ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα ενημέρωσε τρεις παίκτες να βρουν ομάδα

Η Μπαρτσελόνα ενημέρωσε τρεις παίκτες να βρουν ομάδα
AP PHOTO/DANIEL OCHOA DE OLZA

Η Μπαρτσελόνα προχωράει σε ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ για τη νέα περίοδο και ενημέρωσε τρεις ποδοσφαιριστές να βρουν νέο σταθμό στην καριέρα τους.

Ο ταπεινωτικός αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα στο Champions League επιβεβαίωσε την ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ, ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι διοικούντες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ξεσκαρτάρισμα και να απομακρύνουν από το έμψυχο δυναμικό παίκτες που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα ή κρίνουν ότι δεν βρίσκονται στο απαιτούμενο επίπεδο.

Τη σχετική ενημέρωση πραγματοποιεί ο τεχνικός γραμματέας του συλλόγου, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, ο οποίος ως αθλητικός διευθυντής παλαιότερα, ήταν και αυτός που διαπραγματεύτηκε τις μεταγραφές τους και τους πήρε στο "Καμπ Νόου".

Ο πρώτος που ενημερώθηκε είναι ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, Αλέις Βιδάλ, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015, αλλά χρησιμοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 λόγω τιμωρίας των "μπλαουγκράνα". Η απόκτησή του από τη Σεβίλλη με σκοπό να διαδεχθεί τον Ντάνι Άλβες κόστισε 22.000.000 ευρώ, ωστόσο σε τρεις σεζόν συνολικά αγωνίστηκε 51 φορές, αρκετές ως αλλαγή, σημειώνοντας μόλις τέσσερα τέρματα και χωρίς να πείσει για τις ικανότητές του. Ο σύλλογος ευελπιστεί να εισπράξει περίπου 12.000.000 ευρώ από την πώλησή του (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020), ωστόσο μέχρι στιγμής έχει προτάσεις έως 8.000.000 ευρώ.

Ο επόμενος παίκτης που ενημερώθηκε να αναζητήσει ομάδα είναι ίσως ο πιο πολυσυζητημένος αναπληρωματικός του συλλόγου, ο Αντρέ Γκόμες. Ο Πορτογάλος μέσος δέχθηκε δριμεία κριτική από τους φιλάθλους των Καταλανών τα τελευταία δύο χρόνια, μέχρι να αποκαλύψει ότι υπέφερε από κατάθλιψη και να αλλάξει υπέρ του το κλίμα.

Παρ' όλα αυτά, ο 24χρονος μέσος, που φέτος "κόπηκε" από την αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, ο οποίος κόστισε 35.000.000 ευρώ συν 20.000.000 ως μπόνους για να αποκτηθεί τον Ιούνιο του 2016 από τη Βαλένθια, αποτελεί ουσιαστικά "ξένο σώμα" για τον σύλλογο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τον υπολογίζει.

Η Μπαρτσελόνα σκοπεύει να πάρει πίσω ένα μεγάλο μέρος του ποσού που δαπάνησε για την απόκτησή του και έχει βάλει ως στόχο την πώληση του παίκτη σε ομάδα της Premier League, όπου υπάρχει ευρωστία και ο παίκτης ενδέχεται να ταιριάξει καλύτερα.

Ο τρίτος ποδοσφαιριστής που ειδοποιήθηκε ότι θα πρέπει να αποχωρήσει το καλοκαίρι αφού δεν θα πάρει χρόνο συμμετοχής είναι ο Πάκο Αλκάθερ. Ο Ισπανός διεθνής επιθετικός αποτελούσε την επιλογή από τον πάγκο μέχρι τώρα, αλλά τα 30.000.000 που οι Καταλανοί έδωσαν στη Βαλένθια δεν αποπληρώθηκαν από τα 15 γκολ σε 50 εμφανίσεις, τις περισσότερες ως αλλαγή.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και δήλωσε στον Φερνάντεθ ότι δεν έχει σκοπό να φύγει από την ομάδα και ότι θα παλέψει για τη θέση του, αν και οι Καταλανοί βρίσκονται πολύ κοντά σε ακόμα έναν επιθετικό, τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Photo credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ