ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η "κατοστάρα" της Μπαρτσελόνα και το νέο ρεκόρ του Μέσι

Η "κατοστάρα" της Μπαρτσελόνα και το νέο ρεκόρ του Μέσι

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε ήδη τα 100 γκολ τη φετινή σεζόν ενώ ο Μέσι κατάφερε να ισοφαρίσει το τρομερό ρεκόρ του Λουίς Φίγκο στην La Liga. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Καλύτερο Σαββατοκύριακο δεν θα μπορούσαν να προσδοκούν οι φίλοι της Μπαρτσελόνα. Το απόγευμα του Σαββάτου η Ατλέτικο νίκησε με 4-0 την πρωτοπόρο Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης και μία ημέρα αργότερα η δική τους ομάδα πέρασε με το εκκωφαντικό 5-2 από το "San Mames" απέναντι στη Μπιλμπάο και μείωσε στον έναν πόντο τη διαφορά της από την κορυφή.

Πέρα όμως από το ψαλίδισμα της διαφοράς από τους "μερένγκες", οι Καταλανοί μπορούν να υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι με τα πέντε γκολ που σημείωσαν στη Βασκωνία έσπασαν το φράγμα των 100 τερμάτων τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις!

Πλέον μετρούν 102, εκ των οποίων τα 62 είναι για τη La Liga, τα 25 στο Copa del Rey και τα 15 στο Champions League, ενώ αν λάβει κανείς υπόψη ότι χρειάστηκαν 34 γκολ για να φτάσουν σε αυτό το νούμερο, διαπιστώνει πως κατά μέσο όρο πετυχαίνουν ακριβώς 3 γκολ ανά ματς.

Η "κατοστάρα" της Μπαρτσελόνα και το νέο ρεκόρ του Μέσι

Συνολικά 17 διαφορετικοί παίκτες έχουν συνεισφέρει σε αυτό το επίτευγμα, με τον Μέσι φυσικά να ηγείται με 33 γκολ (23 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο και 8 στο Champions League), με τον Νεϊμάρ να ακολουθεί με 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και τον Πέδρο να έχει 10 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (στα 6 γκολ βρίσκεται μέχρι στιγμής ο Λουίς Σουάρες).

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως η "Μπάρτσα" έχει πετύχει 22 τέρματα στα 5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της (0-4, 0-4, 0-6, 2-3 και 2-5 είναι τα σκορ κατά σειρά), καθώς επίσης ότι με τις τρεις ασίστς που έδωσε κόντρα στη Μπιλμπάο ο Μέσι έπιασε στην κορυφή με 105 συνολικά τον Λουίς Φίγκο.

Η "κατοστάρα" της Μπαρτσελόνα και το νέο ρεκόρ του Μέσι

Η διαφορά τους ωστόσο είναι πως ο Πορτογάλος πρώην άσος των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε 336 ματς της Liga για να γράψει ιστορία με τις 105 ασίστς ενώ ο Μέσι το πέτυχε σε 299 ματς πρωταθλήματος.

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 2-5

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ