ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η "κατάρα" των τραυματισμών της Μπαρτσελόνα

Η "κατάρα" των τραυματισμών της Μπαρτσελόνα

Οι τραυματισμοί της Μπαρτσελόνα από την αρχή της σεζόν έφτασαν τους 21 και η ανησυχία στους "κόλπους" της ομάδας ολοένα και αυξάνεται. Ποιοι είναι οι πιο άτυχοι.

Δουλειά χωρίς τέλος έχει το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν. Οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα τραυματισμών, με τους ποδοσφαιριστές να πηγαινοέρχονται στο αναρρωτήριο της ομάδας και να απουσιάζουν συχνά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί αποτελεί το τελευταίο "θύμα" της φετινής κατάρας των "μπλαουγκράνα", αφού ο Γάλλος στόπερ υπέστη θλάση στον δικέφαλο και θα τεθεί νοκ άουτ για περίπου τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με τον σύλλογο, πάντως, θα προλάβει το clasico της 3ης Δεκεμβρίου με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Καμπ Νόου".

Ο 23χρονος Γάλλος αποτελεί τον 21ο τραυματισμό για τη σεζόν 2016-2017 για μία ομάδα που μέχρι στιγμής έχει δώσει μόλις 17 παιχνίδια, έντεκα πρωταθλήματος, τέσσερα Champions League, δύο για το supercopa και ένα για το Κύπελλο Καταλονίας.

Την περσινή σεζόν, οι ολοένα αυξανόμενοι τραυματισμοί αποδόθηκαν στην θερινή περιοδεία στις ΗΠΑ που απέτρεψε μία σωστή προετοιμασία κι ενώ η σεζόν άρχιζε με Super Cup Ευρώπης, Supercopa Ισπανίας και πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με επίσκεψη στο "Σαν Μαμές" της Αθλέτικ Μπιλμπάο και το "Βιθέντε Καλδερόν" τρεις ημέρες αργότερα.

Η φετινή προετοιμασία του Λουίς Ενρίκε, όμως, είχε ως μακρύτερο προορισμό τη Στοκχόλμη και δεν υπήρχε ευρωπαϊκός αγώνας. Παρ' όλα αυτά, οι γιατροί έχουν χειριστεί 21 τραυματισμούς, εκ των οποίων οι έντεκα μυικοί, δηλαδή τέσσερις λιγότεροι από τους 15 που κρίνονται φυσιολογικοί από τους αθλίατρους σε μία πλήρη σεζόν. Για παράδειγμα, τη σεζόν των πέντε τροπαίων και πρώτη του Ενρίκε στον πάγκο, το 2014-2015, η Μπαρτσελόνα είχε 17 τραυματισμούς συνολικά, εκ των οποίων μόλις οι εννέα ήταν μυικοί.

Από τους 22 ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, μόνο επτά δεν έχουν περάσει την πόρτα του ιατρείου μέχρι στιγμής: οι Τζόρδι Μαζίπ, Λικά Ντιν, Σέρχιο Μπουσκέτς, Ντένις Σουάρεθ, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες και Πάκο Αλκάθερ. Αντιθέτως, οι Ζερεμί Ματιέ, Τζόρδι Άλμπα, Σαμουέλ Ουμτιτί, Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, Αντρές Ινιέστα και Αρντά Τουράν έχουν καταγράψει ήδη δύο τραυματισμούς.

Ο πιο σημαντικός εξ αυτών, ο δεύτερος του αρχηγού Ινιέστα, σημειώθηκε από τάκλιν αντιπάλου και θα του κοστίσει 6-8 εβδομάδες. Η πλειονότητα των 15 τραυματιών απουσιάζουν από τις υποχρεώσεις των νταμπλούχων Ισπανίας για 10-20 ημέρες, αρκετές όμως για να προκαλέσουν προβλήματα σε ένα ήδη πολύ μικρό ρόστερ.

Η εφημερίδα " Marca" συγκέντρωσε όλους τους τραυματισμούς των 15 ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα και τους παρουσίασε σε ένα γράφημα:

Η "κατάρα" των τραυματισμών της Μπαρτσελόνα
Α/Α Ποδοσφαιριστής Τραυματισμός Απουσία
1 Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν Διάταση ημιτενοντώδη μυ δεξιού ποδιού Ένας αγώνας
2 Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν Διάστρεμμα αριστερής ποδοκνημικής Τρεις εβδομάδες
3 Σέρτζι Ρομπέρτο Ενοχλήσεις στους προσαγωγούς του δεξιού ποδιού Δύο αγώνες
4 Σαμουέλ Ουμτιτί Θλάση στον δικέφαλο μηριαίο του αριστερού ποδιού Τρεις εβδομάδες
5 Σαμουέλ Ουμτιτί Διάστρεμμα αριστερής ποδοκνημικής Τρεις αγώνες
6 Τζόρντι Άλμπα Τράβηγμα στον δικέφαλο μηριαίο Ένας αγώνας
7 Τζόρντι Άλμπα Τράβηγμα στον δικέφαλο μηριαίο Τέσσερις αγώνες
8 Αλεΐτς Βιδάλ Ενοχλήσεις στους προσαγωγούς Ένας αγώνας
9 Ζερεμί Ματιέ Τραυματισμός υποκνημιδίου δεξιού ποδοιού Τρεις εβδομάδες
10 Ζερεμί Ματιέ Θλάση στον δικέφαλο μηριαίο του δεξιού ποδιού Τρεις εβδομάδες
11 Χαβιέρ Μαστσεράνο Τράβηγμα στον δικέφαλο μηριαίο του δεξιού ποδιού Δέκα ημέρες
12 Αντρέ Γκόμες Μυική κάκωση -
13 Λιονέλ Μέσι Θλάση στον δικέφαλο μηριαίο του δεξιού ποδιού Τρεις εβδομάδες
14 Αντρές Ινιέστα Κάκωση στο γόνατο Δύο εβδομάδες
15 Αντρές Ινιέστα Μερική ρήξη οπίσθιου χιαστού Έξι-οκτώ εβδομάδες
16 Ζεράρ Πικέ Διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής Τρεις εβδομάδες
17 Γιάσπερ Σίλεσεν Διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής Τρεις εβδομάδες
18 Ιβάν Ράκιτιτς Τενοντοπάθεια Αχιλλείου Ένας αγώνας
19 Ραφίνια Κάκωση πλευρών Δύο αγώνες
20 Αρντά Τουράν Κάκωση αγκώνα Ένας αγώνας
21 Αρντά Τουράν Κάκωση ποδοκνημικής Ένας αγώνας
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ