ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Αυτός είναι ο Δημήτρης Λημνιός

Αυτός είναι ο Δημήτρης Λημνιός
Λημνιός INTIME SPORTS

Αίσθηση προκάλεσε η χρησιμοποίηση του 16χρονου Δημήτρη Λημνιού στο ματς του Ατρόμητου με τον Εργοτέλη. Διαβάστε ποιος είναι ο νεαρός Βολιώτης και πώς κατέληξε στην ομάδα του Περιστερίου.

Το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο στο 1-1 του Ατρόμητου με τον Εργοτέλη δεν ήταν άλλο από τη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Λημνιού. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο έριξε στο παιχνίδι τον 16χρονο (!) στα τελευταία δέκα λεπτά.

Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Περιστεριωτών που σε τόσο νεαρή ηλικία (είναι γεννημένος στις 27/05/1998) αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα, καθώς και ο τρίτος που έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική, μετά τους Κυριάκο Παπαδόπουλο (Ολυμπιακός) και Κώστα Αντωνίου (Παναθηναϊκός).

Πώς όμως ο νεαρός Βολιώτης άφησε τη Θεσσαλία για λογαριασμό του Ατρόμητου; Στον σκάουτ των Περιστεριωτών Τόλη Αποστόλου είχε μιλήσει για πρώτη φορά ο Κώστας Γρηγοριάδης, προπονητής τερματοφυλάκων της Νίκης Βόλου το 2012. Το Πάσχα εκείνης της χρονιάς η Δήμητρα Τρικάλων πραγματοποιούσε τουρνουά για παίκτες μικρής ηλικίας και ο Ατρόμητος έδινε το παρών.

Με τα «κυανόλευκα» αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Λημνιός, σε ηλικία 14 ετών. Ο πιτσιρικάς ήταν εξαιρετικός και οι άνθρωποι του Ατρόμητου έσπευσαν άμεσα να τον κάνουν δικό τους. Σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής (ο Λημνιός έπαιζε στους Νέους Αθλητές Νίκης Βόλου) έπαιξε ο ξάδερφος του πατέρα του, Στέλιος Λημνιός, που κατά το παρελθόν διατέλεσε πρόεδρος στους Νέους Αθλητές Νίκης Βόλου.

Αρχικά εντάχθηκε στην εφηβική ομάδα και φέτος το καλοκαίρι πήγε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Με εισήγηση του τότε προπονητή Γιώργου Παράσχου και του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου ο Βολιώτης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Προπονείται καθημερινά με την πρώτη ομάδα και τα Σαββατοκύριακα συμμετέχει στους αγώνες της Κ20. Απέναντι στον Εργοτέλη κατέγραψε και την πρώτη του συμμετοχή με τους άνδρες.

Ο Λημνιός προέρχεται από φτωχική οικογένεια. Ο πατέρας του Στέλιος Λημνιός έπαιζε παλιότερα στη Νίκη Βόλου. Η μητέρα του είναι Βραζιλιάνα, ενώ η αδερφή του φοιτήτρια στα Γιάννινα. Ο παίκτης του Ατρόμητου ζει στο Μαζαράκειο και οι άνθρωποι της ομάδας του Περιστερίου του παρέχουν όλα όσα χρειάζεται. Υπάρχει μεγάλη πίστη στον Βολιώτη επιθετικό και γενική εκτίμηση είναι ότι αν δουλέψει ακόμη περισσότερο μπορεί να πετύχει.

Είναι διεθνής με την Εθνική Παίδων και ήταν αυτός που με δικό του γκολ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 1-0 της Λετονίας και προκρίθηκε στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ17 για το 2015. Αξιοσημείωτο ότι η Σαμπντόρια είχε ζητήσει να δοκιμάσει τον Λημνιό και αυτός για τρεις μέρες πέρασε από το μικροσκόπιο των ανθρώπων της ομάδας της Γένοβας.

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ