ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Αρκάς που έγραψε ιστορία

Ο Αρκάς που έγραψε ιστορία
Βεργέτης

Λίγες ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το Sport24.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Στάικου Βεργέτη που από μεταφραστής και γυμναστής έγραψε ιστορία στον πάγκο της ομάδας (VIDEOS).

Ένα από τα όνειρα των ανθρώπων που κρατούν τις τύχες του Αστέρα Τρίπολης, ήταν να βγάλουν μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας ένα δικό τους παιδί που θα ξεχωρίσει. Σε επίπεδο ποδοσφαιριστών τα κατάφεραν, με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να έχει αυτόν τον ρόλο, αφού στα 20 του χρόνια θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα μας.

Εδώ και λίγους μήνες τα έχουν καταφέρει και σε τεχνικό επίπεδο, με τον Στάικο Βεργέτη να αρπάζει την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά και να γράφει ιστορία με τους Αρκάδες, αφού έγινε ο πρώτος τεχνικός με τον οποίο κατάφεραν και πήραν την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ποιος είναι όμως ο Στάικος Βεργέτης και πως βρέθηκε στη θέση που είναι σήμερα; Όσο περίεργο και αν ακούγεται (ή διαβάζεται αν προτιμάτε), η διαδρομή του έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη του Ζοζέ Μουρίνιο. Και εξηγούμαστε...

Πέρασε απ όλα τα στάδια

Ως ποδοσφαιριστής, ο Στάικος Βεργέτης δεν έκανε μεγάλη καριέρα. Ένας σοβαρός τραυματισμός στο δεξί του γόνατο είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει τη μπάλα σε νεαρή ηλικία. Η αγάπη του για τον αθλητισμό γενικότερα τον έφερε στην Γυμναστική Ακαδημία, απ όπου αποφοίτησε το 2000 έχοντας ειδικότητα το ποδόσφαιρο που τόσο πολύ λατρεύει.

Ο Αρκάς που έγραψε ιστορία
Βεργέτης μικρή

Το ταλέντο του ξεχώρισαν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης και φρόντισαν να τον εντάξουν στο δυναμικό του συλλόγου (μετά από αίτημα του Γιάννη Παπακώστα) το 2006, δίνοντας του την ευκαιρία να προπονήσει τις ακαδημίες της ομάδας.

Ελάχιστους μήνες αργότερα ο Πάουλο Κάμπος τον έκανε μεταφραστή (ο Βεργέτης γνωρίζει καλά την ισπανική και την αγγλική γλώσσα) και λίγο πιο μετά μέλος του προπονητικού τιμ.

Στρατιώτης του Αστέρα

Μετά την αποχώρηση του Κάμπος το 2008, από τον πάγκο του Αστέρα πέρασαν άλλοι πέντε προπονητές. Ο Στάικος Βεργέτης, ωστόσο, παρέμεινε κοντά στην ομάδα, αφού η εργατικότητα και οι γνώσεις του ήταν πάντα χρήσιμες σε όλους τους τεχνικούς που βρέθηκε στο πλάι τους (έχουν μιλήσει με κολακευτικά σχόλια όλοι τους).

Έτσι μετά την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη τον Οκτώβριο του 2013, ο Βεργέτης έλαβε το χρίσμα από τους ιδιοκτήτες του συλλόγου και όπως φαίνεται όχι μόνο δεν τους έχει απογοητεύσει, αλλά κατάφερε να γράψει ιστορία με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης συμμετέχοντας για πρώτη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ