, Λαραθάμπαλ, Ουρούτια, Ορμπάιθ, Ετσεμπερία (46’ Κουέγιαρ), Γκερέρο (71’ Αλκίθα), Γέστε (62’ Φελίπε) και Ουρθάιθ.

Το φεστιβάλ των γκολ ξεκίνησε πολύ νωρίς, με τον Λουίς Ενρίκε να πετυχαίνει στο 5’ το 1-0. Ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της Μπαρτσελόνα στο 24’, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Κοκού σημείωσε το 3-0. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Αμπελάρδο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και στο 33’ ο Λουίς Ενρίκε ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ τρικ, γράφοντας το 5-0. Με τους παίκτες της Αθλέτικ να τα έχουν χαμένα και τους «μπλαουγκράνα» να κάνουν ότι θέλουν μέσα στο γήπεδο, ήρθε στο 44’ και το έκτο γκολ από τον Κοκού, ενώ λίγο πριν ο διαιτητής είχε ακυρώσει λανθασμένα κανονικό τέρμα του Λουίς Ενρίκε!

Ξύπνησε μνήμες Σέρα Φερέρ!

Ο Όφερμαρς επελαύνει προς την περιοχή της Αθλέτικ, ενώ ο Ετσεμπερία παρακολουθεί (3/2/2001)

Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα του «Καμπ Νόου» να δείχνει το απίστευτο 6-0! Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, πετυχαίνοντας μόνο ένα τέρμα με τον Όφερμαρς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 7-0. Αυτή ήταν – και παραμένει μέχρι σήμερα – η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της Αθλέτικ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Σημειώθηκε μάλιστα 70 χρόνια μετά το 12-1 με το οποίο είχαν κερδίσει το 1931 οι Βάσκοι τη Μπαρτσελόνα, στη μεγαλύτερη ήττα των «μπλαουγκράνα» στην ιστορία τους στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι Καταλανοί πήραν λοιπόν τη δική τους «εκδίκηση» με εκείνο το 7-0 απέναντι στους «λέοντες» του Μπιλμπάο, όμως τα 6 τέρματα που πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο, όπως και αυτά που σημείωσαν χθες απέναντι στη Λεβάντε, δεν αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ισπανικής Λίγκας. Και αυτό γιατί η Ατλέτικο Μαδρίτης, στις 11 Νοεμβρίου του 1956 είχε πετύχει 7 γκολ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της με την Εσπανιόλ στο «Εστάδιο Μετροπολιτάνο» στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1956/57. Το πρώτο 45λεπτο είχε λήξει 7-1 υπέρ των γηπεδούχων (τελικό σκορ 8-1), επίδοση που αποτελεί το ρεκόρ επιθετικής παραγωγικότητας σε ένα ημίχρονο στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Πηγές: fcbarcelona.com, lfp.es, Mundo Deportivo, As

Βίντεο: Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στο οποίο οι «μπλαουγκράνα» σημείωσαν 6 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κερδίζοντας τελικά 7-0 (3/2/2001)

Βίντεο: Highlights από τον αγώνα Μπαρτσελόνα – Λεβάντε 7-0 (18/8/2013)

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ