ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Φυτανίδης: "Συνειδητή επιλογή να μείνω στον Ατρόμητο"

Φυτανίδης: "Συνειδητή επιλογή να μείνω στον Ατρόμητο"
Φυτανίδης INTIME SPORTS

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε για την παρουσία του στον Ατρόμητο και τους στόχους του με την ομάδα του Περιστερίου. Διαβάστε τις δηλώσεις του.

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε στην ιστοσελίδα της Σούπερλιγκ για τον Ατρόμητο και την παρουσία του στην ομάδα του Περιστερίου.

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

Για ποιον λόγο επέλεξες να παραμείνεις στον Ατρόμητο παρότι είχες προτάσεις από πιο δημοφιλείς ομάδες στην Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό;

" Ήταν μια συνειδητή απόφαση διότι μέσα από αυτή την ομάδα έφθασε σε μένα μια κλήση στην Εθνική Ομάδα βλέποντας ταυτόχρονα ότι οι στόχοι παραμένουν υψηλοί για τον Ατρόμητο".

Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι ενώ η ομάδα μπορεί να πετύχει αρκετά γκολ σε έναν αγώνα, επαναπαύεται όταν το σκορ είναι 2-0;

" Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο γιατί περνάει άθελα στο υποσυνείδητο του ποδοσφαιριστή να κάνει σωστή κατανομή των δυνάμεων και καλή διαχείριση του αγώνα. Σίγουρα είναι κάτι που δεν αρέσει στο φίλαθλο κόσμο αλλά είναι καλό να προσπαθείς να διατηρείς τις δυνάμεις σου για το επόμενο παιχνίδι".

Η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο πόση δύναμη δίνει στην καθημερινότητα σου;

" Με το ποδόσφαιρο κοιμάμαι και ξυπνάω, είναι κάτι που έχω μέσα μου από μικρό παιδί και είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη δύναμη".

Η ομάδα παραμένει πολύ ανταγωνιστική και μεγαλώνει, όχι μόνο με νέους παίκτες, αλλά και διατηρώντας τον βασικό κορμό της. Τι θεωρείς ότι χρειάζεται η ομάδα για να κάνει το "μπαμ", να εκτοξευτεί και με τις στέρεες βάσεις που έχει να μην κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω;

" Νομίζω πως χρειάζεται πρώτα απ’ όλα ηρεμία και να συνεχίσει να δουλεύει στα ίδια πρότυπα που δουλεύει τα τελευταία χρόνια, Είμαστε τυχεροί, τα έχουμε όλα στα πόδια μας και όλα τα θέματα είναι λυμένα οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε μέρα με την ημέρα και να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά. Και αυτό που θέλουμε είναι να έρχεται περισσότερος κόσμος και να μας δίνει δύναμη για την συνέχεια. Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια και όχι σε μεμονωμένα και αυτό σίγουρα θα έρθει μέσα από την καλή μας απόδοση".

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου με τον Ατρόμητο; Συμβαδίζουν με την ανοδική πορεία της ομάδας;

" Σίγουρα συμβαδίζουν και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που έμεινα στον Ατρόμητο γιατί μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας θέλω κι εγώ να πετύχω περισσότερα πράγματα στην καριέρα μου".

Βλέπουμε ότι ο Ατρόμητος χάνει αρκετή από τη δύναμή του μακριά από το Περιστέρι. Για ποια λόγο πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

" Όχι, δεν θεωρώ πως χάνει πολύ από τη δύναμη του, σίγουρα μέσα στην έδρα μας είμαστε πιο επιθετικοί αλλά βλέπουμε πως η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια παίρνει σπουδαία αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες".

Ο Ατρόμητος πετυχαίνει 1 γκολ σε κάθε 10.6 προσπάθειες, ενώ έχει και 5 δοκάρια στις πρώτες 6 αγωνιστικές. Είναι ένα στοιχείο που σας προβληματίζει ως ομάδα;

" Θα μας προβλημάτιζε άμα δεν πετυχαίναμε γκολ αφού όμως δημιουργούμε ευκαιρίες θα έρθουν και περισσότερα γκολ και βαθμοί. Η σεζόν δεν ξεκίνησε όπως θέλαμε, είχαμε απώλειες που δεν ήταν φυσιολογικές αλλά ακόμη και στα ματς με απώλειες ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος μέσα στο γήπεδο και από κάποιες συγκυρίες ή από δικά μας λάθη δεν πήραμε κάποιους βαθμούς. Βλέπουμε όμως ότι η ομάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στην συνέχεια για να πάμε ακόμη ψηλότερα καθώς στόχος μας είναι οι τρεις πρώτες θέσεις".

Επόμενος αγώνας με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξει η ομάδα σου για να καταφέρει να φτάσει στη νίκη;

" Σε αυτό που πρέπει επικεντρωθούμε είναι ότι αν φθάσουμε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικούμε αποτέλεσμα σε κάθε ματς. Άλλωστε στα περισσότερα παιχνίδια η ομάδα χαρακτηρίζεται φαβορί και αυτό που απομένει είναι να το αποδεικνύουμε με την απόδοση μας και με τις νίκες".

Ποια θεωρείς ότι είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας σου;

" Υπάρχουν αρκετές όμορφες στιγμές, πολλές από αυτές είναι με τον Ατρόμητο όπως ο τελικός με τον Ολυμπιακό, η κλήση μου στην Εθνική ομάδα, η νίκη μας στο Άλκμααρ δεν μας έφερε την πρόκριση αλλά δείξαμε τη δυναμική μας. Παρ' όλα αυτά ελπίζω σε ακόμη καλύτερες στιγμές και πιο όμορφες και μακάρι να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο".

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;

" Με την οικογένειά μου. Λόγω του επαγγέλματος θέλοντας και μη κλείνομαι πολλές ώρες μέσα στο σπίτι και προσπαθώ να αφοσιώνομαι εκεί".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ