ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Το παρασκήνιο της αποχώρησης Σα Πίντο από τον Ατρόμητο

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÏÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
Σα Πίντο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο έφυγε από τον Ατρόμητο και υπέγραψε στη Σταντάρ Λιέγης. Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Πορτογάλου προπονητή, που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο Βέλγιο.

Δεν το περίμεναν στον Ατρόμητο ότι λίγες μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, έχοντας ανανεώσει νωρίτερα το συμβόλαιο του Ρικάρντο Σα Πίντο, ότι θα έχαναν τον προπονητή τους και θα βγουν ξανά στη... γύρα για νέο τεχνικό.

Να, όμως, που έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα και η ομάδα του Περιστερίου είναι υποχρεωμένη να βρει τον διάδοχο του Πορτογάλου, παρότι ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει με βάση τα "θέλω" του. Το Sport24.gr καταγράφει το παρασκήνιο της αποχώρησης του Σα Πίντο, που επέλεξε τη Σταντάρ Λιέγης για να συνεχίσει την καριέρα του.

1. Η πρόταση της Σταντάρ Λιέγης στον Σα Πίντο κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη (8/6).

2. Ο 44χρονος ταξίδεψε την Παρασκευή (9/6) στη Λιέγη, για να μιλήσει από κοντά με τους ανθρώπους της βελγικής ομάδας.

3. Προέκυψε συμφωνία και ο Πορτογάλος προτού αποχωρήσει υπέγραψε προσύμφωνο.

4. Το Σάββατο (10/6) τηλεφώνησε στον τεχνικό διευθυντή του Ατρόμητου, Γιάννη Αγγελόπουλο, και του ζήτησε να συναντηθούν το πρωί της Κυριακής (11/6).

5. Ο Σα Πίντο ταξίδεψε στην Αθήνα το Σάββατο (10/6) το απόγευμα.

6. Το ραντεβού του με τη διοίκηση του Ατρόμητου έγινε την Κυριακή (11/6). Μετέφερε ότι έχει δεχτεί πρόταση από τη Σταντάρ και ότι πρόθεσή του είναι να χωρίσουν φιλικά. Τους ξεκαθάρισε ότι η ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του θα καταβληθεί (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό είναι στα 150.000 ευρώ) και ότι ως προς αυτό δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

7. Οι άνθρωποι του Ατρόμητου απάντησαν στον Σα Πίντο ότι θέλουν να πορευτούν μαζί του. Ότι αν θέλει κάτι περισσότερο ως προς το οικονομικό, θα του το προσφέρουν.

8. Ανταπάντησε ο Σα Πίντο πως η περίπτωση της Σταντάρ Λιέγης είναι ευκαιρία για την καριέρα του.

9. Στον Ατρόμητο σεβάστηκαν την επιθυμία του Ίβηρα τεχνικού και του ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν να σταθούν εμπόδιο στην καριέρα του.

Έτσι είχαν τα δεδομένα. Και κάτι ακόμη: Προτού η Σταντάρ επιλέξει τον Σα Πίντο, τον πρώην παίκτη της, είχε στη λίστα της άλλους προπονητές. Ο ένας ήταν ο Ρεμί Γκαρντ, που απασχόλησε τον Ολυμπιακό, και ο άλλος ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος τελικά αποδέχτηκε την πρόταση της Πόρτο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Τη Δευτέρα (12/6) η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Σα Πίντο. Σε αυτή ανέφερε τα εξής: " Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε χθες με τον Τεχνικό Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο για να του γνωστοποιήσει την πρόταση που δέχθηκε.

Η διοίκηση έκανε το αίτημα του αποδεκτό και σήμερα διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Καλή επιτυχία στην συνέχεια της προπονητικής του καριέρας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βέλγιο και Σταντάρ Λιέγης για Σα Πίντο

Photo Credits: Eurokinissi

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ