ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Η Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώθηκε με τη Μπαρτσελόνα να κατακτά το 22ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Διαβάστε στο Sport24.gr όλη την πορεία των «μπλαουγκράνα» στη φετινή σεζόν της ισπανικής Λίγκας. Οι πρωταγωνιστές, οι επιδόσεις, τα ρεκόρ, οι στατιστικές, οι αριθμοί (φωτογραφίες & video)

Η Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώθηκε και η Μπαρτσελόνα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας για τη σεζόν 2012/13.

Το Sport24.gr παρουσιάζει την «ταυτότητα» του 22ου πρωταθλήματος των «μπλαουγκράνα» μαζί με όλα τα επιμέρους στοιχεία.

Η ισπανική Λίγκα ολοκληρώθηκε και η Μπαρτσελόνα ανέκτησε τα πρωτεία μετά την περσινή παρένθεση της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν τον 22ο τίτλο της ιστορίας τους και τον τέταρτο στην τελευταία πενταετία, αποδεικνύοντας ότι ο κύκλος μιας από τις πιο χαρισματικές ομάδες όλων των εποχών δεν έχει κλείσει ακόμα. Το Sport24.gr κάνει μια μικρή αναδρομή στην πορεία της πρωταθλήτριας στη φετινή σεζόν με όλα τα επιμέρους στοιχεία: τους πρωταγωνιστές, τις επιδόσεις, τα ρεκόρ, τις στατιστικές και τους αριθμούς.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΠ ΣΤΟΝ ΤΙΤΟ

Η αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ήταν ότι πιο σημαντικό συνέβη στους «μπλαουγκράνα» τη χρονιά που πέρασε. Μετά από μια άκρως επιτυχημένη τετραετία, ο Πεπ Γουαρδιόλα αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κλείσει τον δικό του κύκλο. Η διοίκηση αποφάσισε να προβιβάσει τον Τίτο Βιλανόβα, από βοηθό του Πεπ όλα αυτά τα χρόνια, σε πρώτο προπονητή της ομάδας. Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα υποδέχτηκαν με θετικό τρόπο αυτή την επιλογή, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις που εκφράστηκαν στην αρχή από μερίδα των φιλάθλων.

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Τίτο και Πεπ, ο νυν και ο πρώην.

Και η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές, η παρθενική σεζόν του Τίτο – παρά τα προβλήματα της υγείας του, τα μεγάλα διαστήματα απουσίας του από τη Βαρκελώνη και τους αποκλεισμούς σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο – παίρνει θετικό πρόσημο. Και αυτό γιατί στη διοργάνωση της σταθερότητας και της μεγάλης χρονικής διάρκειας, κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο πριν την αλλαγή του χρόνου, κάτι ομολογουμένως εντυπωσιακό.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΕΠΙ 38 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ!

Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στο φετινό πρωτάθλημα δεν αμφισβητήθηκε σε καμία στιγμή και από κανέναν αντίπαλο. Ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά τη νίκη της με 5-1 επί της Ρεάλ Σοθιεδάδ στην πρώτη αγωνιστική της Λίγκας και παρέμεινε εκεί μέχρι και το τέλος! Αυτή είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν που μια ομάδα καταφέρνει κάτι τέτοιο. Είχαν προηγηθεί η Μπαρτσελόνα την περίοδο 1984/85 και η Ρεάλ Μαδρίτης το 1987/88.

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Η πανηγυρική "rua" στους δρομους της Βαρκελώνης.

Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα δε συνάντησε την παραμικρή αντίσταση στην πορεία της προς τον τίτλο. Ήδη μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής, η βασική διεκδικήτρια, Ρεάλ, βρισκόταν 8 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία, ενώ η Ατλέτικο που έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, δεν κατάφερε να συνεχίσει με την ίδια αποτελεσματικότητα. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, η υπόθεση τίτλος είχε τελειώσει, αφού η Ατλέτικο ήταν δεύτερη στο μείον 11 και η Ρεάλ τρίτη στο μείον 18!

Ο ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

Οι «μπλαουγκράνα» πραγματοποίησαν έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο στο φετινό πρωτάθλημα. Στα 19 ματς που έδωσαν, πέτυχαν 18 νίκες και παραχώρησαν μόλις μια ισοπαλία, στο clásico μέσα στο «Καμπ Νόου» (2-2). Πράγμα που σημαίνει ότι κέρδισαν τους 55 από τους 57 βαθμούς, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν, αφού ξεπέρασαν τους 52 που είχαν φτάσει οι ίδιοι τη σεζόν 2010/11.

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Μόνο η Ρεάλ σταμάτησε το απόλυτο της Μπαρτσελόνα στον πρώτο γύρο της φετινής Λίγκας.

Παράλληλα κατέρριψαν ένα ακόμα ρεκόρ, αυτό του καλύτερου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα. Η καλύτερη επίδοση μέχρι φέτος ανήκε στη Ρεάλ Μαδρίτης από την περίοδο 1991/92, τότε που οι «μερένγκες» είχαν πετύχει στις 14 πρώτες αγωνιστικές 12 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η Μπαρτσελόνα, στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, πέτυχε μια παραπάνω νίκη, φτάνοντας τις 13 συνολικά και παραχωρώντας μόνο μια ισοπαλία.

ΜΙΑ ΛΙΓΚΑ ΓΕΜΑΤΗ ΡΕΚΟΡ

Ο πρώτος τίτλος του Τίτο Βιλανόβα συνοδεύτηκε από πολλά και σημαντικά ρεκόρ. Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 100 βαθμούς (32 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης που το είχε πετύχει την περσινή σεζόν (2011/12). Οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν ένα ακόμα περσινό ρεκόρ των «μερένγκες», αυτό των περισσότερων νικών σε ένα πρωτάθλημα, φτάνοντας τις 32 στη φετινή περίοδο.

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Φάμπρεγας και Βίγια πέτυχαν 11 και 10 γκολ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα, πλαισιώνοντας τον Μέσι στην πρώτη τριάδα των σκόρερ της Μπαρτσελόνα.

Τα 115 τέρματα που πέτυχαν οι παίκτες της πρωταθλήτριας, είναι η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και η δεύτερη κορυφαία στα 82 χρόνια της Πριμέρα Ντιβισιόν, πίσω μόνο από τα 121 που σημείωσαν πέρυσι (2011/12) οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Τέλος, οι 15 βαθμοί που χώρισαν τη Μπαρτσελόνα (100) από τη Ρεάλ (85), είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Η Μπαρτσελόνα σκόραρε και στα 38 παιχνίδια της φετινής σεζόν, πετυχαίνοντας συνολικά 115 τέρματα (μέσος όρος 3 γκολ ανά παιχνίδι). Οι «μπλαουγκράνα» πέτυχαν μια 6άρα (Χετάφε), έξι 5άρες (Ρεάλ Σοθιεδάδ, Ντεπορτίβο, Αθλέτικ, Οσασούνα, Ράγιο, Μαγιόρκα) και επτά 4άρες (Χετάφε, Μαγιόρκα, Λεβάντε, Ατλέτικο, Εσπανιόλ, Μπέτις, Μάλαγα). Σε επτά παιχνίδια σημείωσαν από 3 γκολ, σε δεκατρία από 2 και σε τέσσερα από 1. Τα γκολ της Μπαρτσελόνα σημειώθηκαν από 16 διαφορετικούς παίκτες.

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Ο Πουγιόλ πέτυχε το πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα στη φετινή περίοδο (απέναντι στη Ρεάλ Σοθιεδάδ), για να ακολουθήσουν 114 ακόμα!

Φυσικά τη μερίδα του λέοντος για μια ακόμα χρονιά είχε ο Λιονέλ Μέσι που πέτυχε «στόχο» 46 φορές σε 32 ματς! Ο Αργεντίνος είναι πολύ πιθανό ότι θα είχε σπάσει το περσινό «εξωγήινο» ρεκόρ των 50 τερμάτων, αν δεν είχε τραυματιστεί στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος! Οι «μπλαουγκράνα» μετρούν 56 συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία σκοράρουν, επίδοση που αποτελεί ένα ακόμα εντυπωσιακό ρεκόρ, αφού το προηγούμενο (που ανήκε στους ίδιους) ήταν 32 ματς στις σεζόν 1942/43 & 1943/44. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι πέτυχαν τα γκολ της Μπαρτσελόνα στη φετινή Λίγκα.

1. Μέσι / 46

2. Φάμπρεγας / 11

3. Βίγια / 10

4. Αλέξις / 8

5. Τέγιο / 7

6. Πέδρο / 7

7. Τσάβι / 5

8. Αντριάνο / 5

9. Ινιέστα / 3

- Από 2 τέρματα πέτυχαν οι Άλμπα, Πικέ και Τιάγκο.

- Από 1 τέρμα πέτυχαν οι Μπουσκέτς, Πουγιόλ, Μοντόγια και Σονγκ.

- Τα υπόλοιπα 3 τέρματα ήταν αυτογκόλ.

ΚΑΙ Ο ΜΕΣΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ!

Όπως ήδη αναφέραμε, ο Μέσι «έμεινε» στα 46 τέρματα (η Marca αναγνωρίζει 45), έχοντας χάσει όμως 6 ματς, έναντι μόλις ενός στην περσινή σεζόν, όταν έφτασε τα 50 συνολικά γκολ στο πρωτάθλημα. Φυσικά και είναι ξανά πρώτος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν (για δεύτερη σερί χρονιά και για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία), αφήνοντας έτη φωτός πίσω του τον δεύτερο της λίστας Κριστιάνο (34) και τον τρίτο Φαλκάο (28).

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Απέναντι στη Θέλτα ο Μέσι έφτασε τα 19 σερί παιχνίδια πετυχαίνοντας γκολ!

Ο Αργεντίνος μπορεί να μην ξεπέρασε την περσινή επίδοσή του, όμως ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα ρεκόρ. Αυτή τη φορά πέτυχε κάτι πραγματικά εξωπραγματικό: Σκόραρε σε 19 σερί παιχνίδια (!), από την 11η αγωνιστική απέναντι στη Μαγιόρκα μέχρι και την 29η απέναντι στη Θέλτα. Σε αυτά τα 19 ματς πέτυχε 29 συνολικά γκολ συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στον Ρονάλντο (10 σερί ματς με 12 γκολ) από τη σεζόν 1996/97, τη χρονιά που ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι κατέρριψε ακόμα ένα ρεκόρ, αυτό της μεγαλύτερης παραγωγικότητας στα εκτός έδρας ματς, πετυχαίνοντας 24 τέρματα μακριά από το «Καμπ Νόου», ένα περισσότερο από τα 23 που είχε σημειώσει πέρυσι (2011/12) ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο «ψύλλος» σκόραρε σε όλα τα γήπεδα της Πριμέρα εκτός από το «Σάντσεθ Πιθχουάν». Συνολικά ο Λίο πέτυχε γκολ στις 15 εκτός έδρας αγωνιστικές (από τις 16 στις οποίες αγωνίστηκε), ξεπερνώντας κατά μία τις 14 στις οποίες είχε σκοράρει ο Ντάνι Γκουίθα τη σεζόν 2006/07.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ CLÁSICO

Για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε πρωτάθλημα χωρίς να κερδίσει σε κανένα από τα δυο clásicos της σεζόν. Η Ρεάλ είναι η μοναδική ομάδα την οποία δεν μπόρεσαν να νικήσουν οι πρωταθλητές. Στο πρώτο ματς, παρά το γεγονός ότι οι «μερένγκες» ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη με 8 βαθμούς λιγότερους από τους αντιπάλους τους, κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία. Τα δυο γκολ του Μέσι και τα άλλα δυο του Κριστιάνο διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Ο Ράμος σκοράρει εναντίον της Μπαρτσελόνα μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Στον δεύτερο γύρο η Μπαρτσελόνα έφτασε στη Μαδρίτη προερχόμενη από τις δυο μεγάλες ήττες απέναντι στη Μίλαν (0-2) για το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Ρεάλ (1-3) για το Κύπελλο. Τελικά έχασε 2-1, αν και διαμαρτυρήθηκε για το (καθαρό) πέναλτι του Ράμος στον Αντριάνο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η μοναδική άλλη φορά (από τις 21 προηγούμενες) που οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν τον τίτλο χωρίς να κερδίσουν clásico, ήταν την περίοδο 1991/92, όταν και τα δυο παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα 1-1.

ΑΜΠΙΝΤΑΛ & ΤΙΤΟ

Ο φετινός τίτλος είναι ξεχωριστός για δυο από τα μέλη της Μπαρτσελόνα. Ο Ερίκ Αμπιντάλ και ο Τίτο Βιλανόβα έδωσαν στη διάρκεια της φετινής σεζόν την πιο δύσκολη και σημαντική μάχη. Πάλεψαν αμφότεροι για τη ζωή τους και βγήκαν νικητές. Ο Γάλλος, ένα χρόνο μετά τη μεταμόσχευση ήπατος, δείχνει ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο των επιπλοκών, αφού η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται άριστα. Δεν θα συνεχίσει βέβαια στη Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει. Ο Τίτο, μετά την υποτροπή που είχε τον περασμένο Δεκέμβριο, αναγκάστηκε να λείψει για δυο μήνες στις ΗΠΑ, όπου ακολούθησε θεραπεία.

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Αμπιντάλ και Βιλανόβα στην επανεμφάνισή τους στο "Καμπ Νόου", στο ματς με τη Μαγιόρκα.

Επέστρεψε στην Ισπανία, ταξίδεψε μαζί με την ομάδα στο Παρίσι για το ματς της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν και στη συνέχεια έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο «Καμπ Νόου» στον αγώνα με τη Μαγιόρκα, ένα παιχνίδι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό για όλη την οικογένεια των «μπλαουγκράνα». Και αυτό, γιατί στον πάγκο της Μπάρσα, εκτός από τον Βιλανόβα, κάθισε για πρώτη φορά και ο Αμπιντάλ, ο οποίος 20 λεπτά πριν τη λήξη πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Πικέ. Η ευχή όλων είναι η υγεία και των δυο να μην ξαναγίνει είδηση.

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΒΑΛΝΤΕΣ;

Ένας από τους εμβληματικούς παίκτες της Μπαρτσελόνα των μεγάλων επιτυχιών, ο Βίκτορ Βαλντές, ανακοίνωσε στη μέση της σεζόν ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο στον οποίο αγωνίζεται τα τελευταία 18 χρόνια, γιατί επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Παρά το γεγονός ότι ο Βαλντές δεσμεύεται μέχρι το 2014, δεν είναι καθόλου απίθανο αυτή να ήταν η τελευταία χρονιά του στη Βαρκελώνη. Ο Βιλανόβα το διέψευσε βέβαια στην τελευταία συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Μάλαγα, αλλά όλα είναι ανοιχτά. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα αποτελέσει παρελθόν για τους «μπλαουγκράνα» από αυτό το καλοκαίρι.

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Αν τελικά φύγει από φέτος, σίγουρα θα πρόκειται για το «αντίο» ενός από τους δυο-τρεις σημαντικότερους τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν ποτέ στη Μπαρτσελόνα. Του «πορτέρο» με τις περισσότερες συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του καταλανικού συλλόγου. Που κράτησε την εστία του απαραβίαστη σε 159 παιχνίδια (σε σύνολο 361), με το εκπληκτικό ποσοστό του 44%! Με τα 5 βραβεία «Θαμόρα», όσα και ο θρυλικός Ραμαγέτς, αλλά ως ο μόνος που κέρδισε 4 συνεχόμενα. Και με επικές εμφανίσεις, όπως εκείνη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006 απέναντι στην Άρσεναλ, όπου έπιασε τα άπιαστα, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει τον τίτλο.

ΟΙ 38 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Κλείνοντας τη μικρή ανασκόπηση στο πρωτάθλημα που κέρδισε η Μπαρτσελόνα, παραθέτουμε όλα τα αποτελέσματα των «μπλαουγκράνα» στη φετινή Λίγκα, μαζί με τα συνολικά στατιστικά της ομάδας.

01. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοθιεδάδ 5-1

02. Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2

03. Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 1-0

04. Χετάφε – Μπαρτσελόνα 1-4

05. Μπαρτσελόνα – Γρανάδα 2-0

06. Σεβίγια – Μπαρτσελόνα 2-3

07. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

08. Ντεπορτίβο – Μπαρτσελόνα 4-5

09. Ράγιο – Μπάρτσελόνα 0-5

10. Μπαρτσελόνα – Θέλτα 3-1

11. Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 2-4

12. Μπαρτσελόνα – Σαραγόσα 3-1

13. Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 0-4

14. Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ 5-1

15. Μπέτις – Μπαρτσελόνα 1-2

16. Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο 4-1

17. Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 1-3

18. Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 4-0

19. Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 1-3

----------------------------------------------

Α’ ΓΥΡΟΣ: 55 βαθμοί (18 νίκες / 1 ισοπαλία) Τέρματα: 64-20

Η Μπαρτσελόνα στον θρόνο της Πριμέρα!

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις...

20. Ρεάλ Σοθιεδάδ – Μπαρτσελόνα 3-2

21. Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 5-1

22. Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1

23. Μπαρτσελόνα – Χετάφε 6-1

24. Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 1-2

25. Μπαρτσελόνα – Σεβίγια 2-1

26. Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-1

27. Μπαρτσελόνα – Ντεπορτίβο 2-0

28. Μπαρτσελόνα – Ράγιο 3-1

29. Θέλτα – Μπαρτσελόνα 2-2

30. Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 5-0

31. Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 0-3

32. Μπαρτσελόνα – Λεβάντε 1-0

33. Αθλέτικ – Μπαρτσελόνα 2-2

34. Μπαρτσελόνα – Μπέτις 4-2

35. Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα 1-2

36. Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ 2-1

37. Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-2

38. Μπαρτσελόνα – Μάλαγα 4-1

----------------------------------------------

Β’ ΓΥΡΟΣ: 45 βαθμοί (14 νίκες / 3 ισοπαλίες / 2 ήττες) Τέρματα: 51-20

ΣΥΝΟΛΟ: 100 βαθμοί (32 νίκες / 4 ισοπαλίες / 2 ήττες) Τέρματα: 115-40

Πηγές: Mundo Deportivo, Marca, As

Βίντεο: Highlights Μπαρτσελόνα - Μάλαγα 4-1. Το τελευταίο φετινό παιχνίδι των "μπλαουγκράνα" στο πρωτάθλημα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ