ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Επίσημο: Νέο συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2021 ο Μέσι

Επίσημο: Νέο συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2021 ο Μέσι

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε αυτό που περίμεναν όλοι εδώ και πολύ καιρό. Ο Λιονέλ Μέσι θα φορά την "μπλαουγκράνα" φανέλα μέχρι το 2021. Αστρονομική ρήτρα 700.000.000 ευρώ!

Μόνιμος κάτοικος "Camp Nou" θα παραμείνει ο Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την υπογραφή νέου συμβολαίου από τον Αργεντινό "αστέρα" της, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι και την 30ή Ιουνίου του 2021.

Επίσημο: Νέο συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2021 ο Μέσι

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μπαρτομέου, με τον Λιονέλ Μέσι κατά την υπογραφή του συμβολαίου

Οι "μπλαουγκράνα" έλαβαν μέριμνα για να μην πάθουν νέο... Νεϊμάρ. Η ρήτρα αποδέσμευσης του "Pulga" ανέρχεται στα 700.000.000 ευρώ (!). Ήδη έχει 14 σεζόν αδιάλειπτης παρουσίας στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα κι όταν εκπνεύσει το νέο του συμβόλαιο θα έχει 17. Τότε (Ιούνιος 2021) θα είναι 34 ετών.

Επίσημο: Νέο συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2021 ο Μέσι

Η φωτογραφία με την οποία ανήγγειλε την είδηση η Μπαρτσελόνα στους λογαριασμούς της στα social media

Ο "Pulga" έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα πριν από 4.788 ημέρες, έχει φορέσει την "μπλαουγκράνα" φανέλα σε 602 ματς, έχει παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες 523 φορές, έχει πανηγυρίσει 30 τίτλους. Προφανώς, όπως υπογραμμίζει στους λογαριασμούς της στα social media η ομάδα της Βαρκελώνης, "La historia continúa". Ή στα ελληνικά: "Η ιστορία συνεχίζεται"

Αυτή είναι η όγδοη κατά σειρά ανανέωση του συμβολαίου του. Ας θυμηθούμε από το αφιέρωμα του Θανάση Κρεκούκια τις προηγούμενες επτά φορές που ο Μέσι έφτασε σε συμφωνία με τους "μπλαουγκράνα" για να συνεχίσει την καριέρα του στη Βαρκελώνη. Αφού θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου του 2000, τότε που ο Τσάρλι Ρεσάκ έγραψε το πρώτο συμβόλαιο του Λέο πάνω σε μια χαρτοπετσέτα, η πρώτη ανανέωση έγινε πέντε χρόνια αργότερα, το 2005, όταν ο Μέσι ήταν 18 ετών. Το συμβόλαιό του επεκτάθηκε μέχρι το 2010 και ο ίδιος απέκτησε όλα τα δικαιώματα του παίκτη της πρώτης ομάδας. Λίγες εβδομάδες αργότερα, οδήγησε την "αλμπισελέστε" στην κατάκτηση του Μουντιάλ U20 στην Ολλανδία. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς (2005), ο Λαπόρτα, ανήσυχος από το ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσει διάφοροι σύλλογοι μετά τα όσα έκανε ο Λέο σε εκείνο το τουρνουά, του αύξησε τις απολαβές, ανάλογες πλέον με εκείνες ενός καλά αμειβόμενου παίκτη της Πριμέρα Ντιβισιόν. Η τρίτη ανανέωση πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2007, λίγο πριν το χατ-τρικ του απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το συμβόλαιο επεκτάθηκε μέχρι το 2014 και μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.

FC Barcelona's Lionel Messi poses with his his fourth Golden Shoe award after receiving his fourth Golden Shoe award for leading all of Europe's leagues in scoring last season in Barcelona, Spain, Friday, Nov 24, 2017. Messi scored 37 goals in the Spanish league last season. It was the fourth time the Barcelona forward has received the honor. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi poses with his his fourth Golden Shoe award after receiving his fourth Golden Shoe award for leading all of Europe's leagues in scoring last season in Barcelona, Spain, Friday, Nov 24, 2017. Messi scored 37 goals in the Spanish league last season. It was the fourth time the Barcelona forward has received the honor. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Την επόμενη χρονιά, με την έλευση του Γκουαρδιόλα στον πάγκο των "μπλαουγκράνα", ήρθε η τέταρτη ανανέωση (2008) με τριπλασιασμό των αποδοχών του Μέσι, οι οποίες έφτασαν τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ. Έναν χρόνο αργότερα, το 2009, και αφού είχε επιτευχθεί το τρεμπλ, είχαμε καινούργια επέκταση μέχρι το 2016, αύξηση ετήσιων αποδοχών στα 10.5 εκ. ευρώ και νέα ρήτρα αποδέσμευσης στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2012, η έκτη ανανέωση ανέβασε τις αποδοχές του στα 12 εκ. ευρώ. Η έβδομη ανανέωση του συμβολαίου του Μέσι, έγινε το 2014, λίγο πριν ο Αργεντίνος φύγει για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το συμβόλαιο επεκτάθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και οι αποδοχές έφτασαν τα 20 εκ. ευρώ ετησίως. Πάντως, από το 2016 και μετά οι αποδοχές του Μέσι σχεδόν διπλασιάστηκαν, αφού από τα 20 απογειώθηκαν στα 39.4 εκ. ευρώ το χρόνο!

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ