ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η πορεία μέχρι τον τελικό Κυπέλλου

Η πορεία μέχρι τον τελικό Κυπέλλου
Ατρόμητος πανηγυρική INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου και το Sport24.gr θυμάται τις καλύτερες στιγμές της φετινής πορείας (videos)

Για το "φαινόμενο" Ατρόμητος έχουμε μιλήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν, με αφιερώματα για το "τέλειο" ρόστερ και τον έξυπνο τρόπο που παίρνει γκολ η ομάδα από στημένες φάσεις.

Ό,τι και να γράψουμε πάντως είναι λίγο για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, που με ποδοσφαιρική λογική έχει καταφέρει όσα ονειρεύονται άλλοι σύλλογοι εδώ και χρόνια.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Ατρόμητος θα βρεθεί στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας αντιμετωπίσει καλές ομάδες σε δύσκολες έδρες (όπως και πέρσι).

Παρόλα αυτά με καλό ποδόσφαιρο, ικανότητα, τύχη και σχέδιο τα κατάφερε και πλέον θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση βρίσκοντας μπροστά του τον Ολυμπιακό.

Ας δούμε όπως κάποια στοιχεία από την ομάδα του Ατρόμητου σε όλη αυτή τη φετινή πορεία.

Ξεχώρισαν...

Οι σκόρερ του Ατρόμητου

Καραγκούνης: 2

Μπρίτο: 2

Φυτανίδης: 2

Μήτρογλου: 2

Τάτος: 1

Τα έξι από τα εννέα γκολ έχουν μπει στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ τα πέντε από αυτά μετά το 70ο λεπτό!

Ο Σωκράτης Φυτανίδης έχει πετύχει δυο γκολ, όμως και τα δυο ήταν "χρυσά", μιας και άνοιξαν το δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ας θυμηθούμε όμως τη φετινή πορεία του Ατρόμητου μέσα από κείμενα και βίντεο.

Η πορεία προς τον τελικό

21/12/11 Αναγέννηση Επανομής - Ατρόμητος (1-2) 2-3

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9ο λεπτό με γκολ του Γκέσιου, ο Ατρόμητος κατάφερε να συνέλθει με δυο γκολ του Καραγκούνη στο 21' και το 40', ενώ στο 78ο λεπτό ο Μπρίτο καθάρισε το ματς.

Βέβαια ένα λεπτό αργότερα η Αναγέννηση μείωσε σε 2-3 με τον Γεωργίου, όμως δεν ανησύχησε την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Καραγκούνης με δυο γκολ και μία ασίστ.

12/01/12 Ατρόμητος - Άρης (0-0) 2-1

Σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα και από τις δυο ομάδες, ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση με ανατροπή. Ο Καστίγιο είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο 46ο λεπτό, όμως ο Σωκράτης Φυτανίδης ισοφάρισε στο 78' με δυνατή κεφαλιά.

Το παιχνίδι έγινε ροντέο μετά την κόντρα του Τάτου με τον Μήτρογλου, όμως οι δυο του συνδυάστηκαν όμορφα στο 89' με τον δεύτερο να σκοράρει το γκολ της πρόκρισης.

25/01/12 ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0 1-1 κ.α. 1-2 παρ

Δύσκολη αποστολή για τον Ατρόμητο που έπρεπε να πάρει την πρόκριση μέσα στην Τούμπα. Τελικά τα κατάφερε στην παράταση της αναμέτρησης και με τη βοήθεια του Γλύκου!

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 28' με πέναλτι του Λίνο, όμως πάλι ο Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε σε κρίσιμο σημείο και με ένα περίεργο φάουλ στο 88' έστειλε το ματς στην παράταση. Ευθύνη στο γκολ φέρει ο Γλύκος που θύμισε... Καρνέζη στο ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Το τελικό 1-2 έκανε ο Μπρίτο λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της παράτασης!

21/03/12 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (0-0) 0-0

Το πρώτο παιχνίδι για τους "4" της διοργάνωσης ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε. Και οι δυο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο να μην δεχθούν γκολ, παρά να σκοράρουν.

Βέβαια ευκαιρίες είχαμε κυρίως με τους Μήτρογλου και Ροτζέριο Μάρτινς, όμως Μπαντής και Ιτάνζ ήταν σταθεροί και κράτησαν το μηδέν.

04/04/12 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (0-1) 2-2

Φτάσαμε και στον επαναληπτικό που ήταν εντυπωσιακός και απρόβλεπτος από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπαρτολίνι, που έχασε τον Τάτο και τον ανέτρεψε έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Το σκορ πάντως άνοιξε για τον Ατρόμητο ο νεαρός μέσος μετά από όμορφη πάσα του Κώστα Μήτρογλου από τα αριστερά. Ο Αστέρας Βέβαια δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ισοφάρισε με πέναλτι του Μάρτινς (το κέρδισε ο Χίμο από τον Γιαννούλη) στο 21'.

Αν και με δέκα παίκτες ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα στο 47ο λεπτό με τον Χίμο Ναβάρο, μετά από ασυνεννοησία των Φυτανίδη / Ιτάνζ, όμως και πάλι ο Ατρόμητος μίλησε στο τέλος με τον Κώστα Μήτρογλου. Ο νεαρός φορ εκμεταλλεύτηκε την τραγική ενέργεια του Πουλίδο, που ουσιαστικά τον έβγαλε τετ α τετ, και χάρισε την πρόκριση στον τελικό στην ομάδα του.

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ