ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σπανός: "Να πάρουν πρωτοβουλίες οι μεγάλοι"

Σπανός

Σπανός: "Να πάρουν πρωτοβουλίες οι μεγάλοι"

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “My Way” με τον Γιάννη Καραλή για το θέμα του χορηγού στη Super League.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "My Way" με τον Γιάννη Καραλή φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, υποστηρίζοντας πως πρέπει να λάβουν πρωτοβουλίες οι "μεγάλοι" της Super League, προκειμένου να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με τον χορηγό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σπανού στον Sport24 Radio 103,3:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Γι' αυτό θα σας απαντήσουν οι ομάδες που ήταν κατά της πρότασης ΟΠΑΠ. Και δεν λέω για τις μεγάλες ομάδες που είναι πιο εμπορικές. Υπήρχε ένας αριθμός ομάδων που έκριναν ότι η συγκεκριμένη πρόταση ΟΠΑΠ των 5 εκατομμυρίων δεν κάλυπτε τον συνεταιρισμό".

Για τις διαπραγματεύσεις: "Έχουν ξεκινήσει σειρά από διαπραγματεύσεις από τον Φεβρουάριο. Και από εμάς έγιναν άστοχες κινήσεις και από τον ΟΠΑΠ έλειψε η διαλλακτικότητα που χρειαζόταν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προσφέρει στον ΟΠΑΠ και ο ΟΠΑΠ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω έγιναν λάθη τακτικής και από εμάς. Προσπαθήσαμε να γίνει μία προσέγγιση. Ο ΟΠΑΠ ήθελε ρήτρα αποκλειστικότητας, αλλά γνωρίζαμε ότι τουλάχιστον μία ομάδα ο Ολυμπιακός δεν θα έμπαινε. Μία τέτοια πρόταση με αποκλειστικότητα γνωρίζαμε ότι δεν θα περάσει."

Για το ποιος χειρίστηκε το θέμα: "Ήταν ο πρόεδρος με μία επιτροπή που είχαμε θεσπίσει από την Super League. Δεν θα ήθελα να το προσωποποιήσω. Ο πρόεδρος ουσιαστικά εξουσιοδοτείται. Πιστεύαμε ότι θα βρεθεί σημείο επαφής για να επέλθει η συμφωνία. Αδρανήσαμε και δεν πήγαμε σε άλλη πρόταση. Ο ΟΠΑΠ οποιαδήποτε πρόταση και να ερχόταν είχε το δικαίωμα της τελευταίας προσφοράς. Ο οργανισμός γνώριζε ότι δεν θα πάρει όλες τις φανέλες. Ας κατέβαζε και λίγο την προσφορά, αφού γνώριζε ότι δεν θα πάρει όλες τις φανέλες. Θεωρώ ότι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Εκ των πραγμάτων αδυνατεί η θέση μας για να βρούμε χορηγό. Έχουμε έναν συνεταιρισμό για τον οποίο πρέπει να θυσιαζόμαστε όλοι. Αν κάποιος τραβάει δική του γραμμή, δεν έχει ουσία να υπάρχει ο συνεταιρισμός."

Για το αν πρέπει να μπουν μπροστά οι "μεγάλοι": "Σίγουρα αυτοί που έχουν την μερίδα του λέοντος να πάρουν κάποιες πρωτοβουλίες. Έχουν και το ηθικό βάρος για να επωμιστούν ένα βάρος που ήταν υπέρ της χορηγίας. Οι ομάδες που ήταν κατά έχουν ηθικό βάρος για να επωμιστούν τις υποχρεώσεις. Ο συνεταιρισμός τρέχει με πέντε εκατομμύρια ευρώ. Άντε και να κόψουμε θα πάμε στα τέσσερα. είναι σοβαρό ποσό."

Για το αν είναι αισιόδοξος για την κατάσταση: "Δεν είμαι αισιόδοξος. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Αν είχατε την δυνατότητα να δείτε τα συμβούλια οι μεγάλοι το μόνο που συμφωνούν είναι το οικονομικό. Από την δική τους πίτα δεν αφήνει να φύγει το παραμικρό. Με κάλυψε σε ένα σημείο η δήλωση του Ολυμπιακού, που είπε στο τέλος ότι σαν Ολυμπιακό προτίθεται να καλύψει ένα μεγαλύτερο μέρος. Ελπίζω ότι και οι υπόλοιποι που ήταν κόντρα να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος. Όσο ο χρόνος περνάει λειτουργεί σε βάρος μας ο χρόνος."

Για τον φετινό Ατρόμητο: "Ο Ατρόμητος θα είναι ανταγωνιστικός. Θα παλέψει για ότι πάλευε τα προηγούμενα χρόνια. Να μπούμε στην πεντάδα και όσο πιο μακριά πάμε στο Κύπελλο."

Για τον ανταγωνισμό που δημιουργεί η παρουσία ΑΕΚ – Ηρακλή: "Ο ανταγωνισμός είναι καλός, γιατί σε αναγκάζει να γίνει καλύτερος."

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Πολύνεκρο τροχαίο: Ταχύτητα και συμπεριφορά ελαστικών στο μικροσκόπιο

Φως στα αίτια του απίστευτου τροχαίου δυστυχήματος έξω από το Ύπατο Θηβών αναμένεται να ρίξει η λήψη καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων αλλά και η πραγματογνωμοσύνη

Οι Ελληνίδες της διπλανής πόρτας επέστρεψαν φουριόζες

Το πρώτο σαφές δείγμα ότι υπάρχει 'φως' στο βάθος του τούνελ της κρίσης. Μισό να σου εξηγήσω το συλλογισμό μου.

Η Τουρκία έχτισε τείχος 290 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Συρία

Ένα τείχος μήκους 290 χιλιομέτρων ανήγειρε η Τουρκία στα σύνορα της με τη Συρία. Καταγγελίες από διεθνείς οργανισμούς. Αντιδρούν οι Κούρδοι που αναφέρουν πως προσπαθούν να τους αποκόψουν από τους ομοεθνείς τους. Ξεκίνησε κατασκευή δεύτερου φράχτη και στα σύνορα Ουγγαρίας με τη Σερβία

Με αυτό το δακτυλίδι θα την κάνεις να κλάψει από χαρά

Στο μέλλον τα μονόπετρα θα θεωρούνται υπερεκτιμημένα.

Η κυρία δίπλα στον Gosling δεν ήταν αυτή που νόμιζαν όλοι

Και όμως υπήρξαν χρήστες του διαδικτύου που πίστεψαν ότι ο Ryan Gosling συνοδευόταν από μια νέα ερωμένη. Την... αδερφή του

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24