ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τσαμπούρης: "Ο Τσιώλης μας έχει δώσει ψυχολογική ώθηση"

Τσαμπούρης: "Ο Τσιώλης μας έχει δώσει ψυχολογική ώθηση"
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τσαμπούρης τόνισε πως πως ο Αστέρας Τρίπολης παίζει πιο επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Σάκης Τσιώλης.

"Όπως το είχαμε δουλέψει μέσα στην εβδομάδα βγήκε ακριβώς έτσι, γιατί ο κύριος Τσιώλης ήξερε τον Άρη, ήξερε τις αδυναμίες, είχαμε πει πού θα χτυπήσουμε, τα καταφέραμε και πιστεύω ότι κάνοντας και ένα δεύτερο γκολ θα ήταν πιο εύκολο για να μην καρδιοχτυπήσουμε στα τελευταία λεπτά γιατί πάντα το 1-0, είναι ρευστό αποτέλεσμα", τόνισε μεταξύ άλλων ο αμυντικός των Αρκάδων, αναφορικά με τη νίκη επί του Άρη το απόγευμα της Κυριακής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός πως ο Αστέρας είναι πλέον καλά και ψυχολογικά και αυτό φαίνεται: "Από τη στιγμή του ερχομού του κυρίου Τσιώλη, του καινούριου προπονητή, έχει προσδώσει στην ομάδα μια ψυχολογική ώθηση, έχει δώσει σε κάθε ποδοσφαιριστή να καταλάβει ότι πάμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και παίζουμε, μην το χαρακτηρίσω πιο επιθετικό, σίγουρα πιο όμορφο ποδόσφαιρο, δεν κλεινόμαστε, έχουμε συνεχόμενο πρέσινγκ, πάμε πάντα για τη νίκη. Και αυτό σε κάθε ποδοσφαιριστή δίνει άλλη ψυχολογία και αυτό αποτυπώνεται στο χορτάρι".

Για το αν είναι θέμα προπονητή ότι παίζουν πιο επιθετικά: "Πάντα σαν ποδοσφαιριστής ακολουθείς τις οδηγίες του προπονητή, αλλά υπάρχει μια αλληλουχία μεταξύ των δύο πραγμάτων, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση ήρθε κι έδεσε. Ο προπονητής έχει δώσει κάποιες οδηγίες, βγαίνουν κάποια πράγματα στο χορτάρι που έχεις δουλέψεις στις προπονήσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό, οπότε παίρνει άλλον αέρα ο ποδοσφαιριστής και συνεχίζουμε καλά".

Για το 1-0 επί του Άρη: "Όπως το είχαμε δουλέψει μέσα στην εβδομάδα βγήκε ακριβώς έτσι, γιατί ο κύριος Τσιώλης ήξερε τον Άρη, ήξερε τις αδυναμίες, είχαμε πει πού θα χτυπήσουμε, τα καταφέραμε και πιστεύω ότι κάνοντας και ένα δεύτερο γκολ θα ήταν πιο εύκολο για να μην καρδιοχτυπήσουμε στα τελευταία λεπτά γιατί πάντα το 1-0, είναι ρευστό αποτέλεσμα".

Για το αν κοιτούν πλέον διαφορετικά τη βαθμολογία: "Ναι, για εμάς ήταν βαθμολογική ανάσα, γιατί είχαμε μείνει μόνο στους εννέα πόντους, πήγαμε στους δώδεκα, χρωστάμε και τα δύο παιχνίδια με Λιβαδειά και Δράμα. Είναι λίγο περίεργο το πρωτάθλημα, αλλά δεν πειράζει. Και βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Αυτή η νίκη μάς έκανε να το δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία".

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: "Και η νίκη με τον Ολυμπιακό, αλλά σημαντικός παράγοντας ήταν και η νίκη με τον ΠΑΟΚ, η πρώτη νίκη που πετύχαμε".

Για το ότι ομάδες όπως ο Αστέρας χρειάζονται περισσότερο τις νίκες με ισοδύναμους αντιπάλους που είναι σαν... εξάποντα: "Εμείς είχαμε μείνει πίσω γιατί αν εξαιρέσουμε μέχρι την έκτη αγωνιστική με τις ομάδες ίδιας ταχύτητας με εμάς, είχαμε μόλις τρεις πόντους με τρεις ισοπαλίες. Οπότε θέλοντας και μη δεν κοιτάς ονόματα αντιπάλου και πας και παίζεις. Και με τον ερχομό του καινούριου προπονητή που σας είπα πως δίνει αυτή την ψυχολογία πως πας σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη, καταφέραμε να κερδίσουμε τρεις μεγάλους αντιπάλους, αλλά δεν έχει σημασία οι νίκες επί ποιων αντιπάλων είναι αλλά οι βαθμοί που πρέπει να μαζέψουμε. Αυτές οι νίκες για να φανούν και να έχουν αντάλλαγμα στο τέλος στη βαθμολογία πρέπει να συνοδευτούν και με τις νίκες με τις μικρές ομάδες, εντός εισαγωγικών πάντα το μικρές, ώστε να έχουν αξία. Όπως με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που είπαμε για να έχει αξία η νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν πρέπει να μένεις σε αυτές τις μεγάλες νίκες".

Για το ποια ομάδα τού αρέσει: "Προσωπικά μου αρέσει ο Παναιτωλικός και ειδικά μέσα στην έδρα του που με τον κόσμο του δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα. Παίζει ποδόσφαιρο και είναι μια καινούρια επαρχιακή ομάδα που διψά. Και ο Ατρόμητος που για μένα είναι μια σταθερή αξία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον κύριο Δώνη στο τιμόνι της ομάδας. Παίζει ποδόσφαιρο, παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και είναι μια ομάδα αρκετά καλή".

Για το πού πονάει ο Αστέρας: "Δεν είναι αρμόδιοι οι ποδοσφαιριστές να το πουν αυτό, αλλά θα προτιμούσα στις τόσες ευκαιρίες που έχουμε κάνει να βάζουμε πιο εύκολα το γκολ, ώστε να παίρνεις πιο εύκολα το αποτέλεσμα γιατί όσο δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις και στις πρώτες αγωνιστικές είχαμε τρία 0-0 αν δεν κάνω λάθος στην έδρα μας".

Για το αν θέλουν να τους φέρει ο... Άγιος Βασίλης έναν σέντερ φορ: "Δεν είναι ο σέντερ φορ το πρόβλημα, είναι ομαδικό για να μην το προσωποποιήσουμε. Έχουμε τον Περόνε που έχει κάνει δύο γκολ και καταπληκτικά παιχνίδια και χθες έκανε πόσες ασίστ. Δεν είναι θέμα σέντερ φορ, είναι ομαδικό, όλη η ομάδα να σκοράρει".

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: "Το επίπεδο νομίζω αυτή την περίοδο, που οι ομάδες έχουν πάρει και ένα ρυθμό μετά τις διακοπές, είναι αρκετά καλό. Βλέπουμε και καλές ομάδες και αρκετά ποιοτικό ποδόσφαιρο και στην κορυφή και μεσαίες ομάδες που μπορούν να ανταγωνιστούν και να κοιτάξουν στα μάτια μεγάλους αντιπάλους και πιστεύω ότι είναι σε ένα αρκετά καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ